Τέλεια κομπλιμέντα για το πρώτο ραντεβού

…για να μην σε περάσει για λίγδα.
Τέλεια κομπλιμέντα για το πρώτο ραντεβού
Τα πρώτα ραντεβού είναι παράξενο πράγμα. Δεν ξέρεις τι να πεις, δεν ξέρεις πώς να φερθείς, και προσπαθείς να είσαι ταυτόχρονα ο εαυτός σου, και η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Είναι όσο μεγάλο μπέρδεμα ακούγεται. Και πάνω σε όλα αυτά, θες να πεις και μια καλή κουβέντα, ένα κομπλιμέντο, να κάνεις την άλλη να καταλάβει πόσο σε έχει γοητεύσει.

Το πρόβλημα είναι ότι αν αφήσεις στην άκρη τα κλισέ, τις ατάκες, τα πολύ conceptual και λογοτεχνικά – που ποτέ δεν λειτουργούν, πίστεψέ μας – και τα ομολογουμένως αρκετά σεξιστικά που αναπαράγονται ανά καιρούς, δεν έχεις ιδέα τι να πεις. Άφησέ μας λοιπόν να σε βοηθήσουμε.

Τα κομπλιμέντα πρέπει να είναι αληθινά
Αν δεν το εννοείς, αν δεν σου έρχεται φυσικά, μην το κάνεις. Δεν πρόκειται να πέσει με ψευτιές.

Σχολίασε τον κόπο της, όχι το σώμα της
Για παράδειγμα, αν φοράει κάποιο ιδιαίτερο αξεσουάρ, ή αν έχει φτιάξει τα μαλλιά της με πολύ ωραίο τρόπο, πες της ότι σου αρέσει πολύ αυτό που έκανε. Οι γυναίκες χαίρονται πάρα πολύ όταν προσέχεις αυτές τις λεπτομέρειες.

Μην της κάνεις κομπλιμέντο για την ομορφιά της
Πίστεψέ μας, τα έχει ξανακούσει αυτά. Μπορείς να της κάνεις έκπληξη, λέγοντάς της πόσο εκτιμάς κάτι που μόλις έμαθες για αυτήν.

Μην επαναλαμβάνεσαι
Ναι, της είπες ότι έχει ωραίο χαμόγελο. Το κατάλαβε. Βρες κάτι άλλο να σχολιάσεις, αλλιώς α) θα φανείς σαν creepy τύπος με εμμονές, β) θα φανείς σαν τύπος που βαριέται την ζωή του.

Βρες κάποιο κοινό ενδιαφέρον
Κάνε της ένα κομπλιμέντο πάνω σε ένα από τα κοινά σας ενδιαφέροντα, και πόσα φαίνεται να γνωρίζει για αυτό. Και κάπως έτσι μπορείς να ξεκινήσεις πολύ εύκολα και μια συζήτηση.

Μην κάνεις κομπλιμέντο για ξεχωριστά σημεία του σώματός της
Εκτός κι αν μιλάς για τα μάτια. Οτιδήποτε άλλο είναι κακό (βυζιά) μέχρι και τρομακτικό (“Έχεις πολύ ωραία δάχτυλα”—τι θες να κάνεις με τα δάχτυλα;).

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v