Online φλερτ: Αυτά που πρέπει να σταματήσεις

Είτε φλερτάρετε, είτε θες να φλερτάρετε, είτε σε φλερτάρει και δεν καταλαβαίνεις γιατί, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω προβλήματα.
Online φλερτ: Αυτά που πρέπει να σταματήσεις
Το ίντερνετ έχει φέρει ένα σωρό καλά στην ανθρωπότητα, μπλα μπλα μπλα. Δεν είναι κείμενο που θα εκθειάσει το ίντερνετ αυτό, επειδή περισσότερο μας ενδιαφέρει να βάλουμε στο μικροσκόπιο την ανθρώπινη συμπεριφορά στο ίντερνετ. Συγκεκριμένα: Τι παίζει με τους νέους άγραφους κανόνες του να γκομενίζεις online;

Και, ακόμα περισσότερο, πώς η εμμονή με την ύπαρξη αυτών των "κανόνων" ορίζει την δική μας στάση απέναντι στους άλλους; Μας κάνει πιο υπεύθυνους και ευγενικούς, ή καταλήγει να μας απομακρύνει περισσότερο;

Α, και για φινάλε, μήπως το "άγραφοι" στην πραγματικότητα εδώ σημαίνει "διαφορετικοί για τον κάθε άνθρωπο και πιθανή προβολή της δικής μας ανασφάλειας και διαμάχης με τον εσωτερικευμένο μας πουριτανισμό";

Αν κάνεις κάποιο από τα παρακάτω, δεν γράφουμε αυτές τις γραμμές για να σε κρίνουμε. Τις γράφουμε για να δούμε αν αυτό εν τέλει σε βοηθά, και μήπως υπάρχουν πιο υγιείς εναλλακτικές.

Θεωρείς το "είδα/αντέδρασα στο story σου" μορφή επικοινωνίας
Όχι. Στην καλύτερη είναι αίτηση για προσοχή, και μάλιστα πολύ τεμπέλικη, οπότε δεν είναι να απογοητεύεσαι αν λάβεις πίσω την εξίσου τεμπέλικη επιβεβαίωση του να κάνει like στο like σου. Κανένα ρομάντζο αλλά και κανένα παθιασμένο σεξ δεν ξεκίνησε με τόση τεμπελιά.

Τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά: Να στείλεις ένα κανονικό μήνυμα. Από το πουθενά, "Γεια". Αν δεν θέλει να ασχοληθεί, θα το καταλάβεις από τα πρώτα δυο-τρία μηνύματα - ή αν σ' αφήσει στο "διαβάστηκε".

Αντιστρόφως, κοιτάς μανιωδώς ποιος βλέπει τα stories σου
Σε βάζει συνεχώς στην διαδικασία να κρίνεις τον εαυτό σου βάσει του τι content ανεβάζεις και πώς αντιδρά ο κόσμος σε αυτό. Που, και influencer να είσαι, η ταύτιση του εαυτού σου με το προϊόν δεν είναι υγιές πράγμα. Ακόμα και άνθρωποι που δεν αναγκάζονται να είναι μάνατζερ του εαυτού τους παθαίνουν ψυχολογικά από αυτό. Σε γκομενικό επίπεδο, αν βρίσκεσαι συχνά σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω σενάρια, δημιουργείς περιττό στρες στον εαυτό σου: Περιμένεις να δεις μήπως το γκομενάκι δει το story σου, αν θα αντιδράσει ή αν δεν θα αντιδράσει και αν ταυτόχρονα πόσταρε για να πεις "ποστάρεις αλλά δεν βλέπεις τα δικά μου;"

Τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά: Να μην κοιτάς ποιος είδε τα stories σου. Αν συνειδητοποιήσεις ότι ο λόγος που ποστάρεις stories είναι για να κοιτάς μετά ποιος τα είδε, ίσως να σταματήσεις να ποστάρεις για λίγο καιρό. Επαναπροσδιόρισέ το ώστε να έχει να κάνει με εσένα, και όχι με τον υπόλοιπο κόσμο.

Παρουσιάζεις μια περσόνα που δεν μπορείς να στηρίξεις στην πραγματική ζωή
Κανένας άνθρωπος δεν είναι 100% ο εαυτός του online, αλλά αν η περσόνα σου είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα, ξεκινάς οποιαδήποτε γνωριμία με το άλλο άτομο να έχει εντελώς λάθος αντίληψη για εσένα. Παρεξηγήσεις, απολογητικά λόγια, άβολες σιωπές, όλα μπορεί να ακολουθήσουν.

Τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά: Αν θες να έχεις μια περσόνα στο ίντερνετ, καλώς. Δεν την χρειάζεσαι όμως στα DM με τα γκομενάκια. Να 'σαι ο εαυτός σου, ώστε αν κάτσουν καλά τα πράγματα και σε γνωρίσει το άλλο άτομο από κοντά, να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Βάζεις τα πιθανά γκομενάκια στους "Στενούς φίλους"
Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς τους "Στενούς φίλους" αποκλειστικά για γκομενάκια, αγνόησε αυτή την παράγραφο. Στην περίπτωση που έχεις όντως στενούς σου φίλους σε αυτή την λίστα, σκέψου ότι άλλο content θα ανέβαζες για αυτούς, άλλο για τα γκομενάκια.

Τι μπορείς να κάνεις εναλλακτικά: Πέτα κάθε έννοια ντροπής από πάνω σου, συνέχισε κανονικά και προετοιμάσου για κράξιμο από φίλους στα εισερχόμενα όποτε ανεβάζεις το σώμα σου σε πόζες που είναι αποκλειστικά για ένα άτομο.

Στέλνεις σεξουαλικά προκλητικά μηνύματα αμέσως
Ναι, και ένα αθώο υπονοούμενο θεωρείται "σεξουαλικά προκλητικό μήνυμα". Το μόνο πράγμα που έχετε κοινό σεξουαλικά με ένα άτομο που μιλάτε πρώτη φορά - και στέλνεις εσύ από το πουθενά - είναι ότι και οι δύο έχετε γεννητικά όργανα. Αυτό είναι, εκεί φτάνουν τα κοινά σας.

Τι μπορεί να κάνεις εναλλακτικά: Οτιδήποτε δεν είναι πάνω-κάτω το ίδιο με το να πετάς τα γυαλιά σου στο πάτωμα και να φωνάζεις ΑΟΥΥΥΓΚΑ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v