Γιατί τα social media είναι το χειρότερο μέρος για φλερτ

Διαβάστηκε στις 11:35μμ. Και δεν απάντησε ποτέ. Και μετά από τρεις μέρες, σου έστειλε φωτογραφία του πέους του. Έρωτας το 2016.
Γιατί τα social media είναι το χειρότερο μέρος για φλερτ
του Θοδωρή Διάκου

Υποθετικό σενάριο που δεν συνέβη ποτέ, και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο είναι υποθετικό: Έχεις στείλει μήνυμα, περιμένεις να απαντήσει, δεν απαντάει ποτέ και αποφασίζεις να πνίξεις τη θλίψη σου βλέποντας όλες τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στο Instagram. Και ξαφνικά, εκεί που ήσουν πιο διακριτικός κι από φάντασμα, πατάς κατά λάθος like. Σε φωτογραφία 49 εβδομάδων.

Όλοι ξέρουμε πως αν σου συμβεί αυτό, ο μόνος κατάλληλος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να μετακομίσεις σε διαφορετικό γαλαξία και να κάνεις καινούρια αρχή. Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα social media είναι γεμάτα με στιγμές που θα σε κάνουν να θες να κλειστείς για πάντα σε μία σπηλιά, επειδή συνειδητοποιείς ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει επικοινωνία.

1. Διαβάστηκε στις 11:35μμ
Γιατί δεν απαντάς; Τι συμβαίνει; Αν συμβαίνει κάτι, θα ήθελα να το ξέρω. Ας σου στείλω ξανά. Αν δεν απαντήσεις και πάλι, ίσως σου στείλω κάτι που θα σου προκαλέσει ενοχές, όπως “χαχα δεν μας μιλάς;”. Και όλα θα ήταν εντάξει, γιατί έχω μάθει να χειρίζομαι την απόρριψη, αλλά το ότι πέντε λεπτά μετά ανέβασες selfie ήταν ξεκάθαρη αγένεια.



2. Απελπισία μαύρη
Η στιγμή που έχεις βαρεθεί να σε αγνοεί και αρχίζεις να λες ότι φτάνει, δεν αντέχεις άλλο, η απογοήτευσή σου έχει φτάσει στο έπακρο και οι άνθρωποι μπορούν μονάχα να σε πληγώσουν, και τότε χτυπάει το κινητό σου, βλέπεις ότι σου απάντησε και μεταμορφώνεσαι στο emoji με τις καρδούλες στα μάτια. Αυτή είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι έχεις πρόβλημα.

3. Like. Like. Like. Like. Κι άλλο like.
Ένα στην φωτογραφία προφίλ. Και στην επόμενη. Και μετά σε όλες μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Και σε μερικές ακόμα. Εντάξει, θέλεις προφανώς να μου πεις κάτι, θα προτιμούσα να μου το στείλεις σε μήνυμα, αυτές οι ενημερώσεις κάθε τρία δευτερόλεπτα με α γ χ ώ ν ο υ ν!

4. Το Tinder
Ολόκληρο το Tinder. Ο τρόπος που λειτουργεί το Tinder, το σύστημα μηνυμάτων του Tinder, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο Tinder· ολόκληρο το app είναι κατασκευασμένο στην Κόλαση και προσπαθεί να φέρει την Κόλαση πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη. Εκτός κι αν είσαι από τα (εφτά; δέκα;) άτομα που όντως βρήκαν κάτι καλό εκεί μέσα, τότε πάμε πάσο.

5. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ LIKE ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ;

6. Print screen
Γενικά το print screen είναι κακία. Το print screen στο Snapchat, που όλος ο σκοπός του είναι να στέλνεις γυμνές φωτογραφίες που σβήνονται σε πέντε δευτερόλεπτα και σε ενημερώνει αν κάποιος σου κάνει print screen είναι εγκληματικό. Δεν μας ενδιαφέρει σε τι είδους φωτογραφία έγινε, είναι προδοσία και πρέπει να τιμωρείται.

7. Μαγεία. Έκτακτο και εξαιρετικό.
Υπάρχουν κάτι τύποι που πηγαίνουν κάτω από κάθε φωτογραφία που θα ανεβάσει μια γυναίκα, και θα σχολιάσουν τέτοιες λέξεις, ελπίζοντας να κερδίσουν προσοχή και να φανούν λιγότερο λιγούρηδες απ’ ό,τι είναι. Αποτυγχάνουν παταγωδώς, επειδή κανένας άνθρωπος δεν πρόκειται να κάνει σεξ με κάποιον που μόλις χρησιμοποίησε την λέξη “έκτακτο” μη ειρωνικά, χωρίς να μιλάει για δελτίο ειδήσεων. Επίσης, μιλώντας για τα δεινά των γυναικών…

8. Πέος
Φωτογραφίες με πέη παντού. Χωρίς λόγο. Χωρίς άδεια. Χωρίς καλλιτεχνική αξία. Κατάλληλη απάντηση:


9. Καλησπέρα
Οι περισσότερες γυναίκες πρέπει να το ανέχονται αυτό καθημερινά. Απλά το θυμίζουμε.

Και ναι, αυτό ήταν ένα print screen, αλλά οι κανόνες ηθικής δεν ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v