Μάλλον θα είναι κακή σχέση αν...

Επειδή αλήθεια θα είναι τζάμπα ενέργεια να προσπαθήσεις για έναν άνθρωπο που "δεν πιστεύει στην αγάπη". Και άλλες ιστορίες τρέλας.
Μάλλον θα είναι κακή σχέση αν...
Άνθρωποι που δεν είναι καλοί για σχέση υπάρχουν πολλοί. Και οι περισσότεροι έχουν μερικά κοινά μοτίβα που είναι πολύ ωραίο να τα γνωρίζεις, να τα καταλαβαίνεις από νωρίς και να λες "Οκέι, αντίο" προτού σπαταλήσεις τον χρόνο σου με κάποιον που δεν πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ όσο εσύ.

Ναι, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι καλοί για σχέση για εντελώς συμπτωματικούς ή περίπλοκους λόγους που δεν περιλαμβάνονται στα παρακάτω μοτίβα. Είναι καλύτερη ιδέα από αυτούς που θα σου παρουσιάσουμε; Δεν είμαστε σίγουροι. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε, αλήθεια, συγγνώμη.

Τι παίζει με τις ανασφάλειες;
Παίζουν ανασφάλειες του στυλ "Είμαι ένας βασιλιάς και ο κόσμος μού χρωστάει"; Παίζουν ανασφάλειες τύπου "Όλοι ξέρω ότι θα μου φερθούν άσχημα, άρα φέρομαι άσχημα πρώτος"; Ή μήπως παίζουν ανασφάλειες τύπου "Με ποιον μιλάς στο τηλέφωνο"; Οι ανασφάλειες έρχονται σαν προίκα μαζί με έναν σύντροφο και δεν μπορείς στην πράξη να κάνεις εσύ κάτι για αυτές.

Πώς αντιμετωπίζει το άλλο φύλο;
Οποιαδήποτε απάντηση εκτός από το "ισότιμα" δεν είναι σωστή. Επόμενος.

Με ανταγωνιστικότητα, έχουμε πρόβλημα;
Δεν γίνεται να αντιμετωπίζεις όλους τους ανθρώπους γύρω σου που μοιράζεστε το ίδιο φύλο ανταγωνιστικά. Αρχικά, ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σου. Έπειτα, σταμάτα να ζεις με κανόνες της ζούγκλας, κάθε άνθρωπος με λίγη συναισθηματική σταθερότητα σε βλέπει και ντροπιάζεται.

Το παρελθόν πόσο βαραίνει ακόμα;
Δεν λέμε ότι είναι παράξενο να σε βαραίνει το παρελθόν σου. Κάθε άνθρωπος το έχει αυτό το φορτίο. Το πρόβλημα είναι το φορτίο να σου έχει γίνει ολόκληρη η προσωπικότητα, και να μένεις στάσιμος σε μια κατάσταση θλίψης, αλλά και απραξίας. Αυτό επίσης είναι κάτι που ένας ερωτικός σύντροφος δεν μπορεί (και δεν οφείλει) να σε βοηθήσει να φτιάξεις.

Άποψη για αγάπη;
Ατάκες τύπου "Η αγάπη είναι ένα ψέμα", εκτός κι αν τις λέει άνθρωπος που τώρα μόλις χώρισε και έχει το ακαταλόγιστο... ε, αυτές οι ατάκες είναι απλά γελοίες. Αν η αγάπη δεν είναι κάτι που υπάρχει, γιατί βρίσκεσαι μπροστά σε άλλους ανθρώπους και συνεχίζεις να τους μιλάς; Ο πολύς κυνισμός βλάπτει σοβαρά - από πολλές απόψεις.

Αλληλεξάρτηση: Τι θα κάνουμε σήμερα;
Με πολύ απλά λόγια, ένας άνθρωπος που από την πρώτη γνωριμία θα καταλήξει να θέλει να κάνει σχέδια για διακοπές μαζί σου, δεν είναι ενθουσιασμένος με εσένα σαν άνθρωπο, αλλά με το κόνσεπτ του να δένεται γρήγορα με ανθρώπους. Για τον κάθε πιθανό λόγο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι με έναν τέτοιο άνθρωπο δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις κάτι. Έχει πολύ δρόμο ακόμα να κάνει.

Αγαπάει τον εαυτό του;
Οι εποχές αλλάζουν και αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα. Και το ταπεινό χαμομηλάκι δεν είναι τόσο ο αστείος χαρακτήρας πια, όσο ένα κρυμμένο αρχέτυπο κακοποιητικού ανθρώπου που θα γνωρίσεις στα dating sites: Είμαι ένα καλουλίνι, δεν θα τολμούσες να μου φερθείς άσχημα τέτοιο καλουλίνι που είμαι. Σωστά;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v