Συμβουλές αυτοπεποίθησης για singles

Single και έτοιμοι να γνωρίσετε τον έρωτα; Διώξτε τις κακές σκέψεις και τις αμφιβολίες μ’ αυτές τις σούπερ συμβουλές για αυτοπεποίθηση.
Συμβουλές αυτοπεποίθησης για singles
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ακόμα και οι πιο άνετοι από εμάς έχουμε πού και πού μερικές μικρές κρίσεις. Είναι εκείνες οι στιγμές που η αυτοπεποίθησή μας πέφτει στα τάρταρα, και νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και αυτό είναι ιδιαίτερα άσχημο αν τυχαίνει να είμαστε single και να ψάχνουμε να βρούμε τον έρωτα.

Ναι, ο κόσμος είναι γεμάτος από πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, αν δεν πιστέψουμε όμως στον εαυτό μας, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα απολαύσουμε.

Επιβεβαίωση, επιβεβαίωση, επιβεβαίωση
Και όχι αυτή που προσπαθούμε να ψαρέψουμε από τους άλλους ανθρώπους. Μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε ο νούμερο ένα fan του εαυτού μας, κι απλά να θυμόμαστε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε—ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ακόμα και το να βγούμε ραντεβού με έναν άγνωστο, που δεν ξέρουμε αν μιλάει περισσότερο από εμάς ή αν θα καταλήξει να περνάει καλά μαζί μας. Ακόμα κι αν το να κάνουμε χαλαρή κουβεντούλα δεν είναι το φόρτε μας, υπάρχουν σίγουρα πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε την κουβέντα στα μέτρα μας.

Ντυνόμαστε όμορφα
Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στα ύψη είναι να φορέσουμε κάτι που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, και να είναι άνετο. Κανείς, ακόμα και οι πιο κουλ άνθρωποι του πλανήτη, δεν πρόκειται να περάσει καλά και να βγάλει θετική ενέργεια προς τα έξω αν νιώθει ότι τα ρούχα του τον ενοχλούν ή ότι δεν τον κολακεύουν. Ναι, το φαίνεσθαι μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με το είναι σε πολλές περιπτώσεις—κι αυτό δεν είναι επιφανειακό, είναι απλά γεγονός.

Προετοιμασία
Δεν είναι ντροπή να ετοιμαζόμαστε από πριν για τις περιπτώσεις που θα γνωρίσουμε κόσμο ή θα βγούμε με ένα άτομο, ειδικά αν νιώθουμε ανασφαλείς για τις κοινωνικές μας δεξιότητες. Ειδικά στην περίπτωση που έχουμε ραντεβού με ένα άτομο με το οποίο έχουμε ξαναμιλήσει, είναι πάρα πολύ φυσιολογικό το να κρατήσουμε μερικές σημειώσεις (στο μυαλό, όχι σε χαρτάκι και – προς θεού – όχι στην παλάμη) για τα πράγματα που τον/την ενδιαφέρουν, ώστε να στρέψουμε την κουβέντα προς τα ‘κει.

Χαμηλές προσδοκίες
Είναι πολύ εύκολο για τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση να προβάλουν τις προσδοκίες τους πάνω στους άλλους, πιστεύοντας πως αν όλα πάνε καλά, θα βγουν από τον φαύλο αυτό κύκλο. Και, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές το μόνο που μένει είναι η απογοήτευση. Προσπαθούμε, λοιπόν, να διατηρούμε τον ενθουσιασμό μας σε φυσιολογικά επίπεδα, και να μην περιμένουμε πάρα πολλά. Δεν είναι καχυποψία, είναι πολύ λογικά μέτρα ασφαλείας.

Δεν ντρεπόμαστε
Πολύ συχνά, η χαμηλή αυτοπεποίθηση πάει πακέτο με… σκληρή λογοκρισία. Επειδή φοβόμαστε ότι το παραμικρό που θα πούμε μπορεί να προσβάλει κάποιον, πολλές φορές προτιμούμε να κλείνουμε το στόμα μας. Ήρθε η ώρα να το ξεπεράσουμε αυτό. Όταν έχουμε να προσφέρουμε τον εαυτό μας, πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Χωρίς ντροπές, χωρίς ενοχές και χωρίς αμφιβολίες!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v