Γιατί δεν μου στέλνει μήνυμα;

Αν το κινητό σου έχει να χτυπήσει έναν αιώνα, κι εσύ απορείς ακόμα τι έκανες λάθος και απλά σταμάτησε να σου μιλάει, ήρθε η ώρα να μάθεις.
Γιατί δεν μου στέλνει μήνυμα;
Είναι απαίσιο. Είναι κακή συμπεριφορά, και το έχουμε αναλύσει ξανά. Κάποιος θα ‘λεγε ότι είναι και αδικαιολόγητο, καθώς είμαστε όλοι ενήλικες και θα ‘πρεπε να έχουμε κάποια αξιοπρέπεια. Το θέμα είναι πως μερικοί άνθρωποι δεν έχουν, και θα σταματήσουν να σου μιλάνε στα ξαφνικά—τραβώντας σε βαθιά μέσα στον καθόλου αξιοπρεπή τους βάλτο, κάνοντάς σε να μιλάς μόνη σου. Κάπως έτσι:
>είσαι οκ;
>γειαα
>τι λέει; όλα καλά;
>γιατί δεν απαντάς;
>καλησπέρα…
Και επειδή είναι πολύ θλιβερό να σε βλέπουμε να υποφέρεις έτσι, και επίσης επειδή δεν πρόκειται ποτέ να λάβεις απαντήσεις από το συγκεκριμένο άτομο, ήρθε η ώρα να σου απαντήσουμε στο ερώτημα που σε καίει: Γιατί σταμάτησε να σου μιλάει;

Φάνηκες απελπισμένη
Είναι ευχάριστο να σου απαντούν γρήγορα στα μηνύματά σου και να έχεις έναν ωραίο διάλογο, μα είναι κάτι τελείως διαφορετικό να εμφανίζεται η ειδοποίηση Διαβάστηκε προτού καλά-καλά πατήσεις αποστολή. Σταμάτα να ξεροσταλιάζεις όλη μέρα πάνω από το κινητό μπας και σου στείλει, και απόλαυσε την ζωή σου.

Τον έπρηξες
Ακόμα κι αν είσαι το πιο διασκεδαστικό άτομο στον κόσμο, κανείς δεν θέλει να δέχεται δέκα μηνύματα το λεπτό. Πολλοί άνθρωποι θα πάθαιναν αναφυλακτικό σοκ και με δέκα μηνύματα την ημέρα, οπότε ρίξε μια ματιά στις συνομιλίες σας: αν περισσότερο από το 70% των μηνυμάτων είναι δικά σου, τον κούρασες.

Έγραφες εκθέσεις
Μάλλον πρέπει να πάρουμε μερικά μαθήματα από το Twitter και να εφαρμόσουμε έναν κανόνα, πως τα μηνύματά μας δεν μπορούν να ξεπερνούν ορισμένους χαρακτήρες. Όταν κάποιος σου στέλνει και σε ρωτάει “Τι κάνεις;”, δεν σε ρώτησε τι ώρα ξύπνησες, τι έφαγες για πρωινό, αν είχε κίνηση στο δρόμο και πώς πήγε αναλυτικά η μέρα σου στη δουλειά. Η απλότητα σώζει ζωές.

Δεν είναι έτοιμος
Το ξέρουμε πως ακούγεται γελοίο, αλλά ζούμε σε μια εποχή που ολόκληρα ρομάντζα αρχίζουν και τελειώνουν σ’ ένα κουτάκι για chat. Αν όμως οι συνομιλίες σας έχουν ξεφύγει από το χαλαρό φλερτ κι έχουν αρχίσει να θυμίζουν κάτι πιο σοβαρό, ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ναι, έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει να προσθέσουμε ακόμα ένα στάδιο στην εξέλιξη μιας σχέσης: το online σοβαρό.

Ξενέρωσε
Απλά και ξεκάθαρα. Και πάλι, δεν δικαιολογείται να σε αγνοεί με τέτοιο τρόπο, γιατί ακόμα σε σέρνει από πίσω του (και το ξέρει πολύ καλά αυτό). Μπορεί να βρήκε κάποια που να του αρέσει περισσότερο, μπορεί να σταμάτησε να ασχολείται εντελώς—το ζήτημα είναι πως ό,τι κι αν ήταν αυτό που είχατε δεν τον ενδιαφέρει πλέον. Και όσο πιο γρήγορα σταματήσεις να στεναχωριέσαι, άλλο τόσο γρήγορα θα προχωρήσεις με την ζωή σου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v