Τι να μην κάνεις αφού σε απορρίψει

Έκανες το μεγάλο βήμα, και έφαγες τα μούτρα σου. Και εμείς θα σου πούμε πώς να σταματήσεις εκεί (επειδή λογικά θα το κάνεις χειρότερο).
Τι να μην κάνεις αφού σε απορρίψει
Μην φρικάρεις.
Μην αντιδράσεις υπερβολικά.
Αντικειμενικά, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε το κείμενο εδώ, επειδή αυτές είναι πρακτικά οι δύο συμβουλές που χρειάζεσαι μετά από μια απόρριψη. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας μας έχει πολύ διαφορετικό τρόπο να αντιδρά υπερβολικά, οπότε ίσως θα ήταν καλό να το αναπτύξουμε λιγάκι.

Μην πάρεις πίσω όσα είπες
Όχι, δεν πάει έτσι το πράγμα. Το είπες, του έδωσες όνομα, και τα αισθήματά σου τώρα είναι εκεί έξω, αιωρούνται στον αέρα ανάμεσά σας. Ε, δεν μπορείς να τα πάρεις πίσω. Και δεν μπορείς να του πεις να κάνει σαν να μη συνέβη τίποτα, επειδή ό,τι κι αν ήταν αυτό, συνέβη. Η τελευταία φορά που μπορούσες να πάρεις κάτι που είπες πίσω και να την γλυτώσεις ήταν λίγο αφού έβγαλες τις πάνες.

Μην τον/ην προσβάλλεις
Τακτική που ακολουθείται κατά κόρον από αδαείς άντρες, ειδικά online. Κλασικό παράδειγμα:
-Μου αρέσεις.
-Συγγνώμη, δεν ενδιαφέρομαι.
-Χέστηκα, είσαι χοντρή και άσχημη.
Οπότε είναι σαν να κάνεις το προηγούμενο, αλλά με το μυαλό ανθρώπου που ακόμα φοράει πάνες, άρα ακόμα χειρότερο.

Μην τον/ην πρήξεις
Το ότι σε απέρριψε δεν είναι αφορμή να του αποδείξεις ότι έκανε λάθος. Βασικά, όχι, αυτό δεν μπορούμε να σου το στερήσουμε. Μπορείς, όμως, να το δείξεις με σωστό ή με λάθος τρόπο.
Λάθος: Να του πρήξεις την ζωούλα στα μηνύματα και στους λόγους που είσαι ό,τι καλύτερο έχει δημιουργηθεί στην φύση, και σαφώς κάνει λάθος που δεν είναι μαζί σου.
Σωστό: Ζήσε την ζωή σου χωρίς να σε νοιάζει αν σε κοιτάει. Τα καλά νέα έχουν την τάση να ταξιδεύουν πολύ γρήγορα.

Μην πας να τον/ην φιλήσεις
Σούπερ ντροπιαστικό λάθος, που γίνεται μετά από σούπερ ντροπιαστικές και απελπισμένες ερωτικές εξομολογήσεις. Συγγνώμη που θα σου το πούμε, αλλά το φιλί σου δεν έχει δύναμη να αλλάζει απόψεις. Όσο καλά και να φιλάς. Επίσης, σου είπε όχι κι εσύ το ‘κανες. Κακό.

Μην αρχίσεις να το συζητάς με όλο τον κόσμο
Ο σκοπός του να ξεπεράσεις μια απόρριψη είναι… να σταματήσεις να την σκέφτεσαι. Και αν κάθεσαι να λες το δράμα σου, σαν τον πιο μίζερο βάρδο όλων των εποχών, σε όποιον κακομοίρη είναι πρόθυμος να ακούσει, τότε θα καταφέρεις ακριβώς το αντίθετο. Θα το σκέφτεσαι (και θα το αναλύεις, και θα φρικάρεις ακόμα περισσότερο) συνεχώς, και επίσης θα εκνευρίσεις πολύ κόσμο.

Μην αρχίσεις να κλαίγεσαι στα social media
Και δεν εννοούμε να πας να γράψεις αναλυτικά την ιστορία του πόνου σου. Εντάξει, αυτά δεν τα κάνει κανείς πλέον—ελπίζουμε. Ακόμα όμως και τα δήθεν τυχαία ποστ, τα καψουροτράγουδα και οι μεγάλες δηλώσεις όπως “Ήρθε η ώρα για αλλαγές”, είναι καλό να γίνονται με το ίντερνετ κλειστό. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα, και σε κανέναν. Ζήσε την ζωή σου, και θυμήσου ότι όλα θα περάσουν. Και, ναι, αποδέξου ότι λίγο ή πολύ θα υποφέρεις, όπως όλοι μας.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v