Αυτά που δεν πρέπει να κάνεις πάνω στο φλερτ

Υπάρχουν πράγματα που πραγματικά μπορούν να καταστρέψουν το φλερτ. Και μπορεί να τα κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις. Είμαστε εδώ για να σε σώσουμε.
Αυτά που δεν πρέπει να κάνεις πάνω στο φλερτ
Ξέρεις πως πρέπει να ρίξεις κλεφτές ματιές. Να πεις κάτι έξυπνο. Να πεις κάτι αστείο και να παρουσιάσεις μια ιδανική εικόνα του εαυτού σου, γιατί όλα έχουν να κάνουν με τις πρώτες εντυπώσεις. Πολλές φορές, όμως, θες το άγχος, θες η ανυπομονησία, κάνουμε λάθη. Κάνουμε μεγάλα, άσχημα λάθη και η συμπεριφορά μας ξεφεύγει από το φυσιολογικό.

Και κάπως έτσι καταστρέφεται το φλερτ. Ιδού λοιπόν τι πρέπει να προσέχεις και να μην κάνεις ποτέ. Η κατάληξη δεν θα είναι ποτέ καλή.

ΜΗΝ κοιτάς έντονα
Η οπτική επαφή είναι καλή, η οπτική επαφή είναι σέξι. Αρκεί να ξέρεις πότε να την κάνεις, και για πόσο. Οι κλεφτές ματιές είναι αρκετές και – πίστεψέ μας – γίνονται κατανοητές πολύ εύκολα. Το να έχεις καρφώσει το βλέμμα σου πάνω σε έναν άνθρωπο για δύο λεπτά δείχνει μόνο ότι προσπαθείς να διαλέξεις ανάμεσα στον αποκεφαλισμό ή το ξεκοίλιασμα. Μην το κάνεις.

Πρόσεχε τα χέρια σου
Οι περισσότερες συμβουλές για καλό φλερτ λένε πως λίγα ελαφριά αγγίγματα μπορούν να κάνουν θαύματα—ειδικά αν είσαι γυναίκα. Και, ναι, δεν πρόκειται να το αρνηθούμε πως ένα απαλό χάδι στον ώμο ή στο χέρι μπορεί να κάνει τις προθέσεις σου αρκετά ξεκάθαρες. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τα χέρια σου πρέπει να μείνουν εκεί, και να μην ταξιδέψουν οπουδήποτε αλλού μέχρι να πάρεις άδεια. Υπάρχει το φλερτ, και μετά υπάρχει η σεξουαλική παρενόχληση.

ΜΗΝ κράζεις άλλους ανθρώπους
Κοινούς γνωστούς. Πρώην σου. Περαστικούς. Απλά μην το κάνεις. Όσο ταλέντο κι αν έχεις στο να βρίζεις κόσμο με δημιουργικό τρόπο, δεν πρόκειται να φανείς πνευματώδης και δεν πρόκειται να σπάσεις τον πάγο. Θα δείξεις ότι είσαι ανασφαλής κι ότι ζηλεύεις τους πάντες γύρω σου.

ΜΗΝ βγάζεις κακία
Τα χρόνια εκείνα της αθωότητας, όταν ήμασταν πέντε χρονών, μπορούσες να σπρώξεις το παιδάκι που αγαπούσες στο χώμα, κι όλοι ήταν εντάξει μ’ αυτό, επειδή ζούμε σε μια χώρα που τα τοξικά στερεότυπα δεν θα πεθάνουν ποτέ. Τώρα, όμως, είκοσι ή τριάντα χρόνια αργότερα, δεν δικαιολογείσαι να βγάζεις κακία στο άτομο που προσπαθείς να φλερτάρεις. Συνεπώς, φρόντισε τα πειράγματά σου να είναι αθώα και διασκεδαστικά. Και με καλό timing.

ΜΗΝ χρησιμοποιείς ατάκες για πέσιμο μη ειρωνικά
Δηλαδή, και ειρωνικά να τις χρησιμοποιήσεις, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να φανεί ότι προσπαθείς υπερβολικά και δεν έχεις δική σου αίσθηση του χιούμορ, αλλά σε κάθε περίπτωση· οτιδήποτε νιώθεις ότι θα έλεγε ένας τύπος με χρυσή αλυσίδα στο τριχωτό στέρνο και μεγάλο νύχι στο μικρό του δάχτυλο, απλά μην το πεις. Πες το αντίθετο. Μην πεις τίποτα και επικοινώνησε με μια χορογραφία. Αρκεί να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ εκείνες τις ατάκες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v