8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό

Καταλαβαίνουμε πόσο πονάς και πόσο θέλεις να τα σπάσεις, αλλά αν δεν κάνεις τα παρακάτω, σου υποσχόμαστε πως όλα θα πάνε καλά!
8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό
Ναι. Οι χωρισμοί είναι απαίσιοι, και δύσκολοι. Και γενικότερα περίοδοι της ζωής μας που δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περάσουν όσο πιο εύκολα και με λιγότερα τραύματα. Πολλές φορές, τα επακόλουθα ενός χωρισμού μπορεί να είναι πιο επίπονα κι από τον ίδιο τον χωρισμό, και μερικές (αυθόρμητες) αποφάσεις μας μπορούν να κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις παρακάτω, και να σημειώσεις καλά στο μυαλό σου πως χωρίς αυτές, ο χωρισμός σου – εν τέλει – θα είναι πολύ πιο εύκολος να ξεπεραστεί!

Μην τον πεθάνεις στα μηνύματα
Όσο κι αν θέλεις να μιλήσετε μια τελευταία φορά, όσο ανάγκη κι αν έχεις να του απαντήσεις σ’ εκείνη την προσβολή με την τέλεια απάντηση που σκέφτηκες σαράντα ώρες αργότερα… μην το κάνεις. Ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. Δεν είστε πλέον μαζί, και όσο πιο γρήγορα κόψετε επαφές, τόσο πιο γρήγορα θα το ξεπεράσετε. (Και, πολύ πιθανό, να καταφέρετε να βλέπεστε στον δρόμο και να χαιρετιέστε σαν άνθρωποι στο μέλλον!)

Μην φας τα αισθήματά σου
Υπάρχουν μερικά πράγματα στον κόσμο που δεν πρόκειται να σε κρίνουν για όλα αυτά που νιώθεις. Αυτά τα πράγματα ονομάζονται πίτσα, σουβλάκια, παγωτό και σοκολάτα και είναι εξαιρετικά εθιστικά. Αν κλείνεις κάθε σου μέρα πνίγοντας τις σκέψεις σου με έναν τόνο κενές θερμίδες, η διάθεσή σου δεν πρόκειται να φτιάξει σύντομα. Απλά θα νιώσεις πρησμένη.

Επίσης, μην τα πιείς
Ναι, μπορείς να βγεις και να πιείς και να γίνεις λιώμα μία φορά. Αυτό το αξίζεις, μετά από τόσο καημό. Μην σου γίνει όμως συνήθεια. Επιπλέον, ο πόνος στην καρδιά κάνει τον πόνο του χανγκόβερ ακόμα χειρότερο. Άσε που όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν ένας χωρισμένος πίνει όλο τον Βόσπορο και έχει πρόσβαση στο κινητό του.

Μην πέσεις αμέσως στο κρεβάτι με κάποιον τυχαίο
Στην θεωρία, το να κάνεις σκέτο σεξ χωρίς συναίσθημα με τον πρώτο τυχόντα, για να εκτονώσεις όλα αυτά που νιώθεις, ακούγεται διασκεδαστικό και ασφαλές. Στην πράξη, οι πιθανότητες λένε πως θα ξυπνήσεις και θα νιώθεις χειρότερα από πριν, γιατί εξακολουθείς να είσαι στην ίδια κατάσταση που βρισκόσουν το προηγούμενο βράδυ – συν λίγο τσαπατσούλικο σεξ.

Μην αρχίσεις να μιλάς με άλλους πρώην
Είναι πολύ πιο εύκολο από το να βγεις και να γνωρίσεις κάποιον καινούριο. Επίσης, οι πρώην σου σε ξέρουν, και ξέρουν πολύ καλύτερα τι θέλεις στο κρεβάτι. Και με όλα τα συσσωρευμένα νεύρα που έχεις για τον πρόσφατο χωρισμό, οι παλιότεροί σου αρχίζουν να φαίνονται σαν αγγελάκια. Θυμήσου ότι υπάρχει λόγος που δεν είστε πλέον μαζί, και άσε το κινητό σου κάτω!

Μην σε πιάσει εμμονή με κάθε γυναίκα που μιλάει
Ακόμα κι αν δεν το παίξεις κατάσκοπος στο προφίλ του στο Facebook, κάποια στιγμή θα μάθεις πως με κάποια μίλησε, με κάποια βγήκε, με κάποια τον είδαν να έχει έρθει πιο κοντά. Αυτή η γυναίκα δεν σου φταίει σε τίποτα – λογικά, δηλαδή. Το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αποδεχτείς και τις δικές σου ευθύνες για αυτόν τον χωρισμό, και να μην αρχίσεις να κατηγορείς τυχαία άτομα.

Μην ντροπιάζεις τον εαυτό σου δημόσια
Αν θες να κλάψεις, να σπαράξεις ή απλά να γίνεις πολύ κακιά, μπορείς να το κάνεις στην ασφάλεια που σου παρέχει μια κλειστή πόρτα και η παρέα των καλύτερών σου φίλων. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε κοινοποίηση κλαψιάρικου τραγουδιού, ψαγμένης ατάκας ή φωτογραφίας από μια απ’ τις εκατομμύρια σελίδες για ραγισμένες καρδιές που κυκλοφορούν απαγορεύεται ρητά.

Μην κάνεις αμέσως καινούρια σχέση
Λένε πως “ο έρωτας με έρωτα περνάει”. Στην πραγματικότητα, ο έρωτας περνάει με το να αφοσιωθείς στον εαυτό σου, να του δώσεις χρόνο να γιατρευτεί και να σκεφτείς ποιες είναι οι προτεραιότητές σου και οι ανάγκες σου αυτή τη στιγμή. Αν μπεις σε μια καινούρια σχέση απλά και μόνο για να ξεχάσεις την προηγούμενη, δεν είσαι ειλικρινής με το άλλο άτομο. Μην ξεχνάς πως ο σημαντικότερος άνθρωπος στην ζωή σου… είναι ο ίδιος σου ο εαυτός!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v