Πόσο συχνά θεωρείται φυσιολογικό να βλέπουμε πορνό;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσο συχνά και για ποιους λόγους θεωρείται υγιές το να βλέπουμε πορνό.
Πόσο συχνά θεωρείται φυσιολογικό να βλέπουμε πορνό;
Κάθε πότε και –κυρίως– γιατί βλέπουμε πορνό; Νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πως μπορεί η παρακολούθηση ταινιών πορνό να μην είναι πια ταμπού, δεν είναι όμως και πάντα «υγιής».

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής, κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχουν τρεις ομάδες ανθρώπων: εκείνοι που βλέπουν πορνό για ευχαρίστηση, εκείνοι που το κάνουν «ψυχαναγκαστικά» και εκείνοι που βλέπουν πορνό όταν είναι ψυχολογικά πιεσμένοι.

Η πρώτη κατηγορία είναι και η μεγαλύτερη, καθώς καταλαμβάνει το 75% του συνόλου και κατά μέσο όρο βλέπει πορνό 24 λεπτά την εβδομάδα. Αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες και ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση.

Η ομάδα που βλέπει πορνό υπό ψυχολογική πίεση, δηλαδή όταν νιώθει πιεσμένη και στεναχωρημένη, το κάνει για 17 λεπτά την εβδομάδα, κυρίως για να εκτονωθεί.

Η τρίτη ομάδα όμως, εκείνοι δηλαδή που βλέπουν πορνό ψυχαναγκαστικά, διαφέρει κατά πολύ. Αποτελεί μόνο το 11,8% όσων συμμετείχαν στην έρευνα. Στην ομάδα αυτοί, που βλέπει πορνό για 110 λεπτά την εβδομάδα, ανήκουν κυρίως άνδρες.

Οι ειδικοί του πανεπιστημίου Λαβάλ στο Κεμπέκ του Καναδά που ανέλυσαν τα στοιχεία, επισήμαναν πως υγιής είναι μόνο η παρακολούθηση πορνό για ευχαρίστηση. Όσοι ανήκουν στην πρώτη αυτή ομάδα ανέφεραν, στο πλαίσιο της έρευνας, μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και πολύ λιγότερους ψυχαναγκασμούς και προβλήματα σεξουαλικής φύσης.

Αντίθετα, εκείνοι που βλέπουν το περισσότερο πορνό ανέφεραν πολύ μικρότερη ικανοποίηση από το σεξ, πολύ λιγότερη σεξουαλική δραστηριότητα και συχνότερες σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Πηγή: Medical Daily 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v