Σημάδια ότι είσαι έτοιμη να βρεις την αληθινή αγάπη

Αν νομίζεις ότι είσαι πραγματικά έτοιμη να βρεις τον έρωτα της ζωής σου, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις…
Σημάδια ότι είσαι έτοιμη να βρεις την αληθινή αγάπη
Όλοι θέλουμε να βρούμε τον έρωτα της ζωής μας. Την αληθινή αγάπη. Εκείνη την αγάπη που μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε όλα μας τα δεινά – τουλάχιστον όσο είμαστε μαζί. Το πρόβλημα είναι πως πολλοί άνθρωποι κάνουν την μία σχέση μετά την άλλη, ελπίζοντας να έχουν βρει το ιδανικό που έχουν στο μυαλό τους, χωρίς να σκέφτονται. Και κάπως έτσι καταλήγουμε πληγωμένοι. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια ότι είσαι πραγματικά έτοιμη να ζήσεις την αληθινή αγάπη;

Έχεις καταλάβει πως η αγάπη δεν είναι ο σκοπός της ζωής σου
Πάρα πολλοί άνθρωποι ψάχνουν σχέσεις για να καλύψουν κάποιο κενό. Αυτές οι σχέσεις δεν πρόκειται να καταλήξουν πουθένα—εναλλακτικά, θα καταλήξουν μόνο στο παρελθόν. Δες το κι έτσι: οι σχέσεις μπορούν να είναι το κερασάκι στην τούρτα σου. Σίγουρα απόλαυση, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά.

Έχεις βελτιώσει τον εαυτό σου
Πρέπει να ξεκινάς μια σχέση με την λογική του τι έχεις να προσφέρεις σε έναν άνθρωπο, και όχι τι έχεις να πάρεις εσύ. Αν ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν, μάλλον χρειάζεται να μείνεις μόνη σου λίγο καιρό ακόμα. Και δεν χρειάζεται να είσαι άψογη για να σ’ αγαπήσουν—αρκεί να έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου, με τα καλά και τα κακά του.

Διαχειρίζεσαι πλέον τους χωρισμούς σου ώριμα
Προσπάθησε να θυμηθείς τον τελευταίο σου χωρισμό. Είναι πολύ φυσιολογικό να στεναχωρήθηκες, να θρήνησες. Αν όμως παρέλυσες για μια βδομάδα και έπεσες σε βαριά κατάθλιψη, μάλλον δεν μπορείς ακόμα να διαχειριστείς σωστά το τέλος μια σχέσης. Είναι πολύ πιο σημαντικό κομμάτι απ’ ό,τι πιστεύουμε, αλλά το να είμαστε προετοιμασμένοι να δράσουμε ψύχραιμα και ώριμα στην χειρότερη περίπτωση παίζει μεγάλο ρόλο στις σχέσεις.

Θέλεις σχέση, δεν την χρειάζεσαι
Αυτές οι δύο μικρές λέξεις, που κάνουν τόσο τεράστια διαφορά. Το να θες να έχεις σχέση είναι φυσιολογικό. Θες παρέα, θες έναν άνθρωπο δίπλα σου. Όταν όμως η επιθυμία μετατρέπεται σε ανάγκη, το πράγμα χαλάει. Είναι σαν να παραδέχεσαι ότι δεν θα μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς κάποιον κοντά σου, και αυτό δεν λέγεται αγάπη.

Δεν βιάζεσαι…
…και έχεις σταματήσει να φτιάχνεις υποθετικά σενάρια στο κεφάλι σου για το πώς θα εξελιχθεί η “σχέση” σας. Με λίγα λόγια, αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν όπως πρέπει και δεν πιέζεις καταστάσεις. Αντίθετα, είσαι χαρούμενη που θα ζήσεις κάθε στιγμή μιας νέας γνωριμίας – ναι, και με το άγχος που συνεπάγεται – επειδή ξέρεις ότι αν ταιριάζετε, θα γίνει το καλό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v