Οι 9 πιο τοξικοί τύποι άντρα

Ναι, θα βγεις με αρκετούς κακούς άντρες στην ζωή σου, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθεις να τους ξεχωρίζεις.
Οι 9 πιο τοξικοί τύποι άντρα
Ας διαλύσουμε πρώτα έναν κοινό μύθο: καμία γυναίκα δεν έχει τον μαγνήτη που τραβάει πάνω της όλο τον υπόκοσμο του εργένικου κύκλου. Όλα είναι θέμα παρατηρητικότητας και επιλογών. Που σημαίνει ότι πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις μερικά μοτίβα συμπεριφοράς, να αποκτήσεις ένα εσωτερικό σύστημα συναγερμού. Και να μην αφήσεις τον εαυτό σου να πέσει θύμα των παρακάτω εννέα αντρών.

1. Το “κακό” παιδί
Είναι κατανοητό. Ξέρει να πουλάει καλά τον εαυτό του και ξέρει να καπνίζει με τον σωστό τρόπο ένα τσιγάρο. Επίσης ξέρει πώς να γίνεται απόμακρος και να σου καθιστά απόλυτα κατανοητό ότι δεν είσαι η μόνη που τον γουστάρει κι ότι οι επιλογές του είναι πάντα ανοιχτές. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να σου φέρεται σαν να είσαι άλλη μία αδιάφορη παρουσία στην ζωή του;

*Αν είσαι το “κακό” παιδί: Ωρίμασε. Δεν έχουν όλα να κάνουν με την εικόνα, και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι να είσαι κουλ.

2. Ο τεμπέλης
Του αρέσει να ξαπλώνει, να παίζει video games με τους κολλητούς του, και έχει μια παράξενη εμμονή με τα energy drinks. Δεν έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες, αλλά και να έχει δεν σκοπεύει να τις κυνηγήσει σύντομα. Μπορεί να περάσουν τέσσερις μέρες χωρίς να κάνει μπάνιο, γιατί η προοπτική να βγει από το σπίτι δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Επίσης δεν τον ενδιαφέρει και αν θα βρεθείτε, αλλά αν μάθει πως βγήκες μόνη σου θα σου κάνει τον πιο τεράστιο καυγά – στο facebook. Θα καταλάβεις ότι σοβαρολογεί στο chat επειδή ξαφνικά θα σταματήσει να γράφει στα greeklish.

*Αν είσαι ο τεμπέλης: Κάνε ένα μπάνιο. Κάνε log out. Βγες από το σπίτι σου και προσπάθησε να αποκτήσεις επικοινωνιακές δεξιότητες.

3. Ο μαμάκιας
Είναι ωραίο όταν κάποιος αγαπάει την μαμά του. Βέβαια, αυτό μπορεί να ξεκινήσει από το “Το παστίτσιο της μαμάς μου είναι το καλύτερο” και να καταλήξει σε Νόρμαν Μπέιτς από το Ψυχώ. Όταν κάθε επιλογή του πρέπει να κοινοποιείται (και να εγκρίνεται) από την μάνα του, πρέπει να ξέρεις ότι δεν ψάχνει για γκόμενα. Ψάχνει για κάποια να του μαγειρεύει, να του καθαρίζει, να τον κρατάει σε τάξη και να μην είναι άρρωστο να θέλει να κάνει σεξ μαζί της.

*Αν είσαι ο μαμάκιας: Κόψε τον ομφάλιο λώρο σου. Θα πονέσει, αλλά όλοι το κάνουμε κάποια στιγμή.

4. Το party animal
Τον γνώρισες σε κλαμπ; Ξέχνα το. Βρίσκεται εκεί πέρα με σκοπό να ρίξει κάποια, οποιαδήποτε, κι απλά έτυχε να βρεθείς στον δρόμο του. Και αν συνηθίζει να βγαίνει έξω, μην περιμένεις να αλλάξει την ρουτίνα του για εσένα. Υπάρχει λόγος που τα μπαρ είναι γεμάτα εργένηδες που πλησιάζουν τα πενήντα: είναι αυτοί που κατάλαβαν ότι δεν περνάει πλέον η μπογιά τους στο κλαμπ.

*Αν είσαι το party animal: Συνέχισε να παρτάρεις, αλλά καν’ το για τον εαυτό σου. Αν θέλεις σχέση, αποφάσισε πως χρειάζεται να κάνεις μερικούς συμβιβασμούς.

5. Ο “θα δούμε”
Εναλλακτικός τίτλος, ο μυστικοπαθής. Σου λέει ότι θα βγείτε, αλλά το πρόγραμμά του είναι πολύ φορτωμένο. Του στέλνεις μήνυμα, και ίσως σου απαντήσει δυο μέρες μετά δίνοντάς σου κάποια δικαιολογία. Ξέρεις ότι έχει φίλους – τους έχει χρησιμοποιήσει ουκ ολίγες φορές για να αποφύγει να βγει μαζί σου – αλλά δεν τους έχεις γνωρίσει ποτέ. Έχει σπίτι, αλλά δεν το έχεις δει ποτέ, ή έστω δεν το έχεις δει ποτέ με το φως της μέρας. Μάλλον πρέπει να κάνεις μια μεγάλη κουβέντα μαζί του.

*Αν είσαι ο μυστικοπαθής: Τι κρύβεις; Γιατί το κρύβεις; Πόσο καιρό μπορείς να βρίσκεις δικαιολογίες; Χάνεις πολλές ευκαιρίες, φίλε.

6. Ο κακιασμένος
Ή, όπως ο ίδιος προτιμά, ο “ρεαλιστής”. Είναι αυτός που θα κατακρίνει τα πάντα πάνω σου, από το πώς ντύνεσαι, μέχρι το πώς διαχειρίζεσαι την ζωή σου. Ο μόνος λόγος που το κάνει είναι επειδή νιώθει άσχημα με τις δικές του επιλογές, αλλά είναι υπερβολικά νάρκισσος για να το παραδεχτεί. Μπορείς να τον αποφύγεις εντελώς, ή πρώτα να τον χαστουκίσεις με μερικές άβολες αλήθειες.

*Αν είσαι ο “ρεαλιστής”: Όλα θα πάνε καλά, φιλαράκο. Μπορείς να ξεσπάσεις. Ποτέ δεν είναι αργά για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Και σταμάτα να ρίχνεις τους άλλους.

7. Ο ανασφαλής (χαμηλή αυτοπεποίθηση edition)
Δεν έχει και την καλύτερη ιδέα για τον εαυτό του. Συχνά αστειεύεται λέγοντας πως είναι διάφορα άσχημα πράγματα, και προφανώς το κάνει για να ψαρέψει επιβεβαίωση από εσένα. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί χαριτωμένο, σαν ένα μικρό παιδάκι που μπορείς να του διδάξεις να πατάει γερά στα πόδια του. Τις περισσότερες φορές, όμως, δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο. Και, ακόμα χειρότερα, υπάρχει…

8. Ο ανασφαλής (κέντρο του κόσμου edition)
Δεν έχει και την καλύτερη ιδέα για τον εαυτό του, γι’ αυτό φροντίζει με κάθε του πράξη να γυρνάει τα βλέμματα πάνω του. Το να βγαίνεις μαζί του δεν σε καθιστά κοπέλα του, αλλά μάλλον ακόμα ένα αξεσουάρ στο κοινωνικό του νεσεσέρ. Κράτα τις αποστάσεις σου, γιατί το να τον φτιάξεις είναι οριακά αδύνατο.

*Αν είσαι ο ανασφαλής (σε οποιαδήποτε έκδοση): Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, και σε όλα αυτά που ξέρεις ότι είναι υπέρ σου. Όλοι έχουμε από αυτά. Δεν χρειάζεται να ζητάς επιβεβαίωση από τους άλλους, και ειδικά από μια γυναίκα που θα θέλει να βρίσκεται δίπλα σου.

9. Ο μισογύνης
Πιστεύει ότι είναι αστείο να σε μειώνει λόγω του φύλου σου. Λέει ότι σε λατρεύει, αλλά λατρεύει εξίσου την κοινωνική και βιολογική ανωτερότητα που πιστεύει ότι έχει απέναντί σου. Νιώθει πως είναι οκέι να κάνει χοντρά “κομπλιμέντα” για τις φίλες σου. Σε γενικές γραμμές, όλη του η συμπεριφορά δηλώνει ένα ξεκάθαρο μίσος για τις γυναίκες, το οποίο δεν θα μάθει κανείς πού οφείλεται, επειδή – προφανώς – οι άντρες δεν μιλάνε για τα αισθήματά τους. Τρίψε την ανωτερότητά σου στα μούτρα του αποχωρώντας από την ζωή του με το κεφάλι ψηλά, ξέροντας πως ποτέ δεν πρόκειται να είναι ευτυχισμένος.

*Αν είσαι μισογύνης: Άνοιξε τα μάτια σου και κατανόησε πως πληγώνεις άμεσα ανθρώπους.


Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v