Πώς να γίνεις πιο μυστηριώδης

Αν θες να γίνεις πιο μυστηριώδης, πιο σαγηνευτική, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις…
Πώς να γίνεις πιο μυστηριώδης
Το να μοιραζόμαστε τα πάντα, σε μεγάλο βαθμό, έχει γίνει ο κανόνας αυτές τις μέρες. Ναι, θα ρίξουμε το φταίξιμο στα social media. Το ζήτημα είναι πως όλο αυτό άρχισε να μας κάνει να επιθυμούμε να βλέπουμε… λιγότερα. Έφερε το μυστήριο πίσω στην μόδα (αν έφυγε ποτέ). Αν θες λοιπόν να αναπτύξεις την μυστηριώδη πλευρά της προσωπικότητάς σου, να τραβάς τα βλέμματα και να κάνεις τους ανθρώπους να θέλουν απεγνωσμένα να σε γνωρίσουν, αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις.

Λίγο λιγότερο
Μην λες τα πάντα. Όταν κουβεντιάζεις με κόσμο, πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό να πεις την ιστορία της ζωής σου—όλοι μας το έχουμε κάνει κάποια στιγμή αυτό, μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Πρόσεχε: δεν σου λέμε να γίνεις παγόβουνο. Όλοι αγαπούν τους φιλικούς ανθρώπους. Απλά φρόντισε να αφήσεις χώρο για ερωτήσεις…

Άκου προσεκτικά
Αντί να πιέζεις τον εαυτό σου συνεχώς να λέει κάτι, αγάπησε τις στιγμές σιωπής. Αλλά, κυρίως, μάθε να ακούς τους άλλους. Δώσε τους να καταλάβουν ότι ενδιαφέρεσαι για ό,τι έχουν να σου πουν. Μην παίρνεις τους διαλόγους σας μονότερμα, αλλά προσπάθησε να καταλάβεις πραγματικά τι σου λένε. Τόσες πολλές φορές χάνουμε την ουσία ενός ανθρώπου, επειδή ενώ μας μιλάει, εμείς σκεφτόμαστε τι θα απαντήσουμε μετά.

Βγες offline
Εντάξει, όχι εντελώς. Όσα κακά και να έχουν φέρει στην ζωή μας, τα social media δεν είναι συνήθεια που κόβεται—άσε που για πολλούς είναι αναγκαίο κομμάτι της δουλειάς τους. Δοκίμασε να απέχεις έστω για μια μέρα την εβδομάδα, ή να μην μπαίνεις να τσεκάρεις το feed σου κάθε τρεις και λίγο όταν δεν έχεις τι άλλο να κάνεις. Χρησιμοποίησε τον κενό σου χρόνο κάνοντας κάτι δημιουργικό, που θα τους κάνει να συζητούν για τα ταλέντα σου—όχι για τις ασταμάτητες selfie σου.

Αγάπησε την μοναχικότητα
Η μοναχικότητα (σε αντίθεση με την μοναξιά) είναι κάτι πολύ όμορφο. Βγες μια βόλτα, περπάτησε στην πόλη, μάθε να ζεις ευχάριστα με τον εαυτό σου και μόνο. Δεν χρειάζεται να νιώθεις συνεχώς ανάγκη για επικοινωνία με άλλους. Αν μη τι άλλο, θα γνωρίσεις πολύ καλύτερα τον εαυτό σου, θα μπορέσεις να σκεφτείς, να διώξεις από πάνω σου το στρες… Δεν υπάρχει τίποτα κακό αν μερικές φορές προτιμάς να κάνεις παρέα με τον εαυτό σου. Σταμάτα να βιάζεσαι, και απλά αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να μάθεις να εκτιμάς τα μικρά πράγματα που μπορούν να σου φτιάξουν την μέρα—και άφησε τους υπόλοιπους να αναρωτιούνται πώς το καταφέρνεις να δείχνεις συνέχεια τόσο ήρεμη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v