Ψέματα που σου έχουν πει για τους άντρες

Επειδή όσα ακούς δεν είναι αναγκαστικά αλήθεια. Ναι, ακόμα και τα άσχημα.
Ψέματα που σου έχουν πει για τους άντρες
Αν μη τι άλλο, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σπάνιο να δεις το in2life σεξ & σχέσεις ένα κείμενο που να κατηγορεί τις κακές συμπεριφορές των αντρών. Συμβαίνουν, και όσο περισσότερο μιλάμε για αυτές, τόσο πιο εύκολα θα τις ξεριζώσουμε από το συλλογικό μας DNA. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ακούγονται και πράγματα εντελώς λανθασμένα. Και επειδή πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί, αυτά είναι τα μεγαλύτερα ψέματα που σου έχουν πει (η μαμά σου, η γιαγιά σου, τα περιοδικά σου) για τους άντρες.

Δεν τον νοιάζει ο έρωτας
Αν έφτασες στο 2017 και εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η αγάπη και η συντροφιά δεν βρίσκονται στο μυαλό του άντρα στον ίδιο βαθμό που μπορεί να βρίσκονται στο μυαλό οποιασδήποτε γυναίκας, τότε συγγνώμη αλλά μάλλον είσαι εσύ ο μισογύνης της υπόθεσης.

Είναι φτιαγμένος από αυτοπεποίθηση
Λάθος. Έχει μάθει ότι πρέπει να παρουσιάζει τον εαυτό του έτσι, να φοράει ένα δυναμικό προσωπείο και να μην το βγάζει ποτέ. Πιστεύεις αλήθεια ότι υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ανασφάλειες; Πόσο μάλλον, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος έχει μεγάλες απαιτήσεις και από τους άντρες—και, όχι, δεν το λέμε ανταγωνιστικά ή για να συγκρίνουμε αυτό. Απλά είναι η αλήθεια.

Δεν σε ακούει ποτέ
Ναι, μπορεί να σου έχει συμβεί. Εσύ να έχεις κάποιο πρόβλημα, κι εκείνος να μην μπορεί να το καταλάβει. Και γνωρίζουμε ότι αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση, το κατά πόσο οι άντρες θέλουν να κατανοήσουν αυτά που συμβαίνουν στις γυναίκες, αλλά την ίδια στιγμή δεν νιώθεις ότι είναι λίγο τοξική η γενίκευση;

Μπορείς (και πρέπει) να τον αλλάξεις
Η θεωρία αυτή λέει ότι αν ο άντρας που βρεις έχει κακές συνήθειες (αλκοόλ; επιθετικότητα; τάση να κερατώνει;), θα αποδείξεις πως είσαι άξια σύντροφος μόνο αν καταφέρεις να του τα κόψεις μαχαίρι, και να τον κάνεις να είναι πιστός μόνο σε ‘σένα. Παλιότερα, η θεωρία αυτή δεν ξεκινούσε με υπόθεση, αλλά με απλή δήλωση. Και ήρθε η ώρα να προοδεύσουμε λίγο παραπάνω, και να πούμε ότι τα καταστροφικά άτομα μπορούν να τα βρουν πρώτα με τον εαυτό τους, και μετά να δοκιμάσουν να κάνουν σχέσεις.

Θέλει να είσαι σαν την μάνα του
Πρώτον, αυτό ακούγεται πολύ άρρωστο. Δεύτερον, ναι, υπάρχουν άντρες που είναι μεγάλα μωρά και χρειάζονται η ερωτική τους σύντροφος να φέρεται σαν την μαμά τους. Αυτοί οι άντρες δεν είναι κατάλληλοι για σχέση, άρα αν μπλέξεις με έναν τέτοιο, είσαι υπεύθυνη των πράξεών σου.

Πρέπει να σε φροντίζει
Είναι αυτό ψέμα; Όχι 100%. Αλλά, όσο καλά κι αν πηγαίνει μια σχέση, και όσα πράγματα κι αν σου προσφέρει ο σύντροφός σου, το μόνο άτομο που μπορεί να σε φροντίσει, να σου προσφέρει αυτά που θες, και να σε βοηθήσει να γίνεις ακόμα καλύτερος άνθρωπος… είναι ο εαυτός σου. Απλά και κατανοητά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v