Πώς θα γίνει να μου απαντάνε πιο γρήγορα στα μηνύματα;

Αναρωτήθηκες ποτέ τι κάνεις λάθος και δεν σου απαντάνε στα μηνύματα; Μην αναρωτιέσαι, δες πώς μπορείς να το αλλάξεις.

Καλώς ή κακώς, τα μηνύματα χρόνο με το χρόνο κερδίζουν έδαφος στην επικοινωνία μας. Έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τις τηλεφωνικές κλήσεις, οι οποίες πλέον γίνονται –από το νεανικό κοινό- για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το κακό –ή και καλό- με τα μηνύματα είναι ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει αμέσως, ή ενίοτε και καθόλου. Και είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Ο λόγος ύπαρξης του τσατ είναι η ατέρμονη συνομιλία. Οπότε γιατί να απαντήσει τώρα αφού μπορεί να απαντήσει και σε 10 λεπτά ή μία ώρα; Μήπως κάνεις εσύ κάτι λάθος;

Στείλε ερωτήσεις
Οι ερωτήσεις ολικής άγνοιας ή αλλιώς οι ερωτήσεις που μπορείς να απαντήσεις με ναι ή όχι, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ανταλλαγή μηνυμάτων. Προτίμησε ερωτήσεις κρίσεως. Αν δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι εννοούμε, σου έχουμε και παράδειγμα. Αντί για «Έχεις σκεφτεί πού θα πάμε να φάμε απόψε;» προτίμησε το «Τι κουζίνα τραβάει η όρεξη σου;» Αυτοί οι τύποι ερωτήσεων δίνουν μία ροή στη συνομιλία, αντί να την κάνουν να τελειώνει αμήχανα.

Απόφυγε τα σεντόνια
Σεντόνια στη γλώσσα των γραφιάδων ονομάζονται τα μακροσκελή μηνύματα. Αν θες να πεις κάτι και βλέπεις ότι αρχίζει να σου πιάνει πολλές γραμμές, σπάσ’ το σε πιο μικρά μηνύματα. Απλά πρόσεξε τα μηνύματα αυτά να μπορούν να σταθούν μόνα τους, δηλαδή κάθε μήνυμα να βγάζει νόημα από μόνο του και όχι να είναι η συνέχεια του προηγούμενου.
Για παράδειγμα, αν έχεις στείλει έναν καταιγισμό μηνυμάτων, μην στείλεις αμέσως «Θες να μιλήσουμε μετά;». Ο σύγχρονος άνθρωπος, θα κοιτάξει κλεφτά το κινητό του και θα δει απλά την προεπισκόπηση του τελευταίου μηνύματος, το οποίο συνοδεύεται από δύο σεντόνια. Δεν φαίνεται κάπως απειλητικό, ενώ δεν είναι;

Τζιφάκια ή Γκιφάκια;
Καταρχάς βγαίνει από το GIF. Καταρχήν είναι “γκιφάκι” γιατί το G, είναι το αρχικό του Graphic. Μιλάμε γι’ αυτές τις κινούμενες εικόνες που βρίσκονται δίπλα από τα αυτοκόλλητα. Τα στατιστικά του Tinder λένε ότι αν ξεκινήσεις μία συζήτηση με γκιφάκι έχεις 30% περισσότερες πιθανότητες να λάβεις απάντηση.

Ωστόσο, μην το παρακάνετε. Ενώ τα γκιφάκια είναι ιδανικά για να ξεκινήσετε συζήτηση με έναν άγνωστο, δεν είναι ιδανικά για να συνεχίσετε έτσι. Όπως και δεν είναι ιδανικά για απάντηση στο σύντροφό σας. Βρείτε την κατάλληλη στιγμή και την κατάλληλη κινούμενη εικόνα.

Ωρίτσα;
Αντί ο προγραμματισμός της βραδινής σας εξόδου να διαρκέσει 15 μηνύματα, κάντε τα πράγματα πιο απλά. Προγραμματίστε απευθείας, αντί να ρωτάτε, τι ώρα; Πού θα βρεθούμε; Με τι θα έρθεις; Πχ. Σου απάντησε στην ερώτηση με την κουζίνα και σου είπε ότι προτιμάει να τσιμπήσει κάτι. Μπαίνεις in2life, κοιτάς εδώ, βλέπεις τι βολεύει και τους δύο σαν περιοχή και στέλνεις ένα: «Ας βρεθούμε στο Πριόνι, στις 7». Γρήγορο, απλό και αποφασιστικό.

Γνωστοποίησε τις προσδοκίες σου
Είσαι ο τύπος ανθρώπου που το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού του; Ή μήπως είσαι αυτός που δεν βρίσκει ποτέ κανείς πουθενά; Αν το ξεκαθαρίσεις από νωρίς αυτό, θα ξέρεις τι να περιμένεις και αν σου κάνει. Τα ζευγάρια που έχουν κοινές συνήθειες στη συχνότητα μηνυμάτων, συνήθως τα πάνε καλύτερα. (σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Computers in Human Behavior).

Επιβράβευση
Νομίζεις ότι διαφέρουμε πολύ από τα σκυλιά; Εκπαιδευόμαστε και εμείς. Όταν λοιπόν ο σύντροφός σου ή το φλερτ, απαντάει άμεσα στο μήνυμα σου, δείξε τον ενθουσιασμό σου και την εκτίμησή σου.

Δοκίμασε και πες μας αν έπιασε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v