Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα: 7 μέρη - εγγύηση

Επτά πανέμορφα μπαράκια στην Αθήνα, ιδανικά για το πρώτο σας ραντεβού, είτε αυτό περιλαμβάνει αλκοόλ είτε θέλετε να ξεκινήσετε με καφεδάκι και ό,τι προκύψει.
Πρώτο ραντεβού στην Αθήνα: 7 μέρη - εγγύηση
της Ηρώς Κουνάδη

Τι κάνει ένα μέρος ιδανικό για πρώτο ραντεβού; Ωραίο, ει δυνατόν και λίγο ρομαντικό (αλλά όχι κραυγαλέα ρομαντικό) περιβάλλον. Καλή μουσική, που να παίζει όμως στη σωστή ένταση –εκείνη που επιτρέπει τις χαμηλόφωνες συζητήσεις. Θέση ιδανική για μια ρομαντική βόλτα μετά τον καφέ ή το ποτό. Και τέλος –και κατά την ταπεινή μας γνώμη σημαντικότερο– να μην είναι ένα μέρος τόσο προφανές, ή τόσο κλασικό, που να κινδυνεύετε να συναντήσετε επτά διαφορετικούς γνωστούς ο καθένας ή, ακόμα χειρότερα, να θυμηθεί το αντικείμενο του πόθου σας τα προηγούμενα πρώτα ραντεβού του στο ίδιο μέρος. Όλα αυτά τα βρήκαμε σε επτά αθηναϊκά μπαράκια, ιδανικά για πρώτα ραντεβού. 

By the Glass 
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, τηλ.: 210 3232560

Είναι, κατά την άποψή μας, ένα από τα ωραιότερα wine bar της πόλης. Ατμοσφαιρικότατο χωρίς να γίνεται «βαρύ» ή υπερβολικά σοβαρό όπως άλλα του είδους του, διαθέτει και μια υπέροχη αυλίτσα την οποία επιβάλλεται να τιμήσετε αν ο καιρός το επιτρέπει. Όσο για το τι θα παραγγείλετε; Κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα σε ποτήρι το μέγεθος του οποίου διαλέγετε ως εξής: 25 ml για να δοκιμάσετε, 75 ml για να απολαύσετε και 150 ml για να ζαλιστείτε και λίγο. Θα το συνοδεύσετε με νόστιμο τσιμπολόγημα (ντακάκια με ντομάτα και πέστο, μπιφτεκάκια με χειροποίητη μουστάρδα) αν δεν είστε από εκείνους που ακολουθούν τη συμβουλή των γιαγιάδων μας, «να μη σε δει να τρως». Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3,50€, ενώ τα περισσότερα μεζεδάκια κυμαίνονται στα 5-6€. 

Ρουά Café
Ροβέρτου Γκάλλι 26 και Ερεχθείου, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4044074

Σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, το Ρουά Café είναι μικρούλι και ατμοσφαιρικό, με vintage νότες στη διακόσμησή του. Απλώνει και τραπεζάκια έξω, στο μεγάλο-πεζοδρόμιο-μίνι-πλατειάκι μπροστά του, καιρού επιτρέποντος. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι μέχρι αργά για ποτά ή ρακόμελα. Έξτρα μπόνους, η βόλτα που θα ακολουθήσει αναπόφευκτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη. Σούπερ έξτρα ρομαντζάδα. 

Κρίκος 
Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι, τηλ: 210 9210060

Στο «μεταίχμιο» μεταξύ Κουκακίου και Πετραλώνων, ο Κρίκος είναι ένα τρισχαριτωμένο συνεργατικό καφενείο, που χωρίζεται σε δύο αίθουσες: Μια μεγάλη φωτεινή σάλα με τραπεζάκια όπου απολαμβάνουμε καφέ, ποτό, οινόμελα και μεζεδάκια, και ένα μικρότερο «σαλονάκι», με ρετρό καναπέδες και βιβλιοθήκη με επιτραπέζια, ιδανικό για prive συζητήσεις. Στα συν, η θέση του που εγγυάται για την συνέχεια καταπληκτικές βόλτες ανάμεσα στα νεοκλασικά και τις λουλουδιασμένες αυλές των Πετραλώνων. Πριν το καταλάβετε, θα έχετε ανηφορίσει μέχρι τον λόφο του Φιλοπάππου

Μπλε Παπαγάλος 
Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ.: 211 0121099

Cozy χώρος, με ένα σαλονάκι που θα μπορούσε να είναι εκείνο του σπιτιού μας, χαριτωμένες λεπτομέρειες στη διακόσμηση που λειτουργούν ωραιότατα και σαν ice breakers της κουβέντας, και ωραίες jazz funk μουσικές με αδυναμία στη γαλλική σκηνή. Αν πετύχετε καλό καιρό, έχει και μια ωραιότατη αυλίτσα με φερ φορζέ καναπεδάκια και πολυθρόνες με φλοράλ μαξιλάρια. Είναι το ίδιο ατμοσφαιρικό για καφεδάκι νωρίς όσο και για ποτό (στα 6€) αργότερα, διαθέτει και ωραίες μεξικάνικες quesadillas αν πεινάσετε. Και προσφέρεται για βόλτα στα σοκάκια του Μεταξουργείου, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαιτέρως ατμοσφαιρικά –κάντε όμως μια βόλτα μόνοι σας πριν το ραντεβού για να τα εντοπίσετε, καθότι δεν είναι όλα έτσι. 

Κιμωλία 
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446

Καθοριστικός παράγοντας νούμερο ένα: Βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο για τη βόλτα μετά (γιατί καμία «βόλτα μετά» δεν είναι καλύτερη από τη βόλτα στην Πλάκα). Καθοριστικός παράγοντας νούμερο δύο: Διαθέτει μια σχεδόν μυστική κι άλλο τόσο ρετρό γωνιά με ένα μεγάλο καναπέ στο πίσω μέρος. Εδώ παραγγέλνουμε αρωματικό καφεδάκι νωρίς ή ποτό (στα 6€) αργότερα και ακούμε ωραίες funk-o-jazz μουσικές στην ένταση εκείνη που ενθαρρύνει τις σιγανές, σχεδόν ψιθυριστές, κουβέντες. Τι άλλο να θες; Α ναι, είναι και ένα από τα ομορφότερα στέκια της πόλης. Πιστεύουμε ότι φτάνουν αυτά. 

Χάουζ 
Θερμοπυλών 41, Μεταξουργείο, τηλ.: 213 0240963

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας «σχεδόν-μυστικά» στέκια στην πόλη. Βεβαιωθείτε ότι ο καιρός θα είναι καλός, για να καθίσετε στην πανέμορφη όσο και πολύχρωμη αυλή του, και ετοιμαστείτε να εκπλήξετε το αντικείμενο του πόθου σας με τις γνώσεις σας στην αθηναϊκή χαρτογραφία. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι, μέχρι πολύ αργά –ενίοτε φιλοξενεί μεταμεσονύκτια house parties, αλλά στις «ραντεβουδο-ώρες» από 19.00 έως 22.00 θα το βρείτε βολικότατα ήσυχο. Το ποτό δεν κοστίζει παραπάνω από 6€, ενώ για τη βόλτα της συνέχειας ισχύει και εδώ ό,τι λέγαμε προηγουμένως για τον Μπλε Παπαγάλο. 

Soiree de Votanique 
Καστοριάς 38, Βοτανικός, τηλ.: 210 3471401

Άλλο ένα καταπληκτικό μπαράκι για να αποδείξετε πόσο μακριά από τα mainstream μονοπάτια κινείστε, το Soiree παίζει ωραίες jazz funk μουσικές, σερβίρει οικονομικότατα ποτά στα 6€ (και ωραία κοκτέιλ όπως το Apple Mojito στα 7€) και διαθέτει και μια κουκλίστικη αυλίτσα με πέτρινους τοίχους και γλαστράκια με λουλούδια. Όσο για την εν συνεχεία βόλτα σας; Αν είστε (εσείς ή το αντικείμενο του πόθου σας) λάτρεις της βιομηχανικής αισθητικής και των κατά τι ακατέργαστων αλλά πολύ αυθεντικά αστικών γειτονιών, έχετε πετύχει διάνα με τα δρομάκια του Βοτανικού. Αν πάλι όχι, περνάτε απέναντι την Πειραιώς και ανηφορίζετε το σούπερ ρομαντικό πεζοδρομημένο κομμάτι της Ερμού προς το Θησείο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v