Μικρά μυστικά για ανεπανάληπτα ραντεβού

Από το πού να πάτε, μέχρι τα θέματα συζήτησης που δεν κάνουν «τζιζ», όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για ένα αξέχαστο πρώτο (και δεύτερο, και τρίτο) ραντεβού.
Μικρά μυστικά για ανεπανάληπτα ραντεβού
Δεν είναι εύκολο πράγμα να πετύχει το πρώτο ραντεβού –αν ήταν, δεν θα υπήρχαν τεσσεράμισι εκατομμύρια αποτελέσματα αναζητήσεων στο Google για το τι να βάλεις, πού να τον/την πας, τι να παραγγείλεις, τι να πεις, τι να μην πεις, στις πόσες ερωτήσεις καίγεσαι, και αν κάνεις ή δεν κάνεις σεξ στο τέλος. Κατ’ αρχάς, ψυχραιμία. Τα πράγματα είναι απλά –οι άνθρωποι και το Google τα κάνουν πολύπλοκα.

Το μέρος και τα μάτια σου

Το ότι θέλεις κάτι ήσυχο, δεν θα πας ας πούμε σε club, ή σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική για πρώτο ραντεβού, είναι μάλλον προφανές. Το αγαπημένο σου café, ένα ήσυχο μπαράκι, ή τέλος πάντων ένα μέρος όπου θα μπορείτε να μιλήσετε σαν άνθρωποι είναι ιδανικοί προορισμοί –αν δεν έχεις κανένα τέτοιο υπ’ όψιν, εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα. Εξίσου σημαντικό είναι να βρίσκεται σε μια ωραία γειτονιά, την οποία θα περπατήσετε φεύγοντας, για έξτρα πόντους ρομαντζάδας και επιπλέον διάρκεια στο ραντεβού –και για να γλιτώσεις τον πειρασμό του τρίτου συνεχόμενου ποτού, που δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα.

Η (λίγη) σιωπή είναι σέξι

Μακριά από ‘σας οι αμήχανες παύσεις στην κουβέντα, δεν εννοούμε αυτό. Η υπερπροσπάθεια να γεμίσεις τα κενά, όμως, συχνά γυρίζει μπούμερανγκ, στην ακατάσχετη φλυαρία που έχει καταστρέψει ραντεβού και ραντεβού. Δεν είναι εύκολο, αλλά όταν βρεθεί η χρυσή ισορροπία ανάμεσα στο «μιλάω λίγο για τον εαυτό μου» και «ακούω περισσότερο τον άλλο», κάνοντας μια-δυο ερωτήσεις ή ένα-δυο αστειάκια πάνω σε αυτά που λέει, είναι η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας.

Τι να λέμε τώρα…

Τα θέματα συζήτησης είναι άλλη μία πηγή άγχους στα πρώτα ραντεβού. Σαν γενικό κανόνα, θυμήσου ότι μουσική, σινεμά, ταξίδια και φαγητό είναι ανάμεσα στα SOS που ενδιαφέρουν τους πάντες, και «χτίζουν» άνετα συζητήσεις –στον αντίποδα βρίσκονται πολιτική, θρησκεία, κρίση, ανεργίες, δουλειές, μεταναστευτικά, μεσανατολικά και γενικώς… ό,τι υπάρχει στις ειδήσεις. Εδώ έχουμε μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις.

Αν ξεμείνεις από θέματα…

Τα χαζούλικα πλην χαριτωμένα «ψυχολογικά τεστάκια» σαν αυτά που έχουμε συγκεντρώσει εδώ λειτουργούν πάντα θαυμάσια, και γιατί (υποτίθεται ότι) αποκαλύπτουν μεγάλες αλήθειες για την ψυχοσύνθεση του άλλου, αλλά και γιατί είναι διασκεδαστικά και βάζουν τον συνομιλητή-αντικείμενο του πόθου σου να μιλήσει για τον εαυτό του (πράγμα που όλοι απολαμβάνουμε) μεν, χωρίς να φανεί εγωκεντρικός ή ψώνιο δε, αφού εσύ κάνεις τις ερωτήσεις.

Πολύ καλά περνάμε…

…Μην αρχίζεις να φοβάσαι. Αν το ραντεβού είναι πραγματικά αξέχαστο, αν η κουβέντα κυλά αβίαστα, και εκείνος/η είναι ό,τι πάντα ονειρευόσουν (ή έστω η καλύτερη παρέα που είχες τους τελευταίους μήνες) μην το αφήσεις να τελειώσει απλά και μόνο για να μην «φανείς απελπισμένος» με το που τελειώσει το ποτό ή το φαγητό σας. Πρότεινε να συνεχίσετε κάπου αλλού (η βόλτα στη γειτονιά που λέγαμε προηγουμένως είναι μια από τις καλύτερες ιδέες): Και αυθόρμητος θα φανείς, και θα δηλώσεις εμμέσως πλην σαφώς πόσο ωραία περνάς μαζί του/της.

Αποχαιρετισμός στα όπλα

Και περνάει η βραδιά, και όλα έχουν κυλίσει ανέλπιστα καλά, και φτάνει η στιγμή να αποχωριστείτε, και δεν ξέρεις τι να κάνεις: Χολιγουντιανό φιλί; Αγαπησιάρικη αγκαλιά; Να τον/την καλέσεις σπίτι σου για ένα τελευταίο ποτό, ρισκάροντας να φανείς λιγούρης ή απελπισμένη; Να αποχωρίσεις αξιοπρεπώς, ρισκάροντας να δώσεις την λανθασμένη εντύπωση ότι δεν γούσταρες; Σωστές και λάθος απαντήσεις εδώ, δυστυχώς, δεν υπάρχουν. Κάνεις ό,τι σου λέει το ένστικτό σου (που θα έχει στηριχτεί και στις υποσυνείδητες ενδείξεις που λαμβάνεις όλο το βράδυ από την πλευρά του άλλου, μην το υποτιμάς) χωρίς να καταπιέζεσαι και χωρίς να σκέφτεσαι κοινωνικά στερεότυπα και γελοίους περιοδικίσιους κανόνες, και ελπίζεις για το καλύτερο.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v