Γιατί δεν κάνει κίνηση;

Κοιτιέστε. Μιλάτε. Νομίζεις πως σε θέλει. Κι ακόμα δεν έχει κάνει κίνηση. Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι απ’ ό,τι νόμιζες…
Γιατί δεν κάνει κίνηση;
Μιλάτε εδώ και λίγο καιρό. Έχετε ανταλλάξει βλέμματα γεμάτα υποσχέσεις. Νιώθεις πως από στιγμή σε στιγμή θα πάρει την απόφαση και θα κάνει κίνηση. Θα εκδηλωθεί, πώς το λένε. Κι όμως, αυτός δεν κάνει τίποτα. Κι εσύ αναρωτιέσαι. Τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό του;

Ναι, σίγουρα μπορεί απλά να μην σε γουστάρει. Αλλά ας δούμε και μερικές ακόμα – πολύ πιθανές – προοπτικές.

Δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει
Μπορεί να μην έχει ιδέα ότι υπάρχει κάτι – έστω και δυνητικά – μεταξύ σας. Μπορεί τα σινιάλα που νομίζεις πως του στέλνεις να μην είναι και τόσο… εκφραστικά. Μπορεί να θέλει όντως να σου μιλήσει, μα να φοβάται πως απλά θα γελάσεις μες στην μούρη του. Πίστεψέ μας, τις περισσότερες φορές ο φόβος της αποτυχίας είναι αυτό που θα κάνει έναν άντρα να μην κουνηθεί απ’ τη θέση του.

Θέλει να μείνετε φίλοι
Ναι. Υπάρχουν και άντρες που πιστεύουν στην φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών. Και δεν είναι μαγικά, σπάνια πλάσματα, σαν τους μονόκερους (ναι, μόλις υπονοήσαμε πως οι μονόκεροι είναι απλά σπάνιοι, και όχι ανύπαρκτοι). Πολλές φορές, κάποιος θα σε δει και θα θέλει να γίνετε καλοί φίλοι. Δέξου το.

Θέλει να σιγουρευτεί
Αυτό που λέγαμε για τον φόβο της απόρριψης; Ίσως να περιμένει κάποιο σημάδι επιβεβαίωσης ότι όντως τον γουστάρεις. Και κάπως έτσι βλέπεις ανθρώπους τριάντα χρονών να ρωτάνε στα κρυφά κοινούς φίλους “Τι τρέχει;”, λες και είμαστε πέμπτη δημοτικού.

Μπορεί να μην είναι διαθέσιμος
Μπορεί να έχει σχέση. Μπορεί να έχει πολλές σχέσεις. Μπορεί απλά να κάνει σεξ με τρία-τέσσερα άτομα αυτόν τον καιρό, και να μην χωράει περισσότερο σεξ στο πρόγραμμά του. Τι είχαμε, τι χάσαμε.

Μπορεί να σε θέλει για καβάτζα
Ναι, σε θέλει. Ή, τουλάχιστον, σε θέλει αρκετά για να μην σε απορρίψει αμέσως, αλλά ίσως θέλει να τσεκάρει κι άλλες επιλογές προς το παρόν. Και, επειδή δεν είναι αγενής, δεν θα γυρίσει να σου πει πως θέλει να δει πώς θα πάνε τα πράγματα με μερικές ακόμα κοπέλες. Κι αυτό είναι άσχημο, γιατί – εντάξει, έχεις και μια αξιοπρέπεια – αν το ήξερες, θα έφευγες μόνη σου. Βέβαια, υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο…

Είναι απλά κακός άνθρωπος
Του αρέσει να παίζει με τους ανθρώπους και να τους βλέπει να σέρνονται στα πόδια του. Ευτυχώς για ‘σένα, είναι αρκετά εύκολο να καταλάβεις πως συμβαίνει αυτό, και λογικά θα μπορέσεις να απομακρυνθείς προτού κολλήσεις… συναισθήματα.

Οι φίλοι του διαφωνούν
Πίστεψέ μας όταν σου λέμε ότι πολλές πιθανές σχέσεις δεν ξεκίνησαν ποτέ επειδή οι φίλοι του τύπου δεν ενέκριναν μια συγκεκριμένη κοπέλα. Και αυτό ίσως δεν θα ‘πρεπε να σε εκπλήσσει, καθώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει αποκλειστικά στις ανδροπαρέες. Ή, μιας και μιλάμε για τους φίλους του…

Κάποιος φίλος του σε γουστάρει
Και αν το έχει εκδηλώσει, μπορεί να μην θέλει να κάνει κίνηση. Αν μη τι άλλο, αν συμβαίνει αυτό, ξέρεις πως έχει μία κάποια ηθική.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v