Πώς μας αλλάζει ένας χωρισμός;

Με ποιους τρόπους – θετικούς ή αρνητικούς – μπορεί ένας χωρισμός να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και φερόμαστε;
Πώς μας αλλάζει ένας χωρισμός;
Μετά από έναν χωρισμό, συμβαίνουν πολλά πράγματα. Μερικά από αυτά, δεν καθόμαστε να τα σκεφτούμε και πολύ. Είναι ίσως το ένστικτό μας που προσπαθεί να μας προστατεύσει. Άλλες, πάλι, αλλαγές που θα συμβούν, είναι αρκετά συνειδητές, και με το που αποφασίσεις να τις κάνεις, θα αισθανθείς αμέσως πως βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές;

Προσέχεις περισσότερο ποιον βάζεις στην ζωή σου
Όπως λέει και η πολύ γνωστή παροιμία, “Όποιος καεί απ’ τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι”. Από τις λιγότερο συνειδητές επιλογές που θα κάνεις, και επίσης από τις καλύτερες, καθώς συνειδητοποιείς – μετά από έναν άσχημο, ειδικά, χωρισμό – ότι πρέπει να προσέχεις πολύ σε ποιον ανοίγεσαι.

Εμπιστεύεσαι περισσότερο τον εαυτό σου
Όπως και να το κάνουμε, η απόφαση να χωρίσεις είναι γενναία. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε τοξικές σχέσεις, που τους καταστρέφουν καθημερινά. Εσύ έκανες το μεγάλο βήμα, και πλέον ξέρεις ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι περισσότερο το ένστικτό σου, να αναγνωρίζεις καλύτερα τα σημάδια που σου δείχνουν ποιοι άνθρωποι δεν αξίζουν ούτε ένα λεπτό απ’ τον χρόνο σου.

Δεν εκπλήσσεσαι εύκολα
Λίγο θλιβερή αλλαγή, αλλά – αντικειμενικά – πάρα πολύ καλή. Οι απογοητεύσεις και εκείνες οι στιγμές που θα δεις ανθρώπους να βγάζουν την μάσκα, να σου δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, δεν θα σε εκπλήσσουν και τόσο. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η απογοήτευση είναι και λίγο αναμενόμενη. Ξαναλέμε, θλιβερό, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου, για να διαλέγεις ακόμα πιο προσεκτικά τους ανθρώπους που βάζεις στην ζωή σου.

Χαμηλώνεις τα standards σου
Όσο μεγαλώνουμε, καταλαβαίνουμε ότι τα παραμύθια δύσκολα γίνονται αληθινά. Μετά από έναν σκληρό χωρισμό, το καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ. Και ίσως η μόνη θετική απόρροια από όλο αυτό είναι ότι, την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού, ίσως να μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τους ανθρώπους. Ίσως να θες απλά να περάσεις καλά.

Συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους
Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις αυτό, τόσο πιο χαρούμενη θα είναι η ζωή σου, και τόσο πιο υγιείς οι σχέσεις σου.

Δεν τα παίρνεις όλα προσωπικά
Στην αρχή του χωρισμού, που έχεις κλονιστεί, είναι πολύ εύκολο να αντιδράσεις υπερβολικά στα πάντα. Μετά, όμως, έρχεται εκείνη η ευλογημένη στιγμή, που τα βλέπεις όλα καθαρά, και καταλαβαίνεις ότι τίποτα δεν έχει νόημα δεν χρειάζεται να τα παίρνεις όλα σοβαρά σ’ αυτή την ζωή, και ειδικά τα πεθαμένα γκομενικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v