Σκληρές αλήθειες για τον χωρισμό

Ναι, θα πονέσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και καλά θα κάνεις να το αποδεχτείς κι εσύ…
Σκληρές αλήθειες για τον χωρισμό
Όσο κι αν θες να παραμείνεις ψύχραιμη και θετική, όσο κι αν λες ότι όλα θα πάνε καλά – και μετά να το ξαναλές στους φίλους σου που σε ρωτάνε μ’ εκείνο το απαίσιο υφάκι Πώς είσαι; – η τραγική αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν θα πάνε καλά μετά από έναν χωρισμό. Για λίγο καιρό, τουλάχιστον. Αλλά επειδή δεν θέλουμε να έχεις αυταπάτες, ορίστε μερικές σκληρές αλήθειες για τον χωρισμό, που καλό θα ήταν να αποδεχτείς, να τις αφήσεις να συμβούν και μετά να συνεχίσεις την ζωή σου.

Επειδή, όσο σκοτεινά κι αν φαίνονται αυτά που θα διαβάσεις, θα συνεχίσεις την ζωή σου…

Δεν πρόκειται να προχωρήσεις αν είναι ακόμα στην ζωή σου
Είτε σωματικά, με το να βρίσκεστε, είτε στα social media. Ο σκοπός ενός χωρισμού είναι να αποστασιοποιηθούν δύο άτομα που δεν άντεχαν άλλο να είναι μαζί. Οπότε, με το να εξακολουθεί ο πρώην σου να βρίσκεται στην ζωή σου, απλά κάνεις τον πόνο σου να συνεχίζει επ’ άπειρον. Χωρίς να μιλήσουμε για τις (μεγάλες) πιθανότητες να σας πιάσουν πάλι οι συναισθηματισμοί ή να καταλήξετε μετανιωμένοι στο κρεβάτι.

Μπορεί να σου πάρει λίγο καιρό…
…αλλά μπορεί να σου πάρει και μήνες. Ο καθένας επεξεργάζεται με τον δικό του τρόπο έναν χωρισμό, και πάντα παίζει ρόλο και το πόσο μεγάλη και σημαντική ήταν η σχέση. Αν ήταν σχέση δύο χρόνων, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να την ξεπεράσεις σε μια βδομάδα, και μετά να είσαι έτοιμος/η για καινούρια πράγματα. Μην πιέζεις τον εαυτό σου.

Το να μείνετε φίλοι δεν είναι ρεαλιστικό
Ή, τουλάχιστον, δεν είναι ρεαλιστικό σε αυτή τη φάση. Δυο άνθρωποι που μέχρι πρότινος είχαν ερωτική σχέση – ειδικά αν έληξε άσχημα – δεν μπορούν αμέσως να περάσουν στο στάδιο του “είμαστε φίλοι και κάνουμε παρέα”. Δώστε ο ένας στον άλλο την απόσταση που χρειάζεστε, και μπορεί στο μέλλον να καταφέρετε να φτιάξετε τις σχέσεις σας.

Θα θες να του μιλήσεις σαν τρελός/η
Θα σε πιάσει μια μανία κάποια στιγμή (ή και πολλές στιγμές) που απλά θα θες να επικοινωνήσεις μαζί του. Να τον πάρεις τηλέφωνο. Να του στείλεις μήνυμα. Να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας στο σπίτι του. Μην το κάνεις. Δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Στην κατάσταση που είστε, αυτό που χρειάζεστε είναι η μοναξιά, και οι σκέψεις σας. Πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι έγινε, γιατί έγινε, και τι ρόλο έπαιξε ο καθένας. Όχι να πετάξετε ο ένας στον άλλο κατηγορίες και όλα τα άσχημα συναισθήματα που έχετε μέσα σας αυτή τη στιγμή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v