Ο ένας και μοναδικός: Μήπως είναι ψέμα;

Περιμένεις κι εσύ τον ένα και μοναδικό, τον τέλειο έρωτα να σου χτυπήσει την πόρτα; Μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσεις.
Ο ένας και μοναδικός: Μήπως είναι ψέμα;
Πόσες φορές ακούμε αυτή τη φράση: Ο ένας και μοναδικός. Ξεκίνησε από τις ρομαντικές κωμωδίες, και ξαφνικά αρχίσαμε να το ακούμε από φίλους, από περιοδικά... Και κάπως έτσι καταλήξαμε με μια γενιά ατόμων που αρνούνται να δώσουν ευκαιρίες σε ανθρώπους, επειδή περιμένουν τον ένα και μοναδικό. Μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτόν τον μύθο;

1. Ο καθένας μπορεί να είναι ιδανικός
Εδώ, στο in2life, πιστεύουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει κάτι να προσφέρει. Και, αν το καλοσκεφτείς, κάθε άνθρωπος που επιλέγεις να βάλεις στην ζωή σου, εξυπηρετεί κάτι. Καλύπτει μια ή περισσότερες ανάγκες σου. Ακόμα και το one-night stand που θα κάνεις και δεν θα ξαναμιλήσετε ποτέ, εκείνη τη στιγμή είναι ο ιδανικός άνθρωπος για ‘σένα. Αν αρχίζαμε να βλέπουμε κάπως έτσι τους ανθρώπους, ίσως αρχίζαμε να τους σεβόμαστε περισσότερο.

2. Κανείς δεν είναι τέλειος
Πέρα από την μοναδικότητά μας, όλοι έχουμε και ελαττώματα. Και το concept του ιδανικού είναι (θεωρητικά) κάποιος που θα μας δεχτεί και θα μας αγαπήσει με όλα μας τα ελαττώματα. Αν αυτό σου ακούγεται ρομαντικό, ίσως πρέπει να το αναλύσεις λίγο περισσότερο. Το να περιμένεις αυτόν τον άνθρωπο σημαίνει πως σταματάς να προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, απλά και μόνο γιατί κάποιος θα ερωτευτεί όλα τα στραβά σου. Εμείς θα πούμε πως μας ακούγεται περισσότερο τεμπέλικο.

3. Και οι υπόλοιποι άνθρωποι;
Σκέψου πόσες χαμένες ευκαιρίες έχεις αφήσει πίσω σου, περιμένοντας τον ένα και μοναδικό. Σίγουρα, δεν θα ήταν όλες αυτές οι χαμένες ευκαιρίες ιδανικοί σύντροφοι. Κάποιοι μπορεί και να σε πλήγωναν, αλλά εκεί βρίσκεται η μαγεία των ανθρώπινων σχέσεων: έχεις κάτι να κερδίσεις, ακόμα και από την χειρότερη.

4. Ωραία που ‘ναι τα παραμύθια
Ο πρίγκηπας του παραμυθιού είναι η βάση πάνω στην οποία χτίστηκε το ιδανικό ταίρι, ας μην το αρνούμαστε. Τώρα θέλουμε να προσπαθήσεις να θυμηθείς ένα παραμύθι (από τα κλασικά τουλάχιστον, προτού η Disney συνειδητοποιήσει ότι ζούμε στον εικοστό πρώτο αιώνα) στο οποίο ο πρίγκηπας κάνει κάτι σημαντικό. Ναι, μπορεί να σκοτώσει έναν δράκο, αλλά γιατί; Επειδή άκουσε πως υπάρχει μια παγιδευμένη πριγκίπισσα που δεν έχει δει ποτέ; Το μόνο μάθημα που θα πάρεις από εκεί είναι πως υπάρχουν άντρες που θα κάνουν τα πάντα για λίγο σεξ. Και μην σε ακούσουμε να λες πως θεωρείς ρομαντικό να διαρρήξει κάποιος το δωμάτιό σου ενώ κοιμάσαι για να σε ξυπνήσει με το φιλί της αγάπης. Και, μιλώντας για ύπνο…

5. …Η αναμονή για τον ένα και μοναδικό είναι υποκρισία
Θες να περάσεις την ζωή σου, περιμένοντας παθητικά να έρθει κάποιος που θα ερωτευτείτε ο ένας τον άλλο με την πρώτη ματιά; Εντάξει, αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσουμε: ίσως χρειαστεί πολύ καιρό. Χρόνια. Δεκαετίες, αν δεν έχεις και τόση τύχη. Ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι εξίσου υποκρισία, γιατί τα μάτια μας αντιλαμβάνονται την εμφάνιση. Δεν είσαι ερωτευμένη. Απλά ενθουσιάστηκες γιατί είδες κάτι όμορφο. Και δεν είναι καθόλου κακό να τρέξεις να το αγγίξεις, αρκεί να ξέρεις πού βρίσκονται οι προσδοκίες σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v