Πρώτο ραντεβού: Ατάκες για να σπάσεις τον πάγο

Τα πρώτα ραντεβού συνήθως είναι άβολα. Με αυτές τις ατάκες, όμως, λογικά θα βγείτε ασπροπρόσωποι.
Πρώτο ραντεβού: Ατάκες για να σπάσεις τον πάγο
Τα πρώτα ραντεβού μπορούν να γίνουν τόσο άβολα, που να νιώθεις κυριολεκτικά σωματικό πόνο. Όλοι το έχουμε βιώσει. Ακόμα χειρότερα, όσο πιο ταιριαστό είναι ένα ζευγάρι, τόσο πιο εύκολα μπορεί να πέσει ξαφνικά νεκρική σιγή, μιας και οι δυο φοβούνται μην τα κάνουν μαντάρα. Γι’ αυτό, εμείς στο in2life είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, προσφέροντας μικρές, απλές φράσεις που θα εξασφαλίσουν ότι η κουβεντούλα σας δεν θα συγκρουστεί με έναν μεγάλο, σιωπηλό τοίχο.

1. Είσαι ωραίος/α απόψε
Κλισέ; Ναι. Πετυχημένο; Πάντα. Θα κάνετε το άλλο άτομο να νιώσει καλά με τον εαυτό του. Απλά προσέξτε: πρέπει να ακουστεί σαν ένα ειλικρινές κομπλιμέντο, και όχι σαν «Χμ, είσαι όντως ωραία απόψε, περίεργο».

2. Τι δουλειά κάνεις;
Γιατί να μην μάθετε με τι ασχολείται; Ή, αν δεν έχει δουλειά, ζητήστε να μάθετε το γιατί. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες που μπορείτε να πάρετε από αυτή την απλή ερώτηση. Για παράδειγμα: Έχει φιλοδοξίες; Μήπως συμβιβάζεται;

3. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά;
Ας είμαστε ειλικρινείς, το να βρεις ένα άτομο που να βλέπει τις ίδιες σειρές μ’ εσένα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μην τελειώσει ποτέ η κουβέντα.

4. Τι μουσική ακούς;
Ναι, άλλη μία ερώτηση που έχουμε βαρεθεί να ακούμε, αλλά αν δεν ήταν τόσο σημαντική, θα την είχαμε σταματήσει. Η μουσική μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο από κάθε άλλο είδος τέχνης, και ίσως είναι το μόνο από τα ενδιαφέροντα που αν δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής μπορεί να είναι deal breaker.

5. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον;
Μπορεί να ακούγεται αρκετά βαρύγδουπο για πρώτο ραντεβού, αλλά κανένας δεν είπε ότι πρέπει να αναλύσουμε όλες τις θεωρίες μας για το νόημα της ζωής. Απ’ την άλλη, μιλώντας για τους στόχους μας, δίνουμε στον άλλο μια πολύ καλή ιδέα για το πόσο ταιριαστοί είμαστε.

6. Θα προτιμούσες…;
Αυτό το παιχνίδι... επιλογών, που συνήθως παίζεται με παρέα και (άφθονο) αλκοόλ, μπορεί να κάνει το ραντεβού να πάρει μια πολύ διασκεδαστική τροπή, δίνοντας και την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον άλλον, ακόμα και να εισάγουμε… διακριτικά λίγο πιο πονηρά θέματα στην κουβέντα.

7. Άκουσα καλά λόγια γι’ αυτό το μέρος…
Με αυτή μονάχα την δήλωση, προκύπτουν τρία θέματα κουβέντας: αυτό το μέρος, άλλα μέρη, το γεγονός ότι κάποιος μας μίλησε γι’ αυτό το μέρος, άρα έχουμε άτομα που μας μιλάνε. Ορίστε, ήδη έχουμε σιγουρέψει ότι έχουμε κοινωνική ζωή.

8. Είναι ωραίο που βγήκα επιτέλους…
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξουμε ότι έχουμε κι άλλα πράγματα που μας απασχολούν – άρα δεν πρόκειται να περιμένουμε για τηλεφώνημα σαν ψυχοπαθείς μόλις τελειώσει το ραντεβού – από το να αναφερθούμε στο ότι για τον έναν ή τον άλλο λόγο έχουμε καιρό να βγούμε για να απολαύσουμε ένα ποτό. Και από εκεί, ανεβαίνουμε στο βήμα και λέμε μερικά πράγματα για τον εαυτό μας!

9. Τελευταία, με απασχολεί το….
Μην φοβάστε να ξεσπάσετε ελαφρώς. Όχι μόνο θα βγάλετε από πάνω σας περιττό άγχος, αλλά το ραντεβού σας ξαφνικά θα αποκτήσει πολύ πιο οικείο κλίμα. Προσοχή: Ο υπερβολικός κυνισμός και η υπερβολική γκρίνια κάνουν τους ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας. Παν μέτρον άριστον!

10. Μου αρέσει πολύ το…
Εκτός κι αν οι επόμενες λέξεις που θα βγουν από το στόμα σας είναι κάτι σαν «…το φετιχιστικό ιαπωνικό πορνό», μην ντρέπεστε να μιλήσετε λίγο για τα ενδιαφέροντά σας. Αρκεί, βέβαια, να μην καταλήξετε να μιλάτε όλο το βράδυ για την συλλογή σας από vintage βινύλια συγκροτημάτων που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους.

11. Δεν μου αρέσει, όμως, το…
Όλοι μας έχουμε τα μικρά, καθημερινά πράγματα που μας ενοχλούν, και είναι ωραία ιδέα να τα μοιραστείτε με το άτομο που έχετε βγει. Στην καλύτερη περίπτωση, σας ενοχλούν τα ίδια πράγματα και είστε αδελφές ψυχές, στην χειρότερη ανακαλύπτετε ότι έχετε βγει με το άτομο που αντιπροσωπεύει ό,τι πιστεύετε πως πάει λάθος με την ανθρώπινη φυλή και να γλιτώνετε περισσότερο χρόνο μαζί του. Φροντίστε, όμως, να αποφύγετε σοβαρά ζητήματα, όπως η πολιτική και η θρησκεία.

12. Το ‘ξερες ότι…
Οι άχρηστες πληροφορίες έχουν πλάκα, μπορούν να γεμίσουν τα κενά σε μια συζήτηση με πολύ φυσικό τρόπο, και θα σας κάνουν να φανείτε διαβασμένοι. Ή, έστω, ότι έχετε παίξει αρκετό Trivial Pursuit.

13. Περνάω πολύ όμορφα!
Δώστε την επιβεβαίωση που ξέρετε ότι θέλουν. Ίσως την θέλετε κι εσείς, αλλά μερικές φορές είναι καλύτερα να δίνουμε πρώτοι. Πολύ σύντομα, το κλίμα θα γίνει χαλαρό, και οι πιθανότητες για δεύτερο ραντεβού αυξάνονται.

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v