Κρυφά σημάδια ότι δεν τον ξεπέρασες

Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Κι αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι έχεις καιρό ακόμα…
Κρυφά σημάδια ότι δεν τον ξεπέρασες
Οι χωρισμοί δεν ξεπερνιούνται εύκολα. Άλλωστε, όπως και να το κάνουμε, όσο μικρή ή μεγάλη, ουσιώδης ή σαχλή και αν ήταν μια σχέση, ήταν σχέση, και όλο και κάτι θα επένδυσες σ’ αυτήν. Και μόλις το έχασες, οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό να χρειάζεσαι λίγο χρόνο. Κι όμως, πολλές φορές, μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο που πρέπει – υποτίθεται – να φροντίζεις τον εαυτό σου και την καρδιά σου, εσύ μπορεί να μην κάνεις και τόσο μεγάλα βήματα μπροστά.

Αυτά είναι τα ύπουλα σημάδια ότι μπορεί να είσαι ακόμα κολλημένη με τον πρώην σου, κι απλά αρνείσαι να το παραδεχτείς.

Τσεκάρεις συνέχεια τα προφίλ του
Τι πόσταρε στο Facebook, πού έκανε check-in, τι ανέβασε στο story του στο Instagram… Ναι, αυτό θα μας πεις ότι το κάνεις για πολλούς ακόμα ανθρώπους, αλλά ποιον πας να κοροϊδέψεις; Ο πρώην είναι διαφορετικός από τους άλλους ανθρώπους.

Τον συγκρίνεις με όλους
Ο ένας κάνει κάτι που σου τον θυμίζει. Ο άλλος μιλάει με έναν τρόπο που μισείς, επειδή έτσι μιλούσε κι αυτός. Αυτό είναι νορμάλ. Το να γνωρίζεις, όμως, νέο κόσμο και να τον συγκρίνεις με τον πρώην σου, για να δεις αν είναι αρκετά καλός, αν αξίζει την προσοχή σου, είναι κακό. Επειδή δείχνει πως ξεκάθαρα δεν είσαι έτοιμη για κάτι καινούριο ακόμα.

Αναρωτιέσαι ακόμα τι πήγε στραβά
Αυτές οι σκέψεις, οι “Τι έκανα λάθος”, “Τι θα άλλαζα με μια χρονομηχανή”, σε κρατάνε πίσω. Ναι, είναι λογικό να τα αναρωτιέσαι αυτά τις πρώτες μέρες, που η πληγή είναι ακόμα φρέσκια, αλλά αργά ή γρήγορα πρέπει να αποδεχτείς ότι έτσι έχουν τα πράγματα, δεν μπορείς να τα αλλάξεις, και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις την ζωή σου.

Δεν έχεις σβήσει το νούμερό του ακόμα
Εκτός κι αν έχετε παιδί/σπίτι/σκυλί μαζί, και πρέπει κάπως να τα βολεύετε, αν μιλάμε για μια σχέση που τελείωσε και ο καθένας παίρνει τον δρόμο του, έχεις στ’ αλήθεια ανάγκη το τηλέφωνό του; (Και, όχι, στις ώρες ανάγκης, έχεις και κολλητούς.)

Αναρωτιέσαι τι θα έλεγε για αυτά που κάνεις
Υποτίθεται ότι ζεις την ζωή σου. Βγαίνεις έξω. Περνάς καλά. Ασχολείσαι με καινούρια πράγματα. Κάνεις σεξ με άλλους. Και όταν τα κάνεις όλα αυτά, σκέφτεσαι είτε τι γνώμη θα είχε για ‘σένα, είτε πόσο θα ήθελες να είναι σε μια γωνιά και να σε βλέπει, για να του αποδείξεις πόσο τον έχεις ξεπεράσει. Λυπούμαστε, αλλά εμείς βλέπουμε κάτι άλλο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v