Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Αδελφές και "παλικάρια"

Αδελφές και παλικάρια

Οι αλλαγές θέλουν τους ήρωές τους, τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν επάνω τους τα βλέμματα και που αρθρώνουν μια φωνή εκπροσώπησης ώστε να μην γίνεται χάβρα όταν προσπαθούν να ακουστούν όλοι μαζί.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης φαίνεται ότι έχει άτυπα αναλάβει αυτόν τον ρόλο για λογαριασμό της ελληνικής γκέη κοινότητας ώστε αυτή να νιώθει ότι τουλάχιστον υπάρχει ο «χώρος» για να μπορεί να δηλώνει τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, χωρίς να κρύβεται ή να τρομοκρατείται. Για αρκετούς ανθρώπους ακόμη και αυτό το βασικό δεν είναι αυτονόητο σε μια ομοφοβική κοινωνία.    

Το σχόλιό του στον αέρα μιας κατ’  εξοχήν οικογενειακής τηλεοπτικής υπερδημοφιλούς εκπομπής το βράδυ του Σαββάτου «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» που είπε και ένας φίλος στο Facebook σημαίνει πιθανότατα μια αλλαγή εποχής.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε σε ομοφοβικό σχόλιο που δέχθηκε, σχολιάζοντας το δεόντως. «Κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη και έξυπνη και επιτυχημένη. Και μη σοκάρεστε, αυτά πρέπει να τα συζητάμε και να τα συζητάμε ανοιχτά».

Το θέμα αν κάθε ομοφυλόφιλος άντρας είναι «κακιά αδελφή» αποτελεί από μόνο του ένα στερεότυπο. Ωστόσο η αποστροφή του παρουσιαστή ήταν κάτι πολύ πιο ηχηρό από αυτό το επι μέρους: διάλεξε να μην φοβηθεί να δηλώσει «αδελφή» σε κάθε αστικό και μικροαστικό σαλόνι της χώρας, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο με την προ μηνών συνέντευξή του- απάντηση στον Α. Κούγια, αλλά και στην θεματική της νέας σειράς του «Σέρρες».

Το θέμα δεν είναι αν ο Καπουτζίδης είναι συμπαθής ή όχι. Το θέμα είναι ότι μπορεί αναμφισβήτητα να φανεί χρήσιμος σε μια ομάδα ανθρώπων που έχει ακόμη αρκετά δικαιώματα να διεκδικήσει έως ότου θεωρηθεί ισότιμη με τους υπόλοιπους πολίτες. Ο Καπουτζίδης, ως επιτυχημένο πρόσωπο της τηλεόρασης, είναι αποδεκτός σε ομάδες ανθρώπων που πιθανότατα βρίσκονται σε πιο συντηρητική θέση στο κοινωνικό φάσμα.

Δεν είναι εύκολο να έχεις την ίδια αποστροφή για μια ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όταν έχεις αποδεχθεί ως επιτυχημένο έναν εκπρόσωπό της.

Για όσους τυχόν αντιπαθούν τον Γιώργο Καπουτζίδη αλλά ίσως συμφωνούν με όσα επιδιώκει θα έλεγα να ακούσουν εδώ το ομοφοβικό σχόλιο που είχε κάνει ο αθλητικός σχολιαστής Γιώργος Γεωργίου το 2006 εις βάρος του Καπουτζίδη και της τότε παρουσίασης του διαγωνισμού. https://www.youtube.com/watch?v=etTdMMWhp2Q. Έτσι ίσως γίνει κατανοητό το γιατί οι φωνές υπερήφανης αντίδρασης πρέπει να στηρίζονται αναφανδόν.

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v