Την Κυριακή 18/12 ο εορταστικός ΟΙΝΟΧΟΟΣ!

Λίγο πριν τις Γιορτές, όπως κάθε χρόνο, ο Οινοχόος μπαίνει στο σπίτι μας για να μας κάνει προτάσεις, να μας δώσει συμβουλές, αλλά και να μας ταξιδέψει στον Ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, μέσα από τις σελίδες του. Μην τον χάσετε!
Την Κυριακή 18/12 ο εορταστικός ΟΙΝΟΧΟΟΣ!
Με το που τελειώνουν οι διακοπές του καλοκαιριού, αρχίζουμε να ανασυντασσόμαστε και να οργανώνουμε σκέψεις και σημειώσεις. Πριν μπει το φθινόπωρο, έχουμε ήδη συζητήσει για να αποφασίσουμε θέματα, συνεντεύξεις, δοκιμές. Τότε αρχίζει το γράψιμο και, στη συνέχεια, κάνουμε ένα διασκεδαστικό διάλειμμα, καθότι πρέπει να γίνουν οι ομαδικές μας γευσιγνωσίες, να φωτογραφηθούμε κλπ. Αμέσως μετά, αρχίζει το τρέξιμο και ο πανικός, γιατί τα deadlines είναι πολλά και αμείλικτα. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν τη ζωή ημών των μελών της συντακτικής επιτροπής του Οινοχόου κατά το δεύτερο ήμισυ του χρόνου, όταν προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε στα χέρια σας το εορταστικό τεύχος του οινικού περιοδικού που όλοι αγαπάμε με πάθος, όλα αυτά τα χρόνια.
 
Τώρα πλέον όμως, είμαστε στην τελική ευθεία - τι λέω, βλέπουμε ήδη το νήμα καθαρά. Το νήμα που θα κοπεί την Κυριακή το πρωί (για τους πιο σκληροπυρηνικούς, αργά το Σάββατο το βράδυ), όταν ο Οινοχόος του Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στα περίπτερα.
 
Ξέρω ότι το λέω κάθε φορά, κάθε φορά το εννοώ και κάθε φορά είναι αλήθεια. Αυτή τη φορά όμως, θα δείτε ένα περιοδικό όχι μόνο απολαυστικό (όπως πάντα), αλλά και αρκετά διαφορετικό. Με θεματολογία εορταστική αλλά και πολύ "ζεστή", με ατμοσφαιρικές φωτογραφήσεις, αλλά και με αρκετό προσωπικό storytelling.
 
Θα σας αποκαλύψω κάποια από τα θέματα που μπορείτε να περιμένετε, για να πάρετε μια γεύση, πχ τις ομαδικές μας δοκιμές. Σε αυτό το τεύχος σκεφτήκαμε το εορταστικό τραπέζι και από τις δυο του μεριές, γι αυτό και δοκιμάσαμε ομαδικά (με σταθερά αλλά και με νέα "guest" μέλη στην ομάδα) τόσο τα ακριβά, σπάνια, premium ερυθρά κρασιά της αγοράς, όσο και τις value for money ερυθρές επιλογές που η εποχή μας επιβάλλει να λαμβάνουμε υπόψη. Επίσης, σε μία πολύ ξεχωριστή γευσιγνωσία, ο Σίμος κι εγώ δοκιμάσαμε ένα εντυπωσιακό line-up από υπερ-παλαιωμένα ερυθρά  κρασιά της προηγούμενης... χιλιετίας!
 
Μέσα στον χαμό των ταξιδιών και των λοιπών υποχρεώσεών μου ανά τον πλανήτη, εννοείται πως βρήκα το χρόνο να γράψω και τα δικά μου, προσωπικά άρθρα και για αυτό το τεύχος. Είχα μάλιστα βοήθεια από τους μαθητές μου σε κάποια από αυτά, και τους ευχαριστώ πολύ. Όλοι μαζί κάναμε την μεγάλη, ιστορική κάθετη δοκιμή 12 εσοδειών του Chateau Porto Carras (1981-2012) που θα διαβάσετε, ενώ 5 όμορφες, νέες και επιτυχημένες οινόφιλες μαθήτριές μου με βοήθησαν να ανακαλύψω την θηλυκή πλευρά του #winelover. Από μένα θα διαβάσετε επιπλέον ένα αφιέρωμα στον αποσταγματοποιό Νίκο Κατσάρο, δισέγγονο του εφευρέτη του ούζου! Α, και αν και είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη διαβάσει κάμποσα δελτία τρύγου για την εσοδεία του 2016, σας διαβεβαιώ ότι το αφήγημα της Νανάς Χρυσοχόου, του οποίου είχα τη χαρά να επιμεληθώ, για τον φετινό τρύγο στη Νάουσα, δεν είναι σαν κανένα από τα άλλα!
 
Αυτά και άλλα (παρα) πολλά σας περιμένουν στον εορταστικό Οινοχόο. Κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με την Καθημερινή. Καλή ανάγνωση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v