Ξέρεις πως είσαι πολύ καιρό single αν...

Μια πρόποση. Σ’ εκείνα τα άτομα που δεν μπορούν να βρουν την αγάπη πουθενά. Αλλά στο μεταξύ έχουν βρει τον εαυτό τους.
Ξέρεις πως είσαι πολύ καιρό single αν...
του Θοδωρή Διάκου

Για να έχεις ανοίξει αυτό το κείμενο, μάλλον είσαι ένας αιώνιος single, όπως λέει ο τίτλος. Ή μπορεί να είσαι σε μια χαρούμενη και ικανοποιητική σχέση, και είπες να διαβάσεις κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις (με τον πόνο των άλλων).

Αλλά ναι, οι πιθανότητες να είσαι ένας single που χρειάζεται επειγόντως μια ένεση θετικής ενέργειας στην ζωή του είναι περισσότερες, πιστεύουμε. Και ακριβώς αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.*

Αλλάζεις τακτικά την γνώμη σου για το τι σημαίνει να είσαι single
…αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγεις ότι είσαι πιο ευτυχισμένος, πιο ανεξάρτητος, πιο ελεύθερος, και δεν χρειάζεσαι τίποτα και κανέναν στην ζωή σου. Δεν είσαι πλανήτης. Είσαι ο ήλιος και οι πλανήτες κόβουν βόλτες γύρω από εσένα. Και μετά μπορεί να σκέφτεσαι ότι ίσως να χρειάζεσαι λίγη συντροφιά, μετά πέφτει η διάθεσή σου, μετά κοιτάζεις λίγο μελαγχολικά από το παράθυρο, και μετά καταλήγεις ξανά ότι γουστάρεις να είσαι single.

Δεν θυμάσαι πώς φλερτάρουν
…και το ξέρουμε πως αυτό δεν σου φαίνεται θετικό σημάδι. Πόσο μάλλον, σε κάνει λιγότερο αποτελεσματικό. Εμείς όμως έχουμε να σου πούμε ότι αυτό μπορεί να είναι κρυμμένη ευλογία. Άκουσέ μας: Ίσως η τελευταία φορά που φλέρταρες να ήταν μήνες (ή και χρόνια) πριν. Δεν θυμάσαι ακριβώς πώς γίνεται το παιχνίδι, αλλά αυτό θα σε κάνει να ενθουσιαστείς ακόμα περισσότερο την επόμενη φορά που κάποιος/α θα σε φλερτάρει. Εναλλακτικά, έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν το ‘χεις με το φλερτ, κι αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο ευτυχίας, και συγχαρητήρια.

Είσαι ο καλύτερος στο να κρατάς το φανάρι
…επειδή από το να κάθεσαι σπίτι, καλύτερα είναι να υπομένεις τους ζευγαρωμένους φίλους σου να αναρωτιούνται τι χρώμα να βάψουν το υπνοδωμάτιο, ενώ εσύ πίνεις νευρικά τον καφέ σου. Αυτό, όμως, θα συμβεί την πρώτη μόνο φορά. Τις επόμενες φορές, σταδιακά, θα γίνεσαι καλύτερος στο να συμμετέχεις σε μια κουβέντα που δεν σε αφορά καθόλου, και θα νιώθεις πάρα πολύ εντάξει με το να χρησιμοποιείς την single ζωή σου για να διασκεδάσεις τους φίλους σου όταν νιώθουν πεσμένοι. “Πω-πω, δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να είσαι single σήμερα…”, θα σου πουν, κι εσύ θα χαμογελάσεις. Δεν θα έχεις άλλη επιλογή.

Έχεις αναπτύξει την φαντασία σου
…και συγκεκριμένα την φαντασία σου σε ό,τι έχει να κάνει με χτίσιμο περίπλοκων υποθετικών σεναρίων, με ζωντανούς και τρισδιάστατους χαρακτήρες, όπως “Το μωρό στο μπαρ με τα ωραία βυζιά” ή “Τον τύπο στο λεωφορείο με το σαγόνι”. Κάποια από αυτά τα σενάρια μπορεί να είναι παραμυθένια. Κάποια άλλα μπορεί να είναι 100% πορνό. Είναι σαν να δημιουργείς την δική σου σαπουνόπερα και, ειλικρινά, αυτή μπορεί να είναι η διασκέδαση του μέλλοντος. Μην ξεχάσεις να κατοχυρώσεις τα πνευματικά δικαιώματα για τα υποθετικά σου σενάρια.

Έχεις αρχίσει να τσεκάρεις το ωροσκόπιό σου
Μήπως, τελικά, για όλα φταίει το γεγονός ότι είσαι Καρκίνος, άρα δίνεις πάρα πολλά, περιμένοντας τίποτα; Μήπως έκανες τον εαυτό σου υπερβολικά συναισθηματικά διαθέσιμο; Μήπως όλες οι κακές επιλογές που έκανες στην ζωή σου δεν ήταν κακές, επειδή δεν ήταν καν δικές σου επιλογές, επειδή εν τέλει κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο; Δεν ξέρουμε, αλλά πόσο διασκεδαστικές ερωτήσεις για να απασχολείς τον εαυτό σου όταν έχεις αϋπνία!

Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου
…το ήξερες ότι αν σταματήσεις να κάνεις ντους για τέσσερις μέρες, το σώμα σου αρχίζει να μυρίζει; Επιπλέον, το ήξερες ότι αν δώσεις περιθώριο άλλες τέσσερις μέρες, θα αρχίσεις να συνηθίζεις την μυρωδιά; Όλες αυτές οι νέες πληροφορίες θα σε ανεβάσουν σε ένα νέο επίπεδο αυτογνωσίας—ένα επίπεδο που οι κοινοί, ζευγαρωμένοι θνητοί δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ μέσα στις μίζερες, καταπιεστικές τους σχέσεις.

*Δεν το εννοούσαμε αυτό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v