Οι σκέψεις ενός άντρα όταν σε φλερτάρει

Τι περνάει απ’ το μυαλό ενός άντρα την ώρα που (προσπαθεί να) σε φλερτάρει; Ανοίγουμε τα χαρτιά και την ψυχή μας και σου αποκαλύπτουμε.
Οι σκέψεις ενός άντρα όταν σε φλερτάρει
του Θοδωρή Διάκου

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το φλερτ στο DNA τους… ή τουλάχιστον έτσι μας κάνουν να πιστεύουμε. Γιατί πίσω από κάθε έξυπνη και σέξι ατάκα που μπορεί να ακούσεις, χωρίς ο άλλος να κομπιάσει, να κοκκινίσει, να ιδρώσει ή να κάνει κάτι ντροπιαστικό, το μυαλό των αντρών κοντεύει να ξεφύγει από οποιαδήποτε έννοια ελέγχου. Δεν είναι όμορφο.

Ώρα να δεις τι συμβαίνει στα παρασκήνια.

Όλα θα πάνε καλά, όλα θα πάνε καλά
“Αν το πιστέψεις, μπορείς να το καταφέρεις. Ο Κοέλιο το είπε αυτό; Δεν έχω ιδέα, μα είμαι ένας έξυπνος, δυναμικός αλλά κι ευαίσθητος άντρας που μπορεί να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό χωρίς να γίνει ρεζίλι. Εν κατακλείδι, θα συνεχίσω να ψέλνω στο κεφάλι μου πως όλα θα πάνε καλά, μέχρι να το πιστέψω.”

Είπα βλακεία;
“Δεν φαίνεται να έχει εντυπωσιαστεί. Από την άλλη, είμαι ένας απλός άνθρωπος, και το έχω αποδεχτεί αυτό για τον εαυτό μου. Αλλά δεν έχω ιδέα αν είπα βλακεία και αυτό με γεμίζει με ακόμα περισσότερο ά γ χ ο ς.”

Γέλασε. Είναι καλό που γέλασε;
“Θεωρητικά είναι καλό που γέλασε, επειδή αυτό σημαίνει πως είπα κάτι αστείο. Από την άλλη, εξακολουθώ να ανησυχώ αν κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα μου είναι βλακεία, άρα θα μπορούσε να γελάει εις βάρος μου και, αν κάτσεις να το σκεφτείς, δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις το γέλιο επειδή διασκεδάζεις από το γέλιο επειδή σκέφτεσαι ότι κάποιος θα καταλήξει να κλαίει μέχρι να τον πάρει ο ύπνος απόψε.”

Ακόμα μου μιλάει, άρα κάτι καλό θα κάνω
“Μπορεί τελικά να μην είπα βλακεία. Μπορεί να είμαι όμορφος σήμερα. Μπορεί το γεγονός ότι πήρα όντως την απόφαση να φλερτάρω με έναν ζωντανό άνθρωπο, πρόσωπο με πρόσωπο, να μου προσδίδει άλλον αέρα, να με κάνει να μοιάζω γεμάτος αυτοπεποίθηση, κι αυτό είναι ένα προσωπείο που είμαι διατεθειμένος να φορέσω.”

Πρέπει να την κοιτάω στα μάτια
“Επειδή τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και δεν θέλω να νομίζει ότι το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει να κοιτάξω αυτή τη στιγμή βρίσκεται πιο κάτω, και επίσης επειδή μεγάλωσα με αξίες και αρχές και δεν θέλω να βλέπω τους ανθρώπους σαν αντικείμενα.”

Πρέπει να πω κάτι για να φανώ έξυπνος
“Τώρα που είμαστε σίγουροι ότι δεν είπα βλακεία πριν, είναι η κατάλληλη στιγμή να πω κάτι που θα την στείλει σε άλλο πλανήτη. Μεταφορικά. Κυριολεκτικά δεν θέλω να την στείλω οπουδήποτε απέχει περισσότερο από δέκα εκατοστά από τον χώρο που πιάνει το α γ χ ω μ έ ν ο μου σώμα, και υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στην εξυπνάδα και την βλακεία, και δεν σκοπεύω να την ξεπεράσω απόψε—σκόπιμα, τουλάχιστον.”

Σε παρακαλώ, μην με ρωτήσεις τι μουσική ακούω
“Μη, όχι, δεν πρέπει να το κάνεις, τα πάμε τόσο καλά μέχρι στιγμής, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση. Μην με αναγκάσεις να σου πω ψέματα ότι ακούω black metal.”

Ξέρει καν ότι την φλερτάρω αυτή τη στιγμή;
“Μπορεί να πιστεύει ότι απλά μιλάμε; Είμαι αρκετά ξεκάθαρος; Πώς μπορείς να είσαι ξεκάθαρος, ενώ ταυτόχρονα είσαι διακριτικός για να μην φανείς σιχαμένος; Πώς θα την κάνω να καταλάβει ότι ενδιαφέρομαι κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνουμε σεξ, δίνοντας την ιδέα ότι είμαι ένα άτομο που δεν έχει το σεξ σαν προτεραιότητα, επειδή πρώτα απ’ όλα ενδιαφέρεται να κάνει γνωριμίες;”

Παίζει με τα μαλλιά της, είναι καλό αυτό;
“Ξανά, τα περισσότερα άρθρα θα σου πουν ότι είναι πολύ καλό σημάδι και ότι παίρνεις χρυσό αυτοκολλητάκι, αλλά δεν ξέρουν πώς λειτουργεί το μυαλό μου και ότι δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πως παίζει με τα μαλλιά της για να έχει κάτι να απασχολεί τα χέρια της, επειδή κατά βάθος βαριέται.”

Το φλερτ με αγχώνει
“Έχουμε 2016. Δεν θα έπρεπε να έχουμε ξεπεράσει το φλερτ σαν είδος πλέον; Είναι κουραστικό. Είναι δύσκολο. Θέλω να πάω σπίτι μου. Αλλά όχι μόνος.”

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v