Πώς να κάνεις το υπόλοιπο 2017 να έχει σημασία

Επειδή ο χρόνος περνάει, και δεν θες να μπει ακόμα μια χρονιά μ’ εσένα απροετοίμαστο!
Πώς να κάνεις το υπόλοιπο 2017 να έχει σημασία
Πέρσι, τέτοια εποχή, λέγαμε πόσο απαίσια χρονιά ήταν για όλους μας το 2016, και πώς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε να το ξεφορτωθούμε. Είχαμε φορτώσει πολλές ελπίδες στο 2017 και μέχρι τώρα… μας έχει απογοητεύσει. Αν μη τι άλλο, το 2017 εξελίσσεται χειρότερα από το 2016, και δεν έχουμε ιδέα τι θα μας φέρει το μέλλον.

Και ναι, κακά όλα αυτά, αλλά υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε, και αυτό είναι οι επιλογές μας. Και επιλέγουμε να προετοιμαστούμε για να κάνουμε το 2018 καλύτερο από ποτέ! Αν θες να μάθεις πώς να το κάνεις κι εσύ, διάβασε παρακάτω…

*Σταμάτα οτιδήποτε δεν σε γεμίζει. Απλά σταμάτα το, και προσπάθησε να κάνεις πράγματα που έχουν νόημα για ‘σένα.

*Αν, λοιπόν, βρήκες τι είναι αυτό που σε ικανοποιεί, κυνήγησέ το. Τώρα, όχι από 1η Ιανουαρίου.

*Μιλώντας για 1η Ιανουαρίου, όμως, θυμάσαι όλες εκείνες τις αποφάσεις που πήρες και δεν τήρησες ποτέ; Μπορείς ακόμα να τις πραγματοποιήσεις, τίποτα δεν σε σταματάει.

*Αν σε νοιάζει ακόμα “τι θα πει ο κόσμος”, σταμάτα.

*Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Άρα, όσο και να προσπαθείς, δεν θα τα καταφέρεις ποτέ, και θα απογοητεύεσαι. Σταμάτα να το κάνεις κι αυτό.

*Σταμάτα, επίσης, να βρίσκεις δικαιολογίες και να κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματά σου. Θα ανακαλύψεις ότι μόλις αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεών σου, ο κόσμος θα σου φαίνεται πιο εύκολος ξαφνικά.

*Ξεκίνα να λες θετικά πράγματα στον εαυτό σου. Αν δεν το κάνεις εσύ, πώς περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι;

*Μάθε να ζητάς αυτό που θέλεις. Δεν υπάρχει ντροπή. Η ντροπή είναι το μόνο που στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε ‘σένα και τους στόχους σου. Και σταμάτα να δίνεις εξηγήσεις στον καθένα.

*Διώξε από την ζωή σου τα άτομα που σε κρατάνε πίσω. Άνθρωποι γεμάτοι αρνητισμό, αμφιβολίες, καχυποψία ή και… απλή κακία, δεν χωράνε στην ιστορία σου πια. Αντιθέτως…

*…πέρνα περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που σε στηρίζουν, που είναι δίπλα σου και θέλουν να σε δουν να προοδεύεις. Για να τα καταφέρεις όλα αυτά, βέβαια…

*…πρέπει πρώτα να μάθεις να λες όχι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v