"Πάλι καλά" και συνεχίζουμε

Αν και οι χειρισμοί της εν Ελλάδι επιδημίας γίνοντια ολοένα και πιο πολιτικοί, κοιτάζοντας στο εξωτερικό, μπορούμε να λέμε "πάλι καλά".
Πάλι καλά και συνεχίζουμε
Η πολιτικοποίηση του ιού και η πολιτικοποίηση της καραντίνας είναι κάτι που συμβαίνει και θα συμβαίνει ακόμη και χωρίς να το θέλει κανένας από εμάς. Ο λόγος είναι ότι το «πολιτικό» είναι άρρηκτα δεμένο με το «κοινωνικό» και αυτό ισχύει τουλάχιστον από τότε που η νεωτερικότητα εγκαταστάθηκε στις δυτικές κοινωνίες, δηλαδή τους τελευταίους πέντε αιώνες.

Τέτοιο χαρακτήρα είχε η ενημέρωση εκ μέρους του εθνικού μας λοιμοξιολόγου, κ. Τσιόδρα το απόγευμα της Παρασκευής. Όταν αναφέρθηκε στα λεγόμενα «γρήγορα τεστ» χαρακτηρίζοντάς τα εν πολλοίς αναξιόπιστα, στην πραγματικότητα απέκρουε για λογαριασμό των ιθυνόντων την κριτική για την έλλειψη μεγάλου αριθμού αντιδραστηρίων.

Το θέμα δεν είναι τυχαία επιλεγμένο. Είναι το πιο «καυτό» ζήτημα των ημερών, για δύο λόγους. Αφενός γιατί όντως χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ για να λειτουργήσουμε όπως η Κορέα και η Γερμανία- δηλαδή για καθαρά πρακτικούς λόγους. Αφετέρου γιατί εκεί θα φανεί, αν είναι να φανεί, το όποιο έλλειμμα των κυβερνητικών χειρισμών- εκεί και στις ελλείψεις υγειονομικού εξοπλισμού.

Έτσι, οι δηλώσεις Τσιόδρα και ο καθησυχαστικός του τόνος δεν γίνεται να μην έχουν πολιτική λειτουργία και πολιτικές επιπτώσεις.

Στην Ελλάδα αυτά μας απασχολούν και, βλέποντας τα όσα (δεν) ανακοινώνονται στην Μεγάλη Βρετανία, την Βραζιλία και σε άλλες χώρες, μπορούμε να λέμε ΄πάλι καλά’.  Πάλι καλά δηλαδή που εδώ η ανησυχία δεν ενσκύπτει όταν οι αρμόδιοι κοιτάζουν τις δημοσιονομικές καταστάσεις, αλλά όταν συμβουλεύονται τα επιδημιολογικά ευρήματα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, γιατί μετά από έναν μήνα στον «πάγο», οι οικονομίες θα έχουν άμεση ανάγκη να κινηθούν.

Και τότε να δούμε αν και πόσο θα αλλάξουν οι συσχετισμοί και πόσο σημαντική προτεραιότητα θα φαίνεται η απομόνωση των κατοίκων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v