Με φλερτάρει ή όχι; 12 σημάδια για να ξέρετε

Έχουμε ατράνταχτα και αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας είναι όντως φλερτ και όχι, ας πούμε, συμπάθεια ή καλοί τρόποι.
Με φλερτάρει ή όχι; 12 σημάδια για να ξέρετε
της Ηρώς Κουνάδη

Μόλις τον γνώρισες και δείχνει να ενδιαφέρεται. Μήπως, όμως, από την άλλη είναι απλά ένας πολύ χαρούμενος και ευγενικός τύπος, που φέρεται έτσι σε όποιον γνωρίζει, κι εσύ χαίρεσαι άδικα; Έχουμε δώδεκα ατράνταχτα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις ότι όντως σε φλερτάρει, και δεν είναι απλά χαρούμενος κι ευγενικός.

Ναι, πιθανότατα σε φλερτάρει αν...

- Σε αγγίζει φευγαλέα ενώ μιλάτε, πιάνει το χέρι σου εκεί που ξεκαρδίζεται με το αστείο σου, και γενικώς επιδιώκει την φυσική επαφή –που δεν είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.

- Σε πολύ αρχικό στάδιο της γνωριμίας (ή στην περίπτωση του πολύ ντροπαλού ανθρώπου) αυτή η σωματική επαφή μπορεί να μεταφράζεται στο ότι ακουμπά το χέρι του πολύ κοντά στο δικό σου επάνω στο τραπέζι, για παράδειγμα, ή ότι κάθεται τόσο κοντά σου που τα γόνατα ή τα πέλματά σας ακουμπούν.

- Σχεδόν ψιθυρίζει. Όταν έλκονται σεξουαλικά από μία γυναίκα, οι άνδρες χαμηλώνουν τον τόνο της φωνής τους –δεν το κάνει συνειδητά, είναι φυσική αντίδραση όπως το ότι οι κόρες των ματιών διαστέλλονται όταν κοιτάζουμε κάποιον που μας αρέσει.

- Δεν φεύγει από δίπλα σου. Είστε, ας πούμε, σε ένα πάρτι, και είναι συνεχώς σε απόσταση βολική για να μιλήσετε. Αν του έχουν δοθεί ευκαιρίες να σταματήσει την συζήτησή σας (επειδή, ας πούμε, κάνατε μια παύση, ή ήρθε ένας φίλος να τον χαιρετίσει) και δεν τις εκμεταλλεύτηκε, προφανώς θέλει να περάσει όλο το πάρτι μαζί σου.

- Σου κλείνει το μάτι. Είναι πάντα φλερτ. Πάντα. Υπό κάθε τύπου συνθήκες.

- Εφευρίσκει αφορμές για να ξανασυναντηθείτε. Μπορεί να το προτείνει ευθέως (προφανές) ή να σου ζητά να του δανείσεις ένα βιβλίο ή μια ταινία (λιγότερο προφανές) ώστε να έχει μια αφορμή να σε ξαναδεί «για να σου το επιστρέψει».

- Ξεβολεύεται για να κάνει πράγματα για σένα. Προτείνει να σε πάει σπίτι με το αυτοκίνητο μετά το πάρτι ενώ μένεις στην άλλη μεριά της πόλης, και δεν είσαι καθόλου στον δρόμο του. Προσφέρεται να σου φτιάξει το καζανάκι που ανέφερες ότι στάζει. Τέτοια πράγματα.

- Κάνει αρκετά «πονηρά» αστεία. Είναι ένας (τόσο πλάγιος που δύσκολα θα τον αντιληφθείς) τρόπος να σε βάλει να συνδυάσεις στο μυαλό σου τον ίδιο με το σεξ. Και να τσεκάρει την αντίδρασή σου.

Θέλεις να σιγουρευτείς; Τσέκαρε επίσης…

- Πώς μιλάει με άλλες γυναίκες. Είτε στην ίδια παρέα (αν είσαι τυχερή και υπάρχουν άλλες γυναίκες στην ίδια παρέα) είτε, στην ανάγκη, στη σερβιτόρο σας. Αν ο τόνος της φωνής του αλλάζει και χαμηλώνει όταν μιλά σε εσένα, είναι ξεκάθαρο ότι σε φλερτάρει.

- Αν προσπαθεί να σε «προστατεύσει». Ας πούμε, περπατάτε στην άκρη του δρόμου, και ακουμπά την πλάτη σου για να κάνεις πιο άκρη, ή αλλάζει θέση ώστε να βρίσκεται ανάμεσα σε εσένα και την κυκλοφορία. Είσαι σε ιδιαίτερα καλό δρόμο αν δεν το κάνει για κάθε γυναίκα που ξέρει (μην τον παρεξηγήσεις αν το κάνει για κάθε γυναίκα που ξέρει, μερικοί άνδρες απλά γεννιούνται προστατευτικοί).

- Πώς μιλάει για τους άνδρες φίλους σου, ή τους υπόλοιπους άνδρες στο περιβάλλον σου γενικώς. Εντάξει, δεν θα τους θάβει πίσω από την πλάτη τους (ελπίζουμε –αλλιώς δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει αν σε φλερτάρει ή όχι) αλλά μπορεί διακριτικά ή μεταξύ σοβαρού κι αστείου να αφήνει τις αιχμές του. Ξεκάθαρο σημάδι ότι ενδιαφέρεται, και προσπαθεί να «βγάλει από τη μέση» τον ανταγωνισμό.

- Το πρόσωπό του. Ναι, όσο παράξενο κι αν φαίνεται, είναι ένα ακόμα δωράκι του γενετικού μας προγραμματισμού, για να καταλαβαίνουμε ευκολότερα πότε κάποιος έλκεται από εμάς. Στους άνδρες, η φυσική έλξη εκδηλώνεται στο πρόσωπο (εκτός από τις διεσταλμένες κόρες, που είναι δύσκολο να διακρίνεις στα σκουρόχρωμα μάτια) και με ελαφρώς ανασηκωμένα φρύδια, ελαφρώς διεσταλμένα ρουθούνια και χείλη που δεν ακουμπούν εντελώς μεταξύ τους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v