Πώς θα δραπετεύσεις από ένα άθλιο ραντεβού

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Έτσι και με τα ραντεβού, ετοίμασε τις δικαιολογίες σου, πριν πεθάνεις από τη βαρεμάρα.

Ίσως έχεις βρεθεί σε αυτήν τη δυσάρεστη θέση στην οποία οι δείκτες του ρολογιού νιώθεις ότι προχωράνε πιο αργά από το συνηθισμένο και από το πρώτο μισάωρο έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει μέλλον με αυτό το πρόσωπο. Κι αν δεν έχεις βρεθεί, μπορεί να μπήκες σε αυτό το άρθρο επειδή πρόκειται να βγεις με κάποιον και θέλεις να ξέρεις τι θα κάνεις, αν αρχίσεις να σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν να καθόσουν σπίτι. Το μήνυμα στον κολλητό/η να σε καλέσει εδώ και τώρα είναι πλέον πασέ – άσε που αν εκείνη τη στιγμή έχει όρεξη να σε τρολάρει, απλά δεν θα σε πάρει ποτέ. Κάνε και πες κάτι λιγότερο τετριμμένο (και αποτελεσματικό).

Άμεσα

«Ο συγκάτοικος/αδερφός/μαμά κλείστηκε απ’έξω, πρέπει να φύγω»
Κι αν μένεις μόνος/η τι έγινε; Δεν χρειάζεται να το ξέρει. Στη χειρότερη, μπορείς να πεις ότι κάποιος από το πατρικό σου κλείστηκε έξω από το σπίτι και μόνο εσύ μπορείς να πας και να του ανοίξεις. Αν προσφερθεί να σε συνοδεύσει, πες ότι δεν θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι ότι κουβαλάς κάποιον μαζί σου.

«Πρέπει να πάω να βγάλω βόλτα το σκύλο μου»
Μη βιαστείς να απορρίψεις αυτή τη δικαιολογία επειδή δεν έχεις σκύλο. Μπορεί να φιλοξενείς το σκύλο της αδερφής σου ή ενός φίλου που είναι εκτός της πόλης. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς να αποχωρήσεις πιο γρήγορα, αφού δεν πρόκειται για το δικό σου κατοικίδιο ώστε να κάνεις ό,τι θέλεις με το πρόγραμμά του.

«Πετάω στις 6 το πρωί»
Προφανώς δεν πετάς στις 6 το πρωί και δεν θα σου βγουν αυθόρμητα οι δικαιολογίες. Γι’ αυτό θυμήσου ένα παρελθοντικό ταξίδι που έκανες και πες αν σε ρωτήσει οτιδήποτε, ανάφερε κάτι που συνέβη ή ένιωσες τότε. Πχ. «Πετάω με Ryan Air και δεν έχω καλό προαίσθημα». Τουλάχιστον αληθοφανές.

«Πέτυχα τον/η πρώην και μου χάλασε η διάθεση»
Για να πετύχει αυτή η ατάκα, θα πρέπει να το χτίσεις λίγο. Όσο μιλάει θα πρέπει να έχεις επιστρατεύσει το θλιμμένο σου ύφος. Κάποια στιγμή –ελπίζουμε ότι- θα το παρατηρήσει και θα σε ρωτήσει «Τι έχεις;» κι εσύ εκεί θα ρίξεις την θανάσιμη μαχαιριά: «Συγγνώμη θέλω να πάω σπίτι-πέτυχα τον πρώην και μου χάλασε η διάθεση».

«Νομίζω ότι σε ερωτεύτηκα»
Θάρρος και θράσος ελπίζουμε να έχεις διότι αυτή η ατάκα δεν είναι για ανθρώπους που διστάζουν. Μην ξεχάσεις να βάλεις ευλαβικά τα χέρια σου πάνω στα δικά του/ης χέρια και καθώς το λες, το φιλήδονο βλέμμα σου να είναι καρφωμένο πάνω του/της.

Έμμεσα

«Μου θυμίζεις τον/ην πρώην μου»
Αυτή η φράση δεν θα σε βοηθήσει να δραπετεύσεις άμεσα, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα επιδιώξει να περάσει περισσότερη ώρα μαζί σου. Εντός του μισάωρου, λογικά θα έχει σκαρφιστεί κι εκείνος/η μία δικαιολογία για να αποχωρήσει.

«Νιώθω ότι υπάρχει κάτι καρμικό μεταξύ μας»
Αυτή η ατάκα έχει διπλή αποτελεσματικότητα. Πρώτον, είναι τρομακτικό, κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού να σου λένε ρομαντικές ατάκες σεξπιρικού επιπέδου. Ο δεύτερος λόγος που αυτή η φράση είναι τρομακτική είναι το ινδουιστικό της στοιχείο – πολλοί θα θεωρήσουν σχετικά παλαβό το άτομο το οποίο πιστεύει σε αυτά.

«Σε πειράζει να πω σε μία/έναν φίλο μου να περάσει;»
Σπάνια ένας ενήλικας στο πρώτο ραντεβού θα πρότεινε να καλέσει κι ένα φίλο του. Πάρε τηλέφωνο το φίλο/η σου και γίνεις αυτός ο αντιπαθητικός τύπος. Ανέβασε και λίγο την ένταση της φωνής σου κι αν έχει αξιοπρέπεια πιθανόν θα φύγει πριν έρθει η παρέα σου.

«Θέλω πολύ να παντρευτώ»
Θυμήσου, αυτή η λίστα αφορά εκείνες τις ατάκες τις ανθρωποδιωχτικές. Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγες σε ένα ραντεβού ότι θέλεις να παντρευτείς, αλλά εδώ το ζητούμενο είναι να μην ξαναδείς αυτόν τον άνθρωπο σε τετ-α-τετ συνάντηση. Ποιος, λοιπόν, σώφρων θα έλεγε κάτι τέτοιο στο πρώτο ραντεβού; Κανένας, γι’ αυτό θα προσπαθήσει να φύγει το συντομότερο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v