Ιδέες για το πρώτο ραντεβού αν τα ‘χεις λίγο χαμένα

Οι καλύτερες ιδέες για το πρώτο ραντεβού, για άτομα που ακούνε την λέξη ραντεβού και… πανικοβάλλονται!
Ιδέες για το πρώτο ραντεβού αν τα ‘χεις λίγο χαμένα
του Θοδωρή Διάκου

Αν τρέμεις και μόνο που ακούς την λέξη ραντεβού, δεν είσαι ο μόνος. Τα ραντεβού – ειδικά το πρώτο ραντεβού – μπορούν να σε γεμίσουν άγχος. Τι θα κάνεις, πού θα πάτε, τι θα πεις. Ένα σωρό ερωτήσεις στο κεφάλι σου, που μπορεί εν τέλει να μην έχουν καν σημασία.

Για εσένα, λοιπόν, που φρικάρεις με τα πρώτα ραντεβού, ορίστε πέντε ιδέες που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Που μπορείτε να περάσετε και οι δυο σας καλά, χωρίς να νιώσεις πίεση και χωρίς να χρειαστεί να φέρεις μια αλλαξιά ρούχα μαζί, επειδή στο πρώτο μισάωρο θα έχεις πνιγεί στον ιδρώτα.

1. Για καφέ
Πολλοί άνθρωποι σνομπάρουν τα ραντεβού για καφέ, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ χαριτωμένα. Καταρχάς, θα πρέπει να βγείτε μεσημέρι προς απόγευμα, που σημαίνει ότι η έξοδός σας μπορεί οριακά να θεωρηθεί ραντεβού. Που, με την σειρά του, σημαίνει ότι θα φύγει πολλή πίεση από πάνω σας, και θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε καλύτερα και πιο χαλαρά. Κι αν δείτε ότι έχετε χημεία, μπορείτε την επόμενη φορά να κανονίσετε κάτι πιο… νυχτερινό.

2. Σε μια τοπική pub
Ή οποιοδήποτε άλλο όμορφο, συνοικιακό μπαράκι ξέρεις. Αυτού του είδους τα μπαρ έχουν πάντα την ικανότητα να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα και χαλαρά. Ο χώρος είναι πιο φιλόξενος, το προσωπικό πιο φιλικό, και σπάνια θα είναι τόσο γεμάτα με κόσμο που θα καταλήξεις να νιώθεις ότι όλοι οι θαμώνες σε κοιτάζουν και σε κρίνουν. Όχι ότι συμβαίνει ποτέ αυτό· η ανασφάλειά σου είναι. Και, ναι, λίγο αλκοόλ (λίγο όμως) πάντα βοηθάει να σου λυθεί η γλώσσα.

3. Στο πάρκο
Άλλη μια τέλεια ιδέα για όχι και τόσο βραδινές ώρες, για χαλάρωση και για πολλή κουβέντα. Άσε που, αν κανονίσετε απλά να βγείτε και να περπατήσετε, οι πιθανότητες είναι άπειρες. Μπορεί να δείτε κάποιο street performance. Μπορεί να σας έρθει μια ξαφνική ιδέα που θέλετε να δοκιμάσετε. Μπορεί η κουβέντα να κυλήσει τόσο όμορφα και εύκολα, που να μην καταλάβετε πότε νύχτωσε.

4. Για stand-up comedy
Παραστάσεις stand-up comedy πλέον στην Αθήνα συμβαίνουν σε εβδομαδιαία βάση. Και είναι τέλειες για να βγείτε πρώτο ραντεβού, επειδή – όπως όλοι ξέρουμε – το να γελάσεις στο πρώτο ραντεβού είναι σημαντικό. Και θα γελάσετε και οι δυο σας χωρίς να χρειαστεί να πει κανείς σας κάποιο αστείο. Πες μας τεμπέληδες, εμείς θα πούμε ότι είμαστε έξυπνοι. Επίσης, οι κωμικοί αυτής της χώρας χρειάζονται υποστήριξη. Μιλάμε πάρα πολύ σοβαρά.

5. Για ταινία
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα προτείναμε να βγείτε ραντεβού στον κινηματογράφο. Δεν θα μπορείτε καν να μιλήσετε. Στην δική σου περίπτωση, όμως, αυτό μπορεί να αποβεί σωτήριο. Θα δείτε την ταινία (και, αν θες να φανείς πιο εναλλακτικός, διάλεξε κάποια ανεξάρτητη προβολή σε κάποιο στέκι), και μετά, αφού έχετε περάσει δύο ώρες δίπλα-δίπλα, μπορείτε να συζητήσετε για αυτό που μόλις είδατε. Ναι, ακόμα κι αν ξεκινήσετε με “Χριστέ μου, αυτή ήταν η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω δει”.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v