Αυτά που έχουν κουραστεί να ακούνε οι singles

Οι παρακάτω εκφράσεις είναι αληθινές, αλλά οι φίλοι σου που έχουν καιρό να κάνουν σχέση, έχουν βαρεθεί να τις ακούνε.

Κοίταξε να δεις. Ανήκεις στην ομάδα εκείνων των ανθρώπων που έχει δέσει τον γάιδαρο της. Αυτό σημαίνει ότι μιλάς εκ του ασφαλούς. Και ξέρεις τι γίνεται όταν μιλάς εκ του ασφαλούς; Ακούγεσαι αλαζόνας και οι συμβουλές σου κλισέ. Δε λέμε ότι το κάνεις επίτηδες, απλώς ότι είναι ταλέντο να βάλεις στην άκρη τη σχέση σου και να σκεφτείς σαν single.

Προσπάθησε να σκεφτείς αντισυμβατικά και να μην συμβουλεύεις τη φίλη σου με μία κλασική φράση-πασπαρτού που θα μπορούσε να της πει ο καθένας. Δώσε της μια συμβουλή ειλικρινή που έχει σχέση με τον χαρακτήρα της και πραγματικά, απόφυγε τα παρακάτω.

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει
Το λες εσύ αυτό που έχεις κούπα με τη φωτογραφία του και αυτός με τη δική σου; Επίσης, αυτό δεν είναι καν συμβουλή, σαν προφητεία του πάτερ Παϊσιου είναι. Είναι αόριστες λέξεις ατάκτως εριμμένες. Όπου ουσιαστικά τής λες, περίμενε και όλο και κάποιον θα σου στείλει η μοίρα – εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Έχουμε να προτείνουμε μία λιγότερη αόριστη φράση, που έχει και περισσότερο νόημα: Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Όταν μία πόρτα κλείνει, μία άλλη πόρτα ανοίγει
Ή υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Δεν είναι η συμβουλή αυτή καθ’ αυτή κακή – ίσα ίσα είναι κλισέ και τα κλισέ έχουν την τάση να λένε αλήθεια. Είναι το timing; Μπορεί να φταίει και ότι πλέον η φίλη σου έχει κουραστεί να ανοιγοκλείνει πόρτες και θέλει επιτέλους να κατασταλάξει σε ένα δωμάτιο που να της αρέσει.

Δοκίμασες να ψάξεις στο ίντερνετ;
Μα πώς δεν το είχε σκεφτεί νωρίτερα; Δοκίμασες εσύ να ψάξεις στο ίντερνετ; Στο Tinder ας πούμε, πόσο πιθανό είναι να βρεις σχέση; Στην καλύτερη περίπτωση να βρει κάποιον να περάσει ένα βράδυ μαζί του. Έπειτα, δεν ζούμε στις χαοτικές ΗΠΑ που χρειάζεσαι εφαρμογή για να βρεις ταίρι, είμαστε στην Ελλάδα που φλερτάρουν και οι κάδοι απορριμμάτων. Κάποια άλλη συμβουλή χρειάζεται η φίλη σου.

Άντρες; Ξέρεις πόσοι υπάρχουν; Ουυυυ...!
Μόνο στη Σταυρούλα από το καφέ της Χαράς μπορείς να ξεστομίσεις τέτοια ατάκα που μένει στο Κολοκοτρωνίτσι και ο μόνος ελεύθερος άντρας που υπάρχει είναι ο Θόδωρος. Η φίλη σου ξέρει ότι υπάρχουν ελεύθεροι άντρες εκεί έξω, απλώς κάνει κάτι άλλο λάθος.

Είσαι πολύ επιλεκτική
Είναι λίγο αγενές αν το λες αυτολεξεί. Ναι, συμφωνούμε μαζί σου, κάτι το φαινόμενο Καρντάσιανς, κάτι οι μπαμπάδες που έχουν τις κορούλες τους σαν πριγκίπισσες, οι περισσότερες γυναίκες έχουν πολύ ψηλά τον πήχη. Αλλά μπορείς να το πεις και πιο διπλωματικά. Δεν έχει βρει το σύντροφο που θέλει, επειδή εστιάζει στα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά που θέλει να έχει (κοιλιακούς, κοτσίδα) και όχι στα κύρια (χιούμορ κτλ).

Αυτός πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση
Ναι και αυτή πρέπει να έχει προίκα από την οικογένεια της τουλάχιστον 45 σεμεδάκια. Είσαι καλά; Τι; Υποτίθεται ότι το αρσενικό είναι ο κυνηγός; Μπορεί να παραμείνει κυνηγός και ας κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση. Επιπλέον, η φίλη σου μπορεί να είναι δυναμική και να τις αρέσουν οι πιο χαμηλών τόνων άντρες. Ο στόχος της θα ανακουφιστεί αν κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση. Εκτός του ότι ακούγεσαι οπισθοδρομική, της τσακίζεις το ηθικό.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v