Τα πράγματα που θα συμβούν μόλις χωρίσεις

Γιατί ξαφνικά νιώθεις ένα κενό μέσα σου; Γιατί η μπαταρία του κινητού σου δεν αδειάζει τόσο γρήγορα; Και γιατί σου στέλνει ο πρώην σου;
Τα πράγματα που θα συμβούν μόλις χωρίσεις
Πες ότι μόλις χώρισες. Είτε είσαι στα πατώματα, είτε νιώθεις πως κέρδισες ξανά την πολυπόθητη ελευθερία σου, είμαστε σίγουροι πως θα σου τύχουν, αν όχι όλα, τα περισσότερα από τα παρακάτω.

Νιώθεις μια τρομακτική μοναξιά
Ναι, ακόμα κι αν αυτός ο χωρισμός ήταν για καλό. Το θέμα είναι πως ήσουν σε σχέση, και πλέον δεν είσαι. Έχεις βγει ξανά στον κόσμο, σαν νεογέννητο μωρό. Αλλά με πολύ περισσότερα ψυχολογικά τραύματα.

Τόσος πολύς ελεύθερος χρόνος!
Και όχι το καλό είδος ελεύθερου χρόνου, επειδή μάλλον τον περνάς στο σπίτι, με τις πιτζάμες, βλέποντας σειρές, νιώθοντας άσχημα που δεν εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι είσαι επιτέλους single για να κάνεις κάτι πιο αξιόλογο. Από την άλλη μεριά, όμως, το κινητό σου έχει σταματήσει να χτυπάει κάθε πέντε λεπτά, δεν έχεις ανάγκη να απαντάς συνεχώς στο Viber και η μπαταρία του κρατάει πολύ περισσότερο.

Γεια σας, παλιοί μου φίλοι
Ήρθε η ώρα να προσεγγίσεις ξανά τους φίλους σου που τους έχασες όταν έκανες σχέση. Και επειδή σου έλειψαν, αλλά κυρίως για να καλύψεις αυτή την τεράστια μοναξιά, που σύντομα μεταμορφώθηκε σε βαρεμάρα και το επόμενο λογικό βήμα είναι να μεταμορφωθεί σε κάποιου είδους παράνοια. Και δεν το θέλουμε αυτό.

Οι παλιοί φίλοι σου τα ‘χουν μαζεμένα
Δίκαιο. Εσύ ήσουν όλη την ώρα με την σχέση σου, άλλωστε. Τα καλά νέα είναι πως λογικά ακόμα σ’ αγαπούν, άρα θα την γλυτώσεις με λίγο κράξιμο, και σύντομα θα επιστρέψετε στα φυσιολογικά.

Έχεις περισσότερα λεφτά από πριν
Οι σχέσεις είναι ακριβές. Από κάθε πιθανή άποψη. Κάποιος συνωμοσιολόγος θα έλεγε πως είναι κοινωνικές κατασκευές που εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός για να τροφοδοτείται, αλλά αυτός ο συνωμοσιολόγος δεν θα γίνουμε εμείς.

Θα κατεβάσεις το Tinder
Επειδή, γιατί όχι; (Μέχρι να θυμηθείς ότι έχεις ξεχάσει να φλερτάρεις, να φρικάρεις με τον εαυτό σου και μετά να τα παρατήσεις για να περάσεις ακόμα περισσότερη ώρα στον καναπέ, νιώθοντας άσχημα.)

Ο πρώην σου θα σε θυμηθεί
Μήπως το μυρίστηκε; Μήπως έχετε ακόμα μια τρομερή τηλεπαθητική σύνδεση, επειδή κατά βάθος ήταν ο ένας και μοναδικός; Μήπως είναι απλά ένας τρελός κουτσομπόλης που θέλει να σε εκμεταλλευτεί για σεξ; Τόσα πολλά ερωτήματα, τόσο προφανείς απαντήσεις.

Θα σιχαθείς να επαναλαμβάνεις ότι χώρισες
Επειδή όλοι θα σε ρωτάνε πώς τα πάτε, και γιατί δεν είναι ο πρώην σου μαζί σου. Και γιατί έχεις μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου. Άουτς.

Θα βρεις τον εαυτό σου
Κλισέ; Ναι. Αληθινό; ΝΑΙ!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v