Πώς να ξεπεράσω την πρώην μου;

Ένα κείμενο για κάθε άντρα που έχει πονέσει από χωρισμό… και τα πέντε βήματα που βεβαιώνουν ότι θα γίνεις καλά!
Πώς να ξεπεράσω την πρώην μου;
Λένε πως οι άντρες δεν κλαίνε. Και εμείς θα σου πούμε πως οι άντρες μπορούν να κλάψουν, και κανείς δεν μπορεί να τους κρίνει γι’ αυτό. Δεν θα σου δώσουμε, όμως, επιπλέον λόγους για να κλάψεις. Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, υποθέτουμε πως βίωσες πρόσφατα έναν χωρισμό, έχεις κάτι μέσα σου που σε καίει ακόμα. Και γι’ αυτό θα σε βοηθήσουμε να τον ξεπεράσεις και να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου, με πέντε πολύ απλές συμβουλές που πρέπει πάντα να θυμάσαι.

Να θυμάσαι τα άσχημα
Ο λόγος που πολλοί δυσκολεύονται τόσο να ξεπεράσουν έναν χωρισμό είναι επειδή οι άνθρωποι έχουμε την τάση να εστιάζουμε μόνο στις ωραίες στιγμές. Μπορεί να χώρισες, αλλά το μόνο που θυμάσαι αυτή τη στιγμή είναι οι καλές μέρες της σχέσης σας. Μεγάλο λάθος: θυμήσου όλες τις διαφωνίες, τους καυγάδες, με λίγα λόγια άφησε τον εαυτό σου να θυμηθεί γιατί χωρίσατε.

Επεξεργάσου τα συναισθήματά σου
Αν χρειάζεσαι μερικές μέρες για να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να σκεφτείς, επίτρεψέ το στον εαυτό σου. Κάθε φορά που εφαρμόζεις το απαίσιο κλισέ ότι οι άντρες δεν πρέπει να εκφράζουν αυτά που νιώθουν, βάζεις ακόμα ένα λιθαράκι σ’ αυτόν τον μαύρο τοίχο που χτίζεις μέσα σου – ο οποίος κάποτε θα γκρεμιστεί και θα χάσεις την γη κάτω απ’ τα πόδια σου.

Βρες ξανά τον εαυτό σου
Άφησέ μας να υποθέσουμε πως στην τελευταία σχέση σου υπήρχε κάποιο στοιχείο που η σύντροφός σου δεν αγαπούσε. Ίσως η αίσθηση του χιούμορ σου, ίσως ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόσουν κάποιες καταστάσεις. Μπορεί να ήταν και κάτι εντελώς ανούσιο – για αυτήν – όπως η μουσική που σου αρέσει. Έλα ξανά σε επαφή με το άτομο που ήσουν πριν χάσεις αυτά τα κομμάτια του εαυτού σου μέσα στην σχέση σου. Σου υποσχόμαστε πως θα νιώσεις αμέσως πιο δυνατός!

Κάνε κάτι καινούριο
Στο όλο πνεύμα του να βρεις τον παλιό σου εαυτό, έχεις την μοναδική ευκαιρία να χτίσεις ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Τι σου έλειπε μέχρι τώρα; Έχεις όλο τον χρόνο στον κόσμο για να το κάνεις. Ξεκίνα ξανά γυμναστική, μάθε κάτι καινούριο, βρες ένα χόμπι—γίνε ο άνθρωπος που ήθελες πάντα να είσαι! Κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει αν αξιοποιήσεις τον πόνο σου για να δημιουργήσεις κάτι καλό για τον εαυτό σου.

Συνειδητοποίησε τι περνάς
Το ανδρικό μυαλό λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που επεξεργάζεται τα προβλήματα – χειροπιαστά ή συναισθηματικά – σαν μια ευθεία γραμμή. Ο χωρισμός δεν είναι κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει ένας δρόμος από το σημείο Α (πόνος) στο σημείο Β (ευτυχία), και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις αυτό, τόσο πιο εύκολα θα καταφέρεις να το ξεπεράσεις. Τα αισθήματά σου θα κάνουν πολλά ζιγκ-ζαγκ στο άμεσο μέλλον. Θα υπάρξουν μέρες που θα νιώθεις πως πραγματικά γίνεσαι καλύτερα, και μέρες που κάτι θα σου θυμίσει τα παλιά και θα θες να κλειστείς σε μια σπηλιά. Αποδέξου και τις δύο πιθανότητες, και μην ξεχνάς ότι σύντομα όλα θα είναι καλύτερα…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v