ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Γιατί μαγνητίζω τοξικούς ανθρώπους;

Νιώθεις ότι είσαι ο τέλειος στόχος για τους ανθρώπους αφού μόνο αυτούς τραβάς; Ήρθε η ώρα να μάθεις γιατί.

Γιατί μαγνητίζω τοξικούς ανθρώπους;

Οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί στη ζωή μας αν έχουμε κάποιου είδους μαγνήτη που τραβά τους ακατάλληλους ανθρώπους. Δεν είναι θέμα μαγνήτη, είναι θέμα φίλτρου. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να δέχονται άκριτα καινούριους ανθρώπους στη ζωή τους, επειδή κάνουν κάποια λάθη. Μήπως είσαι κι εσύ ένας από αυτούς;

Δεν εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου

via GIPHYΕκείνες τις στιγμές που σε πιάνει ένα σφίξιμο στην κοιλιά και σκέφτεσαι ότι κάτι δε θα πάει καλά, τις θυμάσαι; Έπεσε τελικά μέσα το ένστικτό σου; Πιθανότατα ναι. Βαθιά μέσα σου ήξερες ότι τα πράγματα θα έπαιρναν την τροπή που πήραν, αλλά αντί να τα αποφύγεις, προτίμησες να ζητήσεις τη γνώμη άλλων ανθρώπων. Και γιατί είναι κακό να ζητάς τη γνώμη άλλων ανθρώπων, θα μας πεις. Δεν είναι κακό, απλά οι περισσότεροι από εμάς έχουμε διαφορετικά όρια. Αν έχεις δισταγμούς, μην τους αγνοείς. Περίμενε μέχρι να σου αποδείξει ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου το αντίθετο.

Νοσταλγείς

via GIPHYΈχεις την κακή συνήθεια να αναπολείς τις παλιές καλές μέρες. Μήπως δεν μένεις στη νοσταλγία και αυτός ο ρομαντισμός σε κάνει επιρρεπή και σε άλλες καταστάσεις; Όπως το να γυρνάς σε πρώην επειδή θυμήθηκες εκείνη την εκδρομή στην Ελαφόνησο που βγάζατε φωτογραφίες τις πατούσες σας στην άμμο. Αυτά καλό είναι να μη γίνονται. Πρέπει να στέκεσαι στο ύψος σου και εκτός από τις καλές στιγμές να θυμάσαι και τις κακές που σε έκαναν να φύγεις.

Έχεις υπερβολική ενσυναίσθηση

via GIPHYΜην παρεξηγηθούμε: η ενσυναίσθηση είναι αρετή. Ωστόσο, τίποτα σε υπερβολική δόση δεν σε βοηθά. Ούτε καν οι βιταμίνες. Σκέψου πόσους τοξικούς ανθρώπους έχεις αφήσει λόγω ενσυναίσθησης να εισβάλουν στη ζωή σου. Θέλεις να τους συμπονέσεις και πιστεύεις ότι δεν είναι κατά βάση κακοί άνθρωποι, απλά οι συγκυρίες τους έκαναν έτσι.

Καλό είναι όμως να θυμάσαι ότι δεν είναι δική σου δουλειά να βοηθάς ανθρώπους εκτός του στενού σου κύκλου. Αν κάθε φορά που σε ρωτάει κάποιος «Γιατί φέρεται αυτός έτσι;» εσύ αναγκάζεσαι να απαντήσεις «Δεν είναι κακός άνθρωπος, οι συγκυρίες τον έκαναν έτσι» τότε πρέπει να αφήσεις αυτό το άτομο να βρει μόνο του τον εαυτό του.

Είσαι υπερβολικά δοτικός/ή

via GIPHYΟ τοξικός άνθρωπος θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει όσα περισσότερα μπορεί από αυτούς που έχει γύρω του. Αν εσύ είσαι φύσιν δοτικός/ή, δίνεις ένα παρά πολύ καλό πάτημα σε αυτόν τον άνθρωπο να σε εκμεταλλευτεί. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα του να δίνεις (ορισμένες φορές είναι πιο όμορφο κι από το να παίρνεις) αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι αγγελικά πλασμένοι -κάποιοι θα το εκμεταλλευτούν.

Προβάλλεις τις ανασφάλειές σου

via GIPHYΣκέφτεσαι «Αν εγώ έχω το τάδε θέμα πώς γίνεται να κρίνω τον άλλο για το δικό του θέμα». Και εν μέρη έχεις δίκιο. Όπως όμως θα ξέρεις κι εσύ καλύτερα, δεν κάνεις πάντα λογικές συγκρίσεις και ίσως τις περισσότερες φορές «να ρίχνεις» τον εαυτό σου. Μην ψάχνεις δικαιολογίες επειδή φοβάσαι να διεκδικήσεις το κάτι καλύτερο. Διεκδίκησέ το. Αν το αξίζεις, θα το ανακαλύψεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Όσο πιο πολύ θέλεις να ψηλώσεις, τόσο πιο καλά πρέπει τα πόδια σου να στηρίζονται στη γη. Κάθε δέντρο το ξέρει αυτό."

Michel Tournier, Γάλλος συγγραφέας

  • 1894 - Με πρωτοβουλία του Πιερ ντε Κουμπερτέν, ιδρύεται στο Παρίσι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2