Οι 8 πιο τοξικοί τύποι γυναίκας

Υπάρχουν άτομα με τα οποία δύσκολα θα φτιάξεις μια σταθερή, υγιή σχέση. Και οι παρακάτω γυναίκες είναι ακριβώς αυτό.
Οι 8 πιο τοξικοί τύποι γυναίκας
Πρόσφατα, είδαμε τους πιο τοξικούς τύπους άντρα που κυκλοφορούν εκεί έξω, παραμονεύοντας να εκμεταλλευτούν τα γυναικεία συναισθήματα. Αυτή τη φορά, αντιστρέφουμε τους ρόλους και βλέπουμε τις πιο δύσκολες γυναίκες που θα συναντήσει ένας άντρας στην ερωτική του ζωή.

1. Η κολλημένη
Αγαπάει τον σύντροφό της, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε. Αυτό που δεν βγάζει, όμως, νόημα, είναι το να πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να δείξει την αγάπη της είναι μην φεύγει στιγμή από το πλάι του, να προσαρμόζει όλες τις δραστηριότητές της στο πρόγραμμά του και – εν τέλει – να κάνει την σχέση να θυμίζει φυλακή. Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν δεν έχει τίποτα άλλο να ασχοληθεί, και αν έκανε σχέση για να γεμίσει την ζωή της.

*Αν είσαι η κολλημένη: Μάθε την αξία της φράσης “προσωπικός χρόνος”. Η σχέση σου δεν πρέπει να είναι το μόνο πράγμα που σε απασχολεί.

2. Η αφεντικίνα
Είναι εξαιρετικό μία γυναίκα να ξέρει τι θέλει και να το δείχνει, χωρίς να αναλώνεται σε χαζά παιχνίδια. Από την άλλη, μία γυναίκα που προσπαθεί να ελέγξει κάθε πτυχή της ζωής του συντρόφου της μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την σχέση. Είτε το κάνει ευθέως, κατακρίνοντας τα πάντα, είτε έμμεσα, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις αλλαγές που θέλει με πλάγιους τρόπους, αυτή η γυναίκα δεν πρόκειται να σε αφήσει να ηρεμήσεις.

*Αν είσαι η αφεντικίνα: Γιατί νιώθεις την ανάγκη να αλλάζεις τους ανθρώπους; Έχεις θέσει τον πήχη ψηλά, κι αυτό είναι σεβαστό, αλλά καταλήγεις να πληγώνεις κόσμο.

3. Το θύμα
Αν ακούσεις γυναίκα να λέει την ατάκα «Έχω τον μ**ακομαγνήτη», τρέχα να σωθείς. Οι πιθανότητες λένε πως έχει πείσει τον εαυτό της πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα, και θα καταλήξεις στον σωρό με τους υπόλοιπους που (δηλώνει ότι) την πλήγωσαν. Εδώ, βέβαια, τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα. Είναι πάρα πολύ λογικό για μια γυναίκα να είναι επιφυλακτική, μιας υπάρχει κάτι που λέγεται πατριαρχική κοινωνία, που προσπαθεί να καταπιέσει σχεδόν κάθε πλευρά της ύπαρξής της. Όταν, όμως, η επιφυλακτικότητα αυτή εκφράζεται με επιθετικότητα, μάλλον τα πράγματα δεν είναι καλά.

*Αν είσαι το θύμα: Συνειδητοποίησε ότι δεν είσαι θύμα. Μπορείς να παλέψεις και να κερδίσεις τα πάντα, αλλά όταν μιλάμε για τις σχέσεις μας με ανθρώπους, οφείλουμε να κάνουμε και αυτοκριτική.

4. Η ζηλιάρα
Το έχουμε πει και θα το λέμε μέχρι να πεθάνουμε: η ζήλεια σκοτώνει τις σχέσεις. Προέρχεται από μια βαθιά ανασφάλεια που χρειάζεται πολλή θεραπεία και ενδοσκόπηση για να ξεριζωθεί. Το μόνο χειρότερο πράγμα από μια ζηλιάρα γυναίκα είναι ένας ζηλιάρης άντρας (κι αυτό επειδή όλοι ξέρουμε πώς έχουν την τάση να εκτονώνουν την ζήλεια τους οι άντρες).

*Αν είσαι η ζηλιάρα: Μάθε να ακούς τον σύντροφό σου. Όχι απλά να μεταφράζεις τα λόγια του όπως σε συμφέρει. Ίσως να προσπαθούσες να αφιέρωνες λίγο χρόνο στον εαυτό σου προτού επιχειρήσεις να κάνεις σχέση ξανά.

5. Η απελπισμένη
Νιώθει το βιολογικό της ρολόι να μετράει αντίστροφα, κι αυτό την γεμίζει αποφασιστικότητα: πρέπει να βρει κάποιον άμεσα. Το πρόβλημα είναι πως αν είσαι ο άντρας που θα διαλέξει, οι πιθανότητες να σε θέλει για την προσωπικότητά σου είναι λίγες, καθώς έχει αρχίσει να υπολογίζει ένα εκατομμύριο περισσότερους παράγοντες. Πού καταλήγουμε; Σε μια διαλυμένη σχέση, που ξεκίνησε γρήγορα και ξεφούσκωσε γρηγορότερα.

*Αν είσαι η απελπισμένη: Κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αγάπησε αυτό που βλέπεις. Διάβασε για τον φεμινισμό. Είσαι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι νομίζεις, και δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς.

6. Η επιφανειακή
Δεν ξέρουμε αν φταίει η καθήλωση της κοινωνίας στο στερεότυπο ότι ο άντρας πρέπει να φέρνει το ψωμί στο σπίτι, ή οι Λολίτα φαντασιώσεις που έφερε ξανά στην μόδα η Λάνα ντελ Ρέι, αλλά αυτή η γυναίκα θέλει από τον άντρα της να της προσφέρει τα πάντα. Και μιλάμε για υλικά αγαθά, μιας και πιστεύει ότι και οι χειρότεροι χαρακτήρες μπορούν να γίνουν υποφερτοί αν φοράς αρκετά ακριβά παπούτσια.

*Αν είσαι η επιφανειακή: Πιάσε δουλειά. Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου. Διάβασε ό,τι μπορείς για τον φεμινισμό, το έχεις ανάγκη περισσότερο.

7. Η ψωνισμένη
Νιώθει θεά. Ίσως είναι θεά. Το ζήτημα είναι κατά πόσο αφήνει την θεϊκότητά της να επηρεάσει την συμπεριφορά της απέναντι στους ανθρώπους. Κανένας δεν θέλει να έχει για σύντροφο ένα άτομο που με κάθε του πράξη προσπαθεί να του θυμίσει πόσο τυχερός είναι.

*Αν είσαι η ψωνισμένη: Φέρσου καλύτερα στους ανθρώπους. Εμπιστέψου μας, είναι για το καλό σου.

8. Η κακιά
Είναι αυτό που ακούγεται: μία γυναίκα που δεν πρόκειται να πει καλό λόγο για οτιδήποτε. Όλος ο κόσμος είναι μια παρέλαση ηλιθίων μπροστά της, και δυσκολεύεται (δηλαδή, δεν θέλει) να συγκρατήσει την γλώσσα της. Στην αρχή μπορεί να της φάνηκες αρκετά καλός για να ασχοληθεί μαζί σου, αλλά να είσαι σίγουρος πως κάποια στιγμή η κακία της θα χτυπήσει κι εσένα. Ακόμα χειρότερα, η κακία της μπορεί να αρχίζει να σε επηρεάζει, και να γίνετε ένα από αυτά τα ζευγάρια που κανένας δεν πρόκειται να καλέσει στο σπίτι του.
 
*Αν είσαι η κακιά: Ψάξε βαθιά στον εαυτό σου. Μάλλον κάτι δεν σε ικανοποιεί, και το εξωτερικεύεις με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Θοδωρής Διάκος


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v