Οι (λάθος) λόγοι που θέλεις τον πρώην σου πίσω

Χωρίσατε, νόμιζες ότι ήσουν καλά, μα ξαφνικά σου λείπει: Όλοι οι λάθος λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.
Οι (λάθος) λόγοι που θέλεις τον πρώην σου πίσω
Δεν πιστεύουμε πως θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι συμβαίνει στους περισσότερους χωρισμούς: έπειτα από μια περίοδο ελευθερίας, ανεξαρτησίας και άλλων υπέροχων συναισθημάτων, αρχίζεις να νιώθεις ένα μεγάλο κενό μέσα σου… το οποίο έχει το σχήμα του πρώην σου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς γύρισες ξαφνικά στις παλιές συνήθειες και δεν μπορείς να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι; Άφησέ μας να σου εξηγήσουμε – λέγοντάς σου και γιατί είναι μεγάλο λάθος.

Ο εγκέφαλός σου έχει μπλοκάρει τις κακές αναμνήσεις
Κάθε φορά που βιώνουμε κάτι τραυματικό – και ο χωρισμός μπορεί να θεωρηθεί κατά κάποιο τρόπο τραυματική εμπειρία – το μυαλό μας παίρνει όλες τις κακές αναμνήσεις και τις κλειδώνει σε ένα μικρό κουτάκι, όπου φυλάσσονται μέχρι να εκραγεί και να δημιουργήσει κάθε είδους νευρώσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάσαι το χαμόγελό του, τις πρώτες σας μέρες, το καλό σεξ και τις στιγμές που ήταν γλυκός μαζί σου, παρά τους καυγάδες και τις φωνές και κάθε τι αρνητικό. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα αν δεν θες να ζήσεις μια επανάληψη της ίδιας ακριβώς προβληματικής σχέσης.

Δυσκολεύεσαι να βρεις κάτι καινούριο
Προσπάθησες ίσως να γνωρίσεις και να βγεις με νέα άτομα, αλλά δεν βρήκες κάποιον που να σε ενθουσιάσει—ακόμα. Και τότε είναι που αρχίζεις να νοσταλγείς το πόσο άνετα ένιωθες μαζί του, και πώς η συνήθεια είχε καταστήσει περιττά μερικά από τα ενοχλητικά πράγματα που όλοι οι άνθρωποι κάνουν στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας τους με κάποιον. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως (και συγγνώμη για το κλισέ) υπάρχουν χιλιάδες πορτοκαλιές εκεί έξω, και κάποια στιγμή θα βρεις το ιδανικό πορτοκάλι. Μέχρι τότε, μην απελπίζεσαι, και μην κάνεις πισωγυρίσματα.

Τον θες γιατί δεν μπορείς να τον έχεις
Είναι όπως τότε που προσπάθησες να κάνεις δίαιτα και το μόνο που μπορούσες να σκεφτείς είναι να κατεβάσεις με δυο μπουκιές μισό κιλό προφιτερόλ. Και αν έπεσες στην παγίδα του προφιτερόλ, θα έχεις καταλάβει καλά πως το μόνο που σου μένει είναι μια καθόλου ικανοποιητική στιγμιαία απόλαυση και μια έντονη επιθυμία να κάνεις εμετό μετά.

Τον βλέπεις με άλλο μάτι
Το γεγονός και μόνο ότι τον βλέπεις μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι αφιερώνεις πολύτιμο χρόνο από την single ζωή σου παρακολουθώντας το Facebook και το Instagram του. Και μπορεί να φταίει ότι περνάει καλά χωρίς εσένα, ή που άφησε μούσια μετά τον χωρισμό και δείχνει μελαγχολικός και σου προκαλεί περίεργα συναισθήματα ή ότι αποφάσισε να ξαναβγεί στο παιχνίδι και ξεκίνησε γυμναστήριο, αλλά το σίγουρο είναι ότι τον βλέπεις και στο μυαλό σου συμβαίνει κάτι ανάλογο με τα περιφερειακά κανάλια μετά τις δύο το ξημέρωμα: πορνό. Υπάρχει κουμπί Unfollow. Πάτησέ το.

Ήταν ο καλύτερός σου φίλος
Χωρίς καθόλου διάθεση για χιούμορ, τώρα, είναι λογικό. Ήταν το αγόρι σου, αλλά είχε γίνει και ο πιο στενός σου φίλος. Μιλούσατε για τα πάντα, εμπιστευόσασταν ο ένας τον άλλο και η σχέση σας είχε περάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό ίσως πονάει περισσότερο από το να χάσεις απλά έναν ερωτικό σύντροφο. Τέτοιου είδους σύνδεση με έναν άλλο άνθρωπο δεν χτίζεται από την μια μέρα στην άλλη, και είσαι δικαιολογημένη αν νιώθεις απαίσια. Και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις την ζωή σου με πράγματα που αγαπάς – και με ανθρώπους που ξέρεις πως βρίσκονται στο πλάι σου κάθε στιγμή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v