ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Οι καλύτερες συμβουλές για singles

Επειδή μερικές φορές, πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα. Επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.

Οι καλύτερες συμβουλές για singles

Το να βρεις μια καλή σχέση δεν είναι εύκολο. Το να πρέπει να βγεις σερί μια ντουζίνα αποτυχημένα ραντεβού, καλούτσικα ραντεβού που δεν κατέληξαν πουθενά, και ίσως μερικά ραντεβού από την κόλαση, είναι ακόμα χειρότερο. Και μέσα σε όλα αυτά, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε λίγο τον μπούσουλα. Να ξεχάσουμε τι είναι αυτό που μας κάνει μοναδικούς και να… πέσουμε σε εύκολες λύσεις.

Και όταν λέμε εύκολες λύσεις, εννοούμε τοξικές σχέσεις. Κι επειδή δεν το θέλουμε αυτό, ας θυμηθούμε τις δέκα εντολές για κάθε single άνθρωπο εκεί έξω.

1. Μην συμβιβάζεσαι
Ξέρεις ποιος είσαι. Ξέρεις τι θέλεις και ξέρεις (κυρίως) τι αξίζεις. Συνεπώς, μην συμβιβάζεσαι, μην βολεύεσαι με κάτι που ξέρεις ότι είναι κατώτερό σου. Απλά θα πληγωθείς και θα σπαταλήσεις πολύτιμο χρόνο.

2. Μην φοβάσαι να νιώσεις άβολα
Πολλοί άνθρωποι μας κάνουν να αισθανόμαστε περίεργα. Έχουν διαφορετική ενέργεια από εμάς, είναι σαν να ανήκουν σε άλλο είδος. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν πολλά πράγματα να μας διδάξουν, αρκεί να θέλουμε να τους ακούσουμε—πάντα, όμως, να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου.

3. Έσω ειλικρινής με τον εαυτό σου
Ξαναλέμε ότι ξέρεις τι θέλεις. Ή, τουλάχιστον, θα έπρεπε να ξέρεις τι θέλεις. Και ο σκοπός σου πρέπει να είναι ξεκάθαρος από την αρχή απέναντι στο άλλο άτομο. Μην ξεκινήσεις θέλοντας λίγο σεξ, και μετά βρεθείς σε σχέση που δεν μπορείς να διαχειριστείς.

4. Να είσαι ο εαυτός σου
Ναι, με τις παραξενιές σου. Οι παραξενιές σου είναι που σε κάνουν γοητευτικό. Αλήθεια, εσύ δεν θα βαριόσουν αν ένα προς ένα, όλα τα ραντεβού σου έμοιαζαν ίδια;

5. Μην φοβάσαι το Tinder
Ή το OkCupid, ή το Bumble ή το Grindr ή όποιο άλλο dating app θες να χρησιμοποιήσεις. Είναι χρήσιμα εργαλεία – αρκεί να μην τα πάρεις και τόσο σοβαρά – και αν μη τι άλλο θα σε βοηθήσουν να ανοιχτείς και να μιλήσεις σε ανθρώπους.

6. Μην κάνεις λίστες
Πάρε εκείνο το τραγούδι της Καραγιάννη, το “Ο άντρας που θα παντρευτώ”, και πέταξέ το στα σκουπίδια. Το να φτιάχνεις λίστες με όλα όσα θες σε έναν σύντροφο είναι μάταιο. Η ζωή πάντα βρίσκει τρόπους να σε εκπλήσσει, και είναι στο χέρι σου να εκπλήσσεσαι ευχάριστα.

7. Κάνε στον εαυτό σου σκληρές ερωτήσεις
Βασικά, μία σκληρή ερώτηση: “Εγώ θα τα έφτιαχνα με τον εαυτό μου;” Λίγη αυτοκριτική ποτέ δεν βλάπτει.

8. Σταμάτα να ψάχνεις σε λάθος μέρη
Εντάξει, αυτό δεν είναι απόλυτο, αλλά αν 100% της προσπάθειάς σου να βρεις σοβαρή σχέση συμβαίνει σε ένα κλαμπ, στις δύο το πρωί… εχμ, μάλλον θα βρεις μεθυσμένο σεξ. Που δεν είναι κακό, απλά πρέπει να χαμηλώσεις τις προσδοκίες σου, να το δεις λίγο ρεαλιστικά.

9. Μην ξεχνάς την απόσταση
Επειδή η απόσταση είναι πάντα επιλογή, αν μπορείς να την διαχειριστείς. Αν δεν έχεις ιδέα πώς θα ήταν, τότε δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

10. Όλα περνούν από το χέρι σου
Αν θέλεις, πότε θέλεις, τι θέλεις και για πόσο το θέλεις. Όλα αυτά είναι προσωπικές επιλογές, και δεν χρωστάς εξηγήσεις σε κανέναν. Εντάξει, αν είναι νορμάλ άνθρωπος, καλό θα ήταν να μιλήσεις λιγάκι, μην εξαφανιστείς, αλλά μην ξεχνάς ποτέ ότι έχεις τον έλεγχο των επιλογών σου.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ τρέλες. Τι τρομακτική πρέπει να είναι η ζωή που ζουν!"

Τσαρλς Μπουκόφσκι, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1096 - Ξεκινά η Α' Σταυροφορία, με σκοπό την κατάληψη των Αγίων Τόπων
    1534 - Ιδρύεται στο Παρίσι από τον Ιγνάτιο Λογιόλα το θρησκευτικό Τάγμα των Ιησουϊτών
    1914 - Το πρώτο πλοίο που διαπλέει τη Διώρυγα Παναμά
    1945 - Η Ιαπωνία παραδίδεται "άνευ όρων" στις ΗΠΑ
    1947 - Ινδία και Πακιστάν κηρύσσονται ανεξάρτητες στα πλαίσια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας

© 2002-2018 MEDIA2DAY