7 ενοχλητικά πράγματα που κάνεις όταν ερωτεύεσαι

Όλα αυτά που συμβαίνουν υπό την επήρεια της καψούρας και πρέπει – για το καλό σου – να σταματήσεις να κάνεις αμέσως.
7 ενοχλητικά πράγματα που κάνεις όταν ερωτεύεσαι
Όλοι είμαστε ένοχοι για μικρές αλλαγές στην συμπεριφορά μας όταν ο έρωτας μας χτυπάει την πόρτα. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένοι που ξεφεύγουν. Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς; Διάβασε παρακάτω όλα τα συμπτώματα πως η καψούρα σου σε έχει επηρεάσει άσχημα, και δες με πόσα από τα παρακάτω ταυτίζεσαι.

1. Αναλύεις κάθε του/της πράξη
Τι μπορεί να σου φανερώσει η γλώσσα του σώματος; Τι εννοούσε όταν σου είπε «Καλημέρα»; Ξαφνικά, το κάθε του/της βήμα αναλύεται με απόγνωση ανάλογη μ’ αυτήν του φοιτητή που πλησιάζει η προθεσμία της πτυχιακής του. Και, προφανώς, πρέπει να ακούσουν τα πάντα οι φίλοι σου, από τους οποίους περιμένεις ολοκληρωτική στήριξη και διάθεση να αποκρυπτογραφούν τα μηνύματα που σίγουρα σου στέλνει. Τουλάχιστον φρόντισε να τους παρέχεις αρκετό αλκοόλ.

2. Αναλύεις και τις δικές σου πράξεις
Επειδή το μυαλό σου είναι θολό και δεν ξέρεις τι κάνεις. Και μπορείς να το παραδεχτείς, όταν φτάσει η στιγμή να περάσεις την συζήτηση με τους φίλους σου στο επόμενο στάδιο. Συγκεκριμένα, τι μηνύματα έστειλες εσύ, αν ήταν ξεκάθαρα, αν ρεζιλεύτηκες και πώς να προχωρήσεις.

3. Φέρεσαι διαφορετικά όταν συναντιέστε
Με τους ανθρώπους που σε ξέρουν, είσαι ο εαυτός σου. Όταν όμως βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο, αρχικά χάνεις τα λόγια σου. Προσπαθείς να παίξεις την κάρτα του ντροπαλού, αλλά μετά αποφασίζεις (μετά από πολλή προετοιμασία) να χτυπήσεις στο ψαχνό. Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα άβολης κουβέντας, κομπασμού χωρίς καμία απολύτως εξήγηση και μετά βαριά σιωπή. Αλλά τουλάχιστον στην βαριά σιωπή κοιτιέστε στα μάτια, και όλοι ξέρουμε πως έτσι ξεκινά κάθε μεγάλος έρωτας.

4. Ψαχουλεύεις στα social media
Ψάχνεις ό,τι έχει ανεβάσει στο Facebook τους τελευταίους οκτώ μήνες για να μαζέψεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, με τεράστια προσοχή μην πατήσεις like σε κάτι που δημοσίευσε πριν από είκοσι εβδομάδες. Επίσης, έχεις μάθει απ’ έξω ποιοι δημοσιεύουν πιο συχνά στο προφίλ του/της και βρίσκεσαι στην διαδικασία να καταλάβεις αν είναι φίλοι ή ανταγωνιστές.

5. Τα δικά σου social media περιστρέφονται διακριτικά γύρω του
Κι όταν λέμε διακριτικά, εννοούμε πως ανεβάζεις τραγούδια, κάνοντας αντιγραφή-επικόλληση τον στίχο που ταιριάζει καλύτερα στην κατάστασή σας σου, χωρίς προφανώς να αναφέρεσαι σε ονόματα. Δεν απουσιάζουν, επίσης, εκείνες οι φωτογραφίες που δείχνουν ένα λιβάδι με σιτάρι και μια ψαγμένη ατάκα για τον έρωτα με Helvetica. Πιξελιασμένη, γιατί την έφτιαξες στην ζωγραφική. Σταμάτα, δεν είσαι πια στην εφηβεία.

6. Δεν σταματάς ποτέ να τσεκάρεις το κινητό σου
Παρ’ όλο που ξέρεις ότι αν σου στείλει μήνυμα, θα το ακούσεις, ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά σίγουρος με αυτές τις εφαρμογές. Οπότε τσεκάρεις ξανά. Προσπαθείς να δεις ποια ήταν η τελευταία φορά που ήταν online. Διαβάζεις παλιά σας μηνύματα ξανά και ξανά, ψάχνοντας για ακόμα περισσότερα στοιχεία ότι είσαι το αντικείμενο του πόθου του/της. Και στο τέλος, όταν ακούσεις τον ήχο του μηνύματος, τινάζεσαι απ’ την θέση σου και ανακαλύπτεις πως απλά σου έστειλε ειδοποίηση ο πάροχός σου, επειδή σου έληξαν τα δωρεάν λεπτά.

7. Τσεκάρεις online αν ταιριάζουν τα ζώδιά σας
Όχι πως θα σταματήσεις να ονειρεύεσαι αν δεν σου βγει άψογη η συναστρία, αλλά γιατί όχι;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v