Τι να θυμάσαι όταν μπαίνεις στον πειρασμό να στείλεις

Σου έκανε ghosting και τώρα δε σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από τι να του-ης στείλεις. Βάστα λίγο.
Τι να θυμάσαι όταν μπαίνεις στον πειρασμό να στείλεις
Μιλήσατε, βγήκατε και ξαναβγήκατε, έστειλες και δεν σου απάντησε ποτέ. Ουπς. Δεν το λες και πολύ «καλή φάση». Είναι άσχημο, το καταλαβαίνουμε. Είναι και μαχαιριά στον εγωισμό. Κι αυτό το καταλαβαίνουμε. Αξίζει όμως όλο αυτό το δράμα που συνοδεύει το ghosting; Μάλλον όχι.

Δεν είναι και τόσο τέλειος-α πια

Έλα. Αλήθεια τώρα. Όλοι δεν εξιδανικεύουμε λίγο το νέο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή μας; Σκέψου όλα τα άτομα που έχεις βγει στο παρελθόν και προσπάθησε να θυμηθείς πότε κατάφερες να δεις τα μειονέκτηματά τους. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Απλώς ίσως να μην έχεις προλάβει να τα εντοπίσεις ακόμα.

Σε λίγους μήνες δε θα μπαίνεις καν στο προφίλ του-ης

Πραγματικά σε λίγους μήνες θα έχεις ήδη αρχίσει να μπαίνεις στον πειρασμό να στείλεις σε άλλο πρόσωπο μήνυμα. Κι ίσως εκείνη τη φορά ο λόγος να μην είναι ότι σου έκανε ghosting, αλλά ότι πραγματικά αξίζει.

Για κάποιο λόγο δεν επικοινώνησε

Δεν είναι ότι κάτι του-ης συνέβη. Δεν ξέχασε να σου απαντήσει. Δεν ήταν απασχολημένος-η. Ούτε έχει πέσει σε κώμα. Απλώς εξαφανίστηκε και καλό είναι να δεχτείς ότι αφού δεν απάντησε, δεν υπάρχει λόγος να του-ης στείλεις.

Έχεις και μία αξιοπρέπεια

Δε θα παρακαλέσεις εσύ τον-ην κάθε τυχάρπαστο-η να σε αγαπήσει. Δεν λειτουργεί άλλωστε έτσι ο έρωτας. Δεν ερωτεύεσαι κάποιον επειδή το αποφάσισες. Κι εκείνος-η δεν το αποφάσισε και πρέπει να έχεις την αξιοπρέπεια να το δεχτείς.

Τι σημαίνει «μου πατάει λάικ»;

Ναι, μπορεί να εξακολουθεί να σου πατάει λάικ, αλλά πίστεψέ μας, αυτό δε σημαίνει τίποτα. Αγνόησέ το. Σου πατάει λάικ επειδή φαίνεσαι ωραίος-α στη φωτογραφία ή ίσως επειδή νιώθει τύψεις που σου έκανε ghosting. Μην ψάχνεις να βρεις βαθύτερο νόημα, μόνο κακό στον εαυτό σου κάνεις.

Πώς σε έκανε να νιώθεις;

Θυμήσου τη στιγμή που εξαφανίστηκε και σταμάτησε να σου απαντάει. Πώς ένιωσες; Ίσως να ένιωσες ότι δεν αξίζεις. Ίσως να ένιωσες λίγος-η. Δε σου αξίζει να νιώθεις έτσι.

Δώσε σε κάποιον-α άλλο-η μια ευκαιρία

Σκέψου σαν τον Ted από το How I Met Your Mother. Η επόμενη γνωριμία μπορεί να είναι ο έρωτας της ζωής σου. Μη σπαταλάς λοιπόν την ενέργειά σου σε ανθρώπους που ανήκουν στο παρελθόν.

Δε θες κάποιον που να θέλει πολύ να είναι μαζί σου;

Είναι απλό: αυτό το άτομο δε θέλει να είναι μαζί σου. Κάθε φορά που σκέφτεσαι ότι θέλεις να στείλεις, θυμήσου ότι δε θέλει να είναι μαζί σου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σου περάσει εντελώς η «πρεμούρα».

Συμβαίνουν αυτά

Έτσι παίζεται το παιχνίδι αυτό. Μέχρι να βρεις τον έρωτα της ζωή σου, θα κάνεις ghosting, θα σου κάνουν, θα αλλάξεις γνώμη για κάποιον που σου άρεσε, θα ζήσεις έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, κι όλα αυτά μέχρι να βρεις τον-ην ένα/μία. Σκέψου ότι είναι ένα πρόσωπο στον δρόμο που θα σε οδηγήσει στον έρωτα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v