Τα πιο πολύτιμα μαθήματα που πήραμε απ’ τους χωρισμούς

Μετά από πόνο, δάκρυα και κατάθλιψη, αυτά είναι τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας χάρισαν οι χωρισμοί μας.
Τα πιο πολύτιμα μαθήματα που πήραμε απ’ τους χωρισμούς
Όλοι έχουμε χωρίσει, όλοι έχουμε πονέσει και, εκείνη τη στιγμή, όλοι νομίζαμε πως δεν θα το ξεπεράσουμε ποτέ. Και τελικά… μάλλον το ξεπεράσαμε. Και αυτά είναι τα πιο σημαντικά μαθήματα που πήραμε από τους χωρισμούς μας, και ίσως μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους.

Μπορείς να πονάς
Δεν είναι ντροπή, δεν είναι αμαρτία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει επειδή χώρισες και νιώθεις πως έχασες την γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Όλοι επενδύουμε στις σχέσεις μας, και όλοι θα επεξεργαστούμε αυτή την κατάσταση διαφορετικά. Μην προσπαθείς να καταπιέσεις τον εαυτό σου και άφησε τα συναισθήματά σου να εκφραστούν—είναι ο μόνος τρόπος να νιώσεις καλύτερα.

Μπορείς να κλάψεις
Και να ουρλιάξεις, και να τα σπάσεις, και – ναι – να πάρεις τηλέφωνο τους κολλητούς σου στις τρεις το πρωί επειδή θες να μιλήσεις. Ή να μιλάς ακατάσχετα επειδή δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει στην ζωή σου αυτή τη στιγμή. Και, ναι, αυτό ισχύει και για τους άντρες, τέρμα στα στερεότυπα!

Μπορείς να μείνεις σπίτι
Θα υπάρξουν μέρες που δεν θα θες να σηκωθείς από το κρεβάτι. Θες να βουλιάξεις στο στρώμα και να μην σε ξαναδεί το φως του ήλιου—ίσως κάνοντας ένα διάλειμμα για να ανοίξεις την πόρτα στον ντελιβερά, επειδή οι υδατάνθρακες είναι το καλύτερο ψυχοφάρμακο. Κι αυτό δεν είναι κακό. Θα σε δει ο ήλιος (και οι άλλοι άνθρωποι) όταν το πάρεις απόφαση εσύ.

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο
Ναι, ναι. Και οι χωρισμοί, και ο πόνος και η πίκρα και όλα τα κακά του (ψυχικού σου) κόσμου. Μπορεί εκείνη την στιγμή να μην είσαι σε θέση να το καταλάβεις, αλλά ο χρόνος τα γιατρεύει όλα, και θα καταλάβεις πως κάθε άσχημο πράγμα που σου έχει συμβεί ήταν ακόμα ένα βήμα για να φτάσεις πιο κοντά σ’ αυτό που σου αξίζει…

Μην βιάζεσαι
Δεν είναι ανάγκη να καλύψεις το κενό μιας σχέσης που τελείωσε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μάλλον έχεις πολλά να μάθεις από αυτό το κενό, και θα μπορέσεις να γίνεις ακόμα καλύτερος άνθρωπος και σύντροφος (επειδή ένα από τα πράγματα που θα μάθεις είναι ότι σε έναν χωρισμό δεν φταίει ποτέ μονάχα η μία πλευρά).

Θα αγαπήσεις ξανά
Ο χωρισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου. Θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε συνεπάρουν, και ανθρώπους που θα ερωτευτείς, και θα κάνεις πολλές ακόμα σχέσεις στην ζωή σου. Όλα είναι ένας κύκλος, και όσο πιο έντονα τον ζεις, τόσο καλύτερη θα είναι η ζωή σου!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v