Αυτά που σου μαθαίνει μόνο η single ζωή

Ναι, καλές οι σχέσεις και τα ρομάντζα, αλλά μερικές φορές χρειάζεσαι να μείνεις μόνος. Και να ανακαλύψεις ότι σου αρέσει.
Αυτά που σου μαθαίνει μόνο η single ζωή
Το να είσαι single έχει τα προτερήματά του. Ναι, το ξέρουμε, μερικές φορές η μοναξιά σε τρομάζει. Ή σε βάζει να κάνεις πράγματα που μετανιώνεις, αλλά – όπως και να το κάνουμε – αυτά είναι λάθη που πρέπει να γίνονται, για να μαθαίνουμε. Και αν παραμείνεις single για αρκετό καιρό, θα ανακαλύψεις ότι ορισμένα πράγματα ίσως είναι πιο διασκεδαστικά όταν τα κάνεις μόνος σου…

*Αρχίζεις να απολαμβάνεις πολύ περισσότερο την παρέα του εαυτού σου. Επίσης γνωστό ως “Σημάδι Ότι Ωριμάζεις #47”.

*Σχετικό με το προηγούμενο, αρχίζεις και εκτιμάς (και ακονίζεις) το χιούμορ σου. Ναι, το να γελάς μόνος με τα αστεία σου δεν είναι καθόλου κακό.

*Αν έχεις το Netflix, δεν χρειάζεσαι άνθρωπο για ν’ αποκτήσεις και το chill. Ένα μπουκάλι κρασί είναι εξίσου πιστός σύντροφος.

*Αναγκάστηκες να ταξιδέψεις μόνος σου. Και λέμε “αναγκάζεσαι”, επειδή σίγουρα το πήρες στραβά στην αρχή. Και μετά το έκανες, και δεν θες να ξαναπάς ταξίδι με παρέα.

*Όλες οι σημαντικές αποφάσεις περνάνε απ’ το δικό σου χέρι, δεν επηρεάζονται από τις ανάγκες κανενός και – με δυο λόγια – είσαι εντελώς ελεύθερος.

*Οι αποτυχίες σου (ερωτικές και μη) αποκτούν νέο νόημα. Ναι, τις αναλύεις πολύ περισσότερο, αλλά μαθαίνεις και πολύ περισσότερα.

*Συνειδητοποιείς επιτέλους την τεράστια διαφορά της μοναξιάς από την μοναχικότητα. Και ίσως ανακαλύπτεις ότι το δεύτερο σου αρέσει και λιγάκι.

*Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι το να μένεις μόνος με τις σκέψεις σου, σύντομα σε μεταμορφώνει σε έναν Zen master.

*Αρχίζεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, στις δυνατότητές σου. Για την ακρίβεια, δεν είναι ακριβώς ότι πιστεύεις τυφλά, ότι απέκτησες μια ναρκισσιστική αισιοδοξία. Πλέον γνωρίζεις ποιες είναι οι δυνατότητές σου.

*Όποτε εμφανίζονται καλές ευκαιρίες (ερωτικές και μη), δεν χρειάζεται καν να το σκεφτείς για να δεχτείς.

*Παίρνεις περισσότερα ρίσκα. Δεν έχει σημασία ο λόγος, σημασία έχει ότι νιώθεις πιο τολμηρός από ποτέ.

*Έχεις όλο τον χρόνο να ασχοληθείς με τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Ή, εναλλακτικά, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Ο εαυτός σου θα έπρεπε να είναι ένα απ’ τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v