Pizza and wine: a perfect pairing

Πολλοί νομίζουν ότι οι πιο ταιριαστοί συνδυασμοί φαγητού-κρασιού αφορούν σε περίπλοκα πιάτα με σπάνια συστατικά. Η δική μου ταπεινή άποψη ( και ελπίζω ότι δεν είμαι ο μόνος ) είναι ότι το κρασί, το οποίο είναι φτιαγμένο για να συνοδεύει φαγητό και όχι για να δοκιμάζεται μόνο υπό συνθήκες επαγγελματικής γευσιγνωσίας, μπορεί και πρέπει να αναδεικνύεται σε συνδυασμό με οποιοδήποτε πιάτο - από το πιο καθημερινό μέχρι το πιο σύνθετο.

Πάρτε για παράδειγμα την
πίτσα . Ξέρω ότι, ειδικά αυτή την εποχή με τους αγώνες του Euro καθημερινά στην τηλεόραση, είναι ανώφελο να προσπαθήσω να " απαγκιστρώσω " κάποιους από τα παγωμένα μπυρόνια με τα οποία συνοδεύουν την πίτσα και την τηλεθέαση του αγώνα, για να τους στρέψω προς την κατεύθυνση των σωστών συνδυασμών με κρασί. Γι αυτό και θα βάλω τα μεγάλα μέσα: έναν από τους αρχισυντάκτες του Wine Spectator , ο οποίος, στο video που ακολουθεί, εξηγεί τα μυστικά του συνδυασμού της πίτσας με κρασί, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα - τί άλλο - κρασιών από την Ιταλία που ενδείκνυνται για τέτοιου είδους "matchings", όπως το Morellino di Scansano .

Σύντομα θα αποκαλύψω και ένα super tip για φοβερή πίτσα, που ενδέχεται να μην ξέρετε. Σε πρώτη φάση όμως ας παρακολουθήσουμε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι.


Μιλώντας για video και τηλεοπτικές εμφανίσεις, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για τα μηνύματα και τα emails που έλαβα μετά τη σημερινή μου εμφάνιση στην πρωινή εκπομπή του
Τέρενς Κουίκ , με τον οποίο μιλήσαμε για το κρασί και τον οινοτουρισμό. Και για εσάς που δεν ξυπνήσατε τόσο νωρίς, θα φροντίσω να την έχω σύντομα σε video, για να μπορέσετε να τη δείτε από αυτό εδώ το blog.

(
Σημείωση: σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα να δείτε το video απευθείας σε αυτή τη σελίδα, μποκάντε κλικ σε αυτό εδώ το link)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v