Πώς να διώξεις τους λάθος ανθρώπους από την ζωή σου

Βγάλε επιτέλους τα αρνητικά άτομα, που σου καταστρέφουν την διάθεση από την ζωή σου με πέντε βήματα.
Πώς να διώξεις τους λάθος ανθρώπους από την ζωή σου
Υπάρχουν κάποια άτομα που είναι λες και έχουν κλείσει μέσα τους όλη την αρνητική ενέργεια του κόσμου, και την παρουσία τους στην ζωή μας μπορούμε να την περιγράψουμε με μία μόνο λέξη: τοξική. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που, ακόμα και χωρίς να προσπαθήσουν, μπορούν να μας κάνουν κακό. Τα λόγια τους, οι εκφράσεις τους, ολόκληρη η συμπεριφορά τους μας κάνει να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας. Μας σκοτώνουν την χαρά και τον ενθουσιασμό για ό,τι κάνουμε.

Κι επειδή τέτοιοι άνθρωποι σπάνια δείχνουν να βελτιώνονται, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τους βγάλεις από την ζωή σου.

Βάλτε τα δικά σας όρια
Δεν μπορείτε απλά να διώξειτε ανθρώπους ξαφνικά από την ζωή σας. Αποδεχτείτε ότι δεν είναι μια διαδικασία που θα γίνει εν μια νυκτί. Και, λογικά, αν αρχίσετε να απομακρύνεστε ή να εκφράζετε την δυσαρέσκειά σας, δεν θα σταματήσουν αμέσως. Γι’ αυτό πρέπει να είστε ξεκάθαροι, και να επικοινωνείτε μαζί τους σοβαρά – και επανειλημμένα, αν χρειαστεί.

Μην δικαιολογείστε
Αρνηθείτε να δώσετε εξηγήσεις για τις επιλογές σας. Με τον ίδιο τρόπο που αυτά τα άτομα σας κακομεταχειρίστηκαν ξανά και ξανά χωρίς να ενδιαφέρονται για τα συναισθήματά σας, έτσι κι εσείς δεν οφείλετε να δικαιολογηθείτε. Δεν είστε αναγκασμένοι να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους, στις αμφιβολίες τους και στις προσβολές τους.

Κάντε block
Μην τους ακολουθείς σε Facebook, Twitter, Instagram και σε όποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο μπορείς να φανταστείς. Δεν χρειάζεσαι – έστω και ηλεκτρονικά – την παρουσία τους στην ζωή σου. Άσε που τέτοια άτομα θα βρουν αμέσως την ευκαιρία να ξεσπάσουν την οργή τους εκεί που τους παίρνει – δηλαδή στο πληκτρολόγιό τους. Έχεις πραγματικά ανάγκη να το δεις αυτό;

Απολαύστε την ελευθερία σας
Αν δεν μπορείτε ακριβώς να προσδιορίσετε τι είναι αυτό που νιώθετε, μάλλον είναι ελευθερία – ένα αίσθημα που σας είχαν κάνει να ξεχάσετε ότι μπορούσατε να νιώσετε. Και τώρα είναι η στιγμή σας: μπορείτε να προχωρήσετε όπως θέλετε εσείς, χωρίς να αντιμετωπίζετε σε κάθε βήμα την αρνητικότητά τους και την (καθόλου εποικοδομητική) κριτική τους.

Μιλήστε με θετικούς ανθρώπους
Σκεφτείτε ποιοι άνθρωποι στην ζωή σας είναι υποστηρικτικοί, γεμάτοι θετική ενέργεια και δημιουργικοί. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να έχετε γύρω σας. Βοηθώντας ο ένας τον άλλο, θα γίνεται καλύτεροι. Προσέξτε όμως την διαφορά: δεν εννοούμε να γεμίσετε την ζωή σας με άτομα που λένε Ναι σε όλα. Αυτοί μπορεί να είναι εξίσου καταστροφικοί.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v