Νιώσε καλά με τον εαυτό σου πριν το ραντεβού

Σε καταλαβαίνουμε, τα ραντεβού είναι αγχωτικά. Γι’ αυτό, πριν βγεις από το σπίτι, ακολούθησε αυτές τις οκτώ συμβουλές.
Νιώσε καλά με τον εαυτό σου πριν το ραντεβού
Πολλοί έχουν μικρές… ιεροτελεστίες που τους χαλαρώνουν πριν βγουν σε ένα ραντεβού. Άλλοι, πάλι, προσπαθούν απλά να μην μουσκέψουν τα ρούχα τους με ιδρώτα. Είναι κατανοητό, τα ραντεβού είναι κάτι σαν «οντισιόν συντρόφου», και πρέπει να πείσεις πως είσαι σωστός για τον ρόλο. Όπως κάθε άλλη επικίνδυνη αποστολή, λοιπόν, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανεβάσεις την διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου στα ύψη.

1. Χαλάρωσε
Πιο εύκολο να το λες, παρά να το κάνεις; Όχι και τόσο. Μισή ώρα πριν βγεις από το σπίτι, κάθισε αναπαυτικά, βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει και κλείσε τα μάτια. Σκέψου όσα περισσότερα θετικά μπορείς να βρεις για τον εαυτό σου. Ούτως ή άλλως, έχεις ήδη κάνει το πρώτο βήμα, που είναι να κανονίσεις το ραντεβού. Αυτό σημαίνει ήδη πως ενδιαφέρεται για εσένα!

2. Πιες ένα ποτήρι κρασί
Ένα ποτήρι μονάχα μπορεί να σε χαλαρώσει αρκετά ώστε να μην είσαι στην τσίτα και θα σου «λύσει» την γλώσσα. Θα το ξαναπούμε, ένα ποτήρι κρασί. Γι’ αυτό, ενσωμάτωσέ το καλύτερα στο χαλαρωτικό σου μισάωρο πριν το ραντεβού. Και κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν φας λίγη σοκολάτα.

3. Φτιάξε την διάθεσή σου
Δεν πρόκειται να περάσεις καλά αν πας στο ραντεβού με τα μούτρα κατεβασμένα. Κάνε κάτι που σε κάνει να νιώθεις καλά. Ασχολήσου με κάποιο χόμπι σου, για παράδειγμα. Τέλεια ιδέα: αν περηφανεύεσαι για τις μαγειρικές σου ικανότητες, προσφέρσου να κάνεις το τραπέζι. Οργάνωσε ένα ρομαντικό δείπνο, φτιάξε την σπεσιαλιτέ σου, και η αυτοπεποίθησή σου κυριολεκτικά θα ακτινοβολεί.

4. Γυμνάσου
Η γυμναστική, εκτός του ότι μας χαλαρώνει και ανεβάζει την ψυχολογία μας, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πολύ καλά και με την εξωτερική μας εμφάνιση. Ακόμα κι αν είναι θέμα αυθυποβολής. Κάνε λίγη γυμναστική πριν το ραντεβού, και θα νιώθεις πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

5. Νιώσε σέξι
Όλη η βραδιά είναι δική σου, προφανώς και θα θέλεις να είσαι στα καλύτερά σου. Διάλεξε προσεκτικά τα ρούχα που θα φορέσεις, πώς θα τα συνδυάσεις, πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου, και ό,τι άλλο νιώθεις πως χρειάζεσαι. Θυμήσου ότι κανείς δεν σε βλέπει, άρα κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει – όσες πόζες κι αν προβάρεις μπροστά απ’ τον καθρέφτη.

6. Παρελθόν ≠ Παρόν
Οι περισσότερες ανησυχίες και ανασφάλειες βασίζονται σε αυτά που (νομίζουμε) ότι ζήσαμε. Όπως, όμως, όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, είναι ανώφελο να φτιάχνουμε σενάρια στο μυαλό μας για το πώς θα εξελιχθεί το ραντεβού.

7. Ξέχνα τις προσδοκίες σου
Μην το πάρεις βαριά, αλλά αν τα στάνταρ σου είναι υπερβολικά υψηλά, ακόμα κι αν το άτομο με το οποίο θα βγεις είναι η αδελφή ψυχή σου, μπορεί να μην το καταλάβεις. Αντ’ αυτού, μην σκέφτεσαι τι είναι αυτό που θέλεις, και προσπάθησε να περάσεις καλά και να γνωριστείτε όσο καλύτερα γίνεται.

8. Έχει κι ο άλλος άγχος
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείς: βγαίνεις με έναν άλλο άνθρωπο, που έχει κι αυτός τις ανασφάλειές του και λογικά είναι το ίδιο αγχωμένος με εσένα. Αυτή η γνώση και μόνο είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις και να βάλεις στο αθόρυβο τις φωνούλες στο κεφάλι σου. Και μετά, μόλις βρεθείτε, να μεταδώσεις την ηρεμία σου και να αποδείξεις πως το ραντεβού μαζί σου ήταν πολύ σωστή επιλογή!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v