Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Παρακάτω από το φιάσκο με τις μάσκες

Παρακάτω από το φιάσκο με τις μάσκες

Ένα βασικό μέλημμα όσων ασχολούνται με το τι συμβαίνει στον δημόσιο βίο, πρέπει να είναι να «καθαρίσει» αυτός, όσο το δυνατόν περισσότερο, από τον εκάστοτε "θόρυθο" επικαιρότητας που εμποδίζει να φανούν οι πραγματικές ειδήσεις, να κατανοηθούν και να συζητηθούν αυτά που πραγματικά έχουν σημασία.

Το λάθος μέγεθος ορισμένων από τις μάσκες που έφτασαν στα σχολεία είναι αβανταδόρικο θέμα: είναι χαβαλές προς την Κυβέρνηση, προσφέρεται ως εικόνα για πλάκα και δεν είναι τελικά πολύ οδυνηρό για κανέναν- είναι ελαφρύ. Δεν είναι όμως και σημαντικό. Ναι, στις χιλιάδες μάσκες πήγαν και κάποιες σε λάθος μέγεθος και θα αντικατασταθούν. Σάμπως οι γονείς περίμεναν μόνο από τις μάσκες που θα διένειμε το υπουργείο για να έχουν τα παιδιά εφοδιασμένα;

Υπάρχουν θέματα με τη λειτουργία των σχολείων και μάλιστα θέματα σημαντικά που έτσι, με αυτόν τον τσάτρα-πάτρα αντιπολιτευτικο οίστρο, μένουν σε σχετική αφάνεια. Πρώτον και κύριον οι χρόνιες ελλείψεις των ελληνικών σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομή. Δεύτερον, ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη. Τρίτον, αν θέλετε, το κύμα με την ελαφρώς ακροδεξιά/ψεκασμένη οσμή «αντίστασης» στην χρήση μάσκας στα σχολεία.

Διάβαζα ότι για το θέμα αυτό, το τελευταίο, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις σε σχολεία. Οι συνομωσιολόγοι-ακτιβιστές δίνουν τα ρέστα τους για να αντισταθούν στον αόρατο εχθρό που θέλει (και) τους Έλληνες προσκυνημένους. Αλλά όχι, αγαπητοί μου. Του Έλληνος ο τράχηλος δεν θα τους κάνει το χατήρι. Όσοι νοήμονες σηκώστε το λάβαρο της αντι-μάσκας και σώστε τα πάτρια εδάφη. Αυτός ο αγώνας θα δοθεί και στα σχολεία. 

Όσο εκεί, σε αυτά τα λιμνάζοντα ύδατα της σκέψης, δημιουργούνται οι δεξαμενές όπου οι χρυσαυγίτες του αύριο θα ψαρεύουν υποστηρικτές, εμείς ασχολούμαστε με το πόσα εκατοστά ήταν ή δεν ήταν οι μάσκες, αφήνοντας να περνούν οι μέρες αυτές, που τα σχολεία είναι στην πρώτη θέση της επικαιρότητας, ανεκμετάλλευτες.

Η ανακοίνωση που πόσταρε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Σύριζα, Νάσος Ηλιόπουλος, (η οποία στο τέλος συνδέει το φιάσκο με την ευκαιρία που θα βρουν για να θριαμβολογήσουν οι «αντιμασκοφόροι») είναι πιο σωστή από τη σοσιαλμιντιακή δραστηριότητα των απανταχού υποστηρικτών του κόμματος.

Ας διαλέγουμε καλύτερα τους εχθρούς μας, γιατί δεν έχουμε και άπειρες μάχες να δώσουμε…  

 

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2