Οι 10 εντολές του φλερτ (χωρίς να γίνεστε απαίσιος)

Πού σταματάει το ευγενικό φλερτ και πότε ξεκινάει η παράνοια; Πότε θα απαντήσεις ευγενικά, και πότε θα βγάλεις το σπρέι πιπεριού;
Οι 10 εντολές του φλερτ (χωρίς να γίνεστε απαίσιος)
Προς τις γυναίκες: Σίγουρα, όλες σας έχετε αντιμετωπίσει τύπους που ο ορισμός τους για το «πέσιμο» ήταν να σας ενοχλήσουν μέχρι να τους πείτε το ναι. Αναγνωρίζουμε τον πόνο σας, νιώθουμε άσχημα για τους κακούς εκπροσώπους του φύλου μας, και παρουσιάζουμε αυτό τον ολοκληρωμένο οδηγό για σωστό φλερτ, γραμμένο για όλους τους άντρες που απλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν σωστά.

Προς άντρες: Μην γίνεστε ενοχλητικοί.

1. Είναι ωραίο να την κοιτάς. Θα της τραβήξεις την προσοχή, θα κάνεις παιχνίδι. Μετά από λίγη ώρα, όμως, η οπτική επαφή γίνεται τρομακτική. Αν νιώθεις ότι ανταποκρίνεται, σήκω και πήγαινε να της μιλήσεις. Επίσης, η οπτική επαφή να μείνει στο επίπεδο του προσώπου.

2. Ναι, μπορείς να την κεράσεις ποτό. Μπορεί να σε αφήσει ακόμα και να την πας σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι οφείλει να κάνει σεξ μαζί σου.

3. Αν μια όμορφη άγνωστη περνάει από μπροστά σου, μην σφυρίξεις, μην φωνάξεις, μην την ενοχλήσεις. Λογικά πηγαίνει στην δουλειά της. Δεν της κάνεις κομπλιμέντο. Ξέρει πόσο όμορφη είναι. Δεν το κάνει για εσένα.

4. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Συνεπώς, και το φλερτ πρέπει να είναι διαφορετικό.
 
5. Το πώς ντυνόμαστε δεν αντικατοπτρίζει πάντα αυτό που νομίζεις. Αυτή μπορεί να είναι ντυμένη προκλητικά και να μην ψάχνει για άντρα, κι εσύ βγήκες από το σπίτι χωρίς να φοράς σαλιάρα.

6. Μην φοβάσαι να φανείς χαζός μπροστά της. Οι πιθανότητες λένε πως αν την κάνεις να γελάσει, την κερδίζεις αργά και σταθερά.

7. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ’ αυτή την ζωή. Το όχι σημαίνει όχι.

8. Αν σου πει ότι σε βλέπει σαν φίλο, συγχαρητήρια! Μόλις κέρδισες μια καινούρια φίλη. Αν δεν σε ενδιαφέρει αυτή η προοπτική, κανείς δεν σε υποχρεώνει να συνεχίσεις να κάνεις παρέα μαζί της. Αλλά, προς θεού, μην συνεχίσεις να την κυνηγάς μέχρι να την πείσεις.
 
9. Αν νομίζεις ότι είναι σώφρον να την πέσεις σε κάποια που μόλις είδες στο λεωφορείο, ή στο μετρό, ανάμεσα σε εβδομήντα άλλους ανθρώπους, ενώ αναπνέετε τον αέρα τους, καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

10. Δοκίμασε να βγεις έξω απλά για να περάσεις καλά. Χωρίς κανέναν απώτερο στόχο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σε προσεγγίσει αυτή, επειδή φαίνεσαι άνθρωπος που ξέρει να χαίρεται την ζωή του.


Θοδωρής Διάκος
Πηγή έμπνευσης: Buzzfeed
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v