Αυτά που μισούν οι γυναίκες

Ποια είναι όλα εκείνα τα πράγματα και οι συμπεριφορές που θα κάνουν μια γυναίκα να σου γυρίσει την πλάτη και να μην σου ξαναμιλήσει ποτέ;
Αυτά που μισούν οι γυναίκες
Το έχουμε πει ξανά, μα η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης: Οι άντρες ίσως να έχουμε ανάγκη μερικά μαθήματα συμπεριφοράς. Εντάξει, ίσως πολλά μαθήματα συμπεριφοράς, αν κρίνουμε από τις απαντήσεις που πήραμε από τις αναγνώστριές μας. Χωρίς καθυστέρηση, λοιπόν, ιδού τα πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε, αν δεν θέλουμε κάθε μας αλληλεπίδραση με γυναίκα να τελειώνει με μια γυρισμένη πλάτη που απομακρύνεται—και ίσως ένα μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο.

…όταν δεν ενδιαφέρεσαι
Και δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις που την αγνοείς εντελώς, επειδή δεν αισθάνεσαι τίποτα για εκείνη. Όχι, μιλάμε για εκείνες τις φορές που κόντεψες να φας όλο τον κόσμο μέχρι να της τραβήξεις την προσοχή, για να γυρίσεις μετά και να παίζεις με το κινητό σου όσο σου μιλάει. Εντελώς αγενές και εντελώς ανεξήγητο.

…όταν την κόβεις ενώ μιλάει
Φέρε στο μυαλό σου όλες εκείνες τις φορές που ήσουν μικρός και οι “μεγάλοι” σου έκοβαν τις προτάσεις σου στην μέση. Και τότε ήταν ασέβεια, και πάντα θα είναι ασέβεια. Μπόνους πόντοι σεξισμού αν την κόβεις για να της μιλήσεις σχετικά με κάτι για το οποίο έχει (πολύ) περισσότερες γνώσεις από εσένα. Ονομάζεται mansplaining, και θα σου προτείναμε να το ψάξεις.

…όταν είσαι ανέκφραστος
Το ξέρουμε πως έχεις μεγαλώσει με το πρότυπο του άντρα που δεν κλαίει και που είναι αλλεργικός στα συναισθήματα. Όλοι μας. Αλλά αυτό σκοτώνει τις σχέσεις σου. Γιατί στην καλύτερη περίπτωση απλά κάθεσαι και την ακούς να σου μιλάει, σαν στήλη άλατος που έχει κάνει μπότοξ, και στην χειρότερη εσωτερικεύεις τα πάντα, μέχρι που κάποια στιγμή θα εκραγείς. Συναισθηματικά. Δεν υπάρχουν ακόμα επιστημονικά στοιχεία ότι τα συναισθήματα δημιουργούν κυριολεκτικές εκρήξεις.

…όταν βρωμάς
Αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση, σωστά;

…όταν την συγκρίνεις με κάποια άλλη
Δεν θα αναλύσουμε γιατί είναι τόσο κακό και τοξικό το να συγκρίνεις γυναίκες μεταξύ τους. Θα παραμείνουμε στο γεγονός ότι η σύγκριση δεν μπορεί ποτέ να έχει καλό αποτέλεσμα, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις σου, και λογικά θα την εκνευρίσεις. Με πολύ απλά λόγια.

…όταν την ρωτάς αν έχει περίοδο
Οι μόνες φορές που είναι αποδεκτό να ρωτήσεις μια γυναίκα αν έχει περίοδο είναι αν σου πει ότι έχει κράμπες ή αν σου πει ξεκάθαρα ότι έχει περίοδο και θες να επαναλάβεις την ερώτηση για έμφαση. Τότε και μόνο τότε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v