Οι σκέψεις που πρέπει να διώξεις για μια καλή σχέση

Είσαι έτοιμος να βρεις τον αληθινό έρωτα; Άφησέ μας να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις, λέγοντάς σου τι ΔΕΝ πρέπει να σκέφτεσαι…
Οι σκέψεις που πρέπει να διώξεις για μια καλή σχέση
Όλοι έχουμε τις προσδοκίες μας και τις απαιτήσεις μας σε ό,τι αφορά τις ερωτικές μας σχέσεις. Υπάρχουν όμως σκέψεις που απλά δεν ταιριάζουν με οποιαδήποτε εικόνα υγιούς σχέσης. Ποιες είναι αυτές, και γιατί είναι τόσο μεγάλη ανάγκη να τις αποβάλουμε προτού βρούμε τον έρωτα της ζωής μας;

1. Περιμένεις να σε “φτιάξουν”
Το να περιμένεις από μια σχέση να καλύψει τα κενά σου είναι το πιο συχνό (και επικίνδυνο) λάθος, για τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν τα έχεις ήδη βρει με τον εαυτό σου, δεν θα μπορείς να προσφέρεις αυτά που πρέπει στην σχέση. Ας μην μιλήσουμε για την απογοήτευση που θα νιώσεις. Ή, μάλλον, ας μιλήσουμε…

2. Περιμένεις το απόλυτο
Το να έχεις ορισμένες απαιτήσεις από τους ανθρώπους δεν είναι κακό. Άλλωστε, ο σκοπός του να έχεις μια καλή σχέση είναι να βρεις ένα άτομο με το οποίο να μπορείς να συνεννοείσαι. Αν όμως οι απαιτήσεις σου αγγίζουν την υπερβολή, τότε ίσως να είσαι απλά τεμπέλης.

3. Προσπαθείς να ορίσεις τα πάντα
Πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η σχέση. Πόσο γρήγορα θα το αποκαλέσετε σχέση. Τι θα κάνετε, πού θα πηγαίνετε, ποιους θα βλέπετε. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα control freaks!

4. Μπλέκεσαι
Ακόμα χειρότερο από το προηγούμενο είναι να προσπαθείς να εισβάλεις σε κάθε γωνιά της προσωπικής ζωής του/της συντρόφου σου. Όταν δυο άτομα αποφασίζουν να μοιραστούν την ζωή τους, αυτό δεν σημαίνει πως ενώνονται. Άφησε τον/την σύντροφό σου να είναι ξεχωριστή οντότητα, για το καλό της σχέσης σας!

5. Δεν έχεις μάθει να ακούς
Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν μια σχέση πιστεύοντας ότι ο/η σύντροφός τους θα χτυπάει και βάρδιες ως… ψυχολόγος. Και, σίγουρα, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μες στα ανεπίσημα καθήκοντα του κάθε συντρόφου, αλλά αν ψάχνεις απλά για κάποιον να σε ακούσει – χωρίς να είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις τα αυτιά σου κι εσύ – μάλλον θα ήταν καλύτερα να επενδύσεις σε έναν ψυχολόγο.

6. Έχεις κολλήσει στο παρελθόν
Πληγώθηκες. Είχες κακές σχέσεις. Δεν μπορείς όμως να ζεις ακόμα στο παρελθόν, κι αν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να το ξεπεράσεις, αυτό σημαίνει πως δεν είσαι έτοιμος για μια καινούρια σχέση. Ξέχνα το παλιό εκείνο κομμάτι που έλεγε ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει, και αφιέρωσε τον χρόνο σου στον εαυτό σου. Γίνε καλύτερος άνθρωπος, και όλα θα ακολουθήσουν.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v